GPU ve ekran kartı kullanımı düşük

İşletim sistemi
Windows 10
Sistemde yazılımsal (virüs, sürücü vb.) Bir sıkıntı yok ise RAM yetersiz kalıyor gibi duruyor. Ek olarak HDD'ler bazı oyunlarda FPS düşüşü yaşatabiliyor. 8 GB RAM oyun anlamında günümüzde artık gerçekten sınırın altında kalmaya başladı bile. Minimum 12 GB (ki önermiyorum), önerilen 16 GB olmalı.

RAM yetersiz olabilir diye ben de düşündüm ama 2 ay önce sorunsuz oynarken şimdi drop olması saçma değil mi sizce de, ayrıca aynı işlemci aynı RAM ve GTX 1650 Super kullanan 2 arkadaşım var onlarda sıkıntı olmuyor. Onlarda laptop kullanıyorlar.
Hocam,
Eki Görüntüle 945808bu resimde işaretlediğim kısma tıklayın.

Eki Görüntüle 945813çıkan bu ekranda "izleme" kısmına gelin ve GPU kullanımı, CPU kullanımı ayarlarını etkinleştirin.
Eki Görüntüle 945817sonra bu kısımdan işaretlediğim yerde bir tuş atayın ve oyuna girdiğinizde o tuşa basıp etkinleştirin ve SS alıp buraya atın.

@Noname birisi direkt bu videodakileri uygulayın hatta. Daha rahat yaparsınız.

Dediklerinizi yaptım bunu da Rocket League de çektim isterseniz tekrar Forza'ya girip çekebilirim de uzun sürüyor açılması diye açmadım :D
1616962716714.png
 
Son düzenleme:
Arka planda açık programları gözden geçirin. 8 GB RAM ile (ki sistemde gereksiz hizmetler, silinmeyen uygulamalar vb. hepsi kaldırılmış halde) bende GTA V gibi bir oyunda sıkıntı çekiyorum ki sizinkisi yine 7.5 GB sınırına ulaşmış. Sıcaklıklarınızda sorun yoksa son çare olarak oyunları SSD'ye yükleyip deneyin eğer sıkıntı yine geçmediyse RAM yetmezliğinden veya onda da bir sıkıntı bulunmuyorsa donanımsal bir arızanız olabilir. Ek olarak aynı sistemi bulunan arkadaşınızla ayarlarınızı karşılaştırın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı