Grafik ayarlarını yükseltmek FPS artırır mı?

Arkadaşlar normalde oyunlarda oyunun grafik ayarlarını düşürdüğümüzde FPS artması lazım değil mi, yanlış mı biliyorum acaba? Grafik ayarlarını az olarak yükseltmek FPS artırır mı?

Arttırmak azaltmalı FPS'yi mantıken.

Şimdi şöyle,düşük bilgisayarda fps arttırır ancak güçlü bilgisayarlarda önerilen ayarların çok altında oynuyorsan fps düşebilir(tahminimce),bunun da nedeni,sen usta bi şoförsün ama altında 70 beygir araba var. Yani istesende istenilen performansı veremezsin. Bunun gibi düşün.

Maalesef FPS arttırmaz. Eğer işlemci ile ekran kartı arasında darboğaz söz konusu ise darboğazı azaltacaktır.

Arttırır ancak darboğaz sorunu var ise arttırır kafasına göre yükselmez. Örnek veriyorum 3080'i 1080P'de kullanırken 50 2 veya 4K'da kullanırken 100 FPS alma gibi bir durun gözlemlenebilir. Bu tamamen işlemci ve ekran kartı arasında bulunan donanım farkına ve monitöre bakar.

Şimdi şöyle,düşük bilgisayarda fps arttırır ancak güçlü bilgisayarlarda önerilen ayarların çok altında oynuyorsan fps düşebilir(tahminimce),bunun da nedeni,sen usta bi şoförsün ama altında 70 beygir araba var. Yani istesende istenilen performansı veremezsin. Bunun gibi düşün.
Daha iyi anlatamazdım.

Şimdi şöyle, düşük bilgisayarda FPS arttırır ancak güçlü bilgisayarlarda önerilen ayarların çok altında oynuyorsan FPS düşebilir(tahminimce),bununda nedeni, sen usta bir şoförsün ama altında 70 beygir araba var. Yani istesende istenilen performansı veremezsin. Bunun gibi düşün.

Grafik kalitesini arttırmak FPS'yi düşürür ne alaka ayarları düşürmek artırır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı