Grafik ayarlarını yükseltmek FPS artırır mı?

Ekran kartın çok güçlüyse ayarları yüksekte tutmalısın.

Arkadaşlar normalde oyunlarda oyunun grafik ayarlarını düşürdüğümüzde FPS artması lazım değil mi, yanlış mı biliyorum acaba? Grafik ayarlarını az olarak yükseltmek FPS artırır mı?

Arttırmak azaltmalı FPS'yi mantıken.

Şimdi şöyle,düşük bilgisayarda fps arttırır ancak güçlü bilgisayarlarda önerilen ayarların çok altında oynuyorsan fps düşebilir(tahminimce),bunun da nedeni,sen usta bi şoförsün ama altında 70 beygir araba var. Yani istesende istenilen performansı veremezsin. Bunun gibi düşün.

Maalesef FPS arttırmaz. Eğer işlemci ile ekran kartı arasında darboğaz söz konusu ise darboğazı azaltacaktır.

Arttırır ancak darboğaz sorunu var ise arttırır kafasına göre yükselmez. Örnek veriyorum 3080'i 1080P'de kullanırken 50 2 veya 4K'da kullanırken 100 FPS alma gibi bir durun gözlemlenebilir. Bu tamamen işlemci ve ekran kartı arasında bulunan donanım farkına ve monitöre bakar.

Sistemin darboğaz testini yapmanı öneririm bu siteden;
Tam olmasada yakın sonuçlar verir,oran yüksekse ayarları yükseltmen işe yaracaktır

Daha iyi anlatamazdım.

Grafik kalitesini arttırmak FPS'yi düşürür ne alaka ayarları düşürmek artırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…