Grafik tasarım için MacBook tavsiyesi

Hocam tamam.


Siz alabilirsiniz yıl olmuş 2022 hala millet ölesiye applecı.


Dostum, biz hayatimizi kazaniyoruz bu işten.

Software development, design, writing, proof-reading, content creation işleriyle uğraşan onlarca kişiyle tanıştım. Hepsinin macbook kullanmasının dediğim gibi bir sebebi var. Benim için macbook kullanma sebeplerimi listeleyeceğim, çünkü gelecekte buraya bakıp profesyonel olmasına rağmen windows laptop almasını istemiyorum insanların

Creative bir iş yapıyoruz, bu da dışarıda veya başka insanlarla çalışmamızı gerektiriyor. Windows laptop'ların ne şarj süresi yeterli, ne de fan sessizliği. Çıt çıkmayan kafelerde jet kaldırıyoruz sonra bir .net projesi compile etmek için.

Ortak tool'lar ile çalışıyoruz, ve bu tool'lar yine çoğu kişi apple tabanlı ürünler kullandığı için OSX odaklı yapılıyor. Windows kullanıcısı takımın diğer üyelerini de yavaşlatıyor.

Belki ikna olmayacaksın ama OYUN OYNAMIYORUZ. Oynamıyoruz. Oyun iş bilgisayarında oynamıyoruz. İş bilgisayarı çünkü. Oynamıyoruz. Ayrı bir bilgisayar/konsol'umuz var oyun oynamak istiyorsak. Çünkü mental sağlığımıza dikkat ediyor ve eğlence ile iş bilgisayarımızı aynı tutmuyor sonuç olarak oyun oynamıyoruz, ekran kartına ihtiyacımız yok.

Render'larda ekran kartlarinin faydasinin farkindayim, ancak apple'in kendi ürettiği m serisi çipler bu işte verimlilik/performans olarak tartışmasız en iyisi.

Fanboy değiliz, paramızı çar çur etmiyoruz. Hayatımızı kazandığımız mesleği en efektif biçimde yapmak için üretilmiş araçları satın alıyoruz.





Kimseyi, kırmak istemiyorum ama sizin use-case'iniz herkese uymayabilir. Kendinizi düşünerek, tavsiye vermeyin.
 
Son düzenleme:
Ben de bir oyuncu olarak bunu söylemek istiyorum lütfen alınmayın.

Oyuncu arkadaşlar, profesyonellere oyuncu bilgisayarı önermeyin. Sektörde her yerde macbook kullanılmasının bir sebebi var, apple fan boy değiliz. Tasarımcı bir insan, prize erişimi olmadığı bir yerde çalışabilir. m1 işlemci beni kod compile ettiğim bir çalışma ortamında tam gün götürüyor. Oyuncu bilgisayarının 4 saat yeteceğinden bile şüpheliyim.
Hocam hani oyun oynamıyordunuz 😂😂.
 
Hocam hani oyun oynamıyordunuz 😂😂.

:) , ayri makinede oynadigimi ima etmek istemistim. Haklisin biraz kafa karistirici olmus ama tanıdığım çoğu kişi öyle zaten, o yüzden çok da yanlış değil gibi. Mesaji duzenlemiyorum, alintilar abzurt gozukmesin diye. Ama transparan olmak için kendi durumumu belirteyim. 14″ macbook pro kullanıyorum iş için, saat 6'dan sonra eski bir toplama pc'ye geçiyorum.
 
Merhaba, ben grafik tasarım okuyorum. Adobe Illustrator, Photoshop, ındesign gibi tasarım programları kullanıyorum. Sizce MacBook Air M.2 mi Pro M.2 mi tercih etmeliyim acaba bilgisayar olarak? Her ikisinde de 16 GB RAM yükseltme imkanım var ama depolama için 256 GB yeterli olur mu sizce bana?
Standart bir tasarımcı olacaksan, günümüzdeki gibi, bir yerlere sistem götürüp çalışacaksan v.b 16" ekrandan düşük bir Macbook alma ki genç yaşta göz yorgunluğun az olsun, o ekranda ne görüyorum diye fareyi kovalamazsın.

16Gb RAM minimum gereksinim klasik sistemlerde, Metal serisi bunu daha verimli kullanıyor gibi gözükse de o klasik satış cümlesi.

Depolama hiçbir şekilde yetmeyecek. Harici disk taşıyacaksın. Hatta şimdiden 3 tane al; 1 yanında sürekli taşıyacağın, 1 taşınabilirin haftalık kopyasını alıp evde bırakacağın, 1 tane de sistem kopyasını saklayıp evde bırakacağın. Evde bırakacağın sistem kopyası 3.5" olabilir. Diğerleri 2.5" olsun.

İleride tasarımın hangi kısmına yönelirsen, ona göre sisteme geçersin.
 
:) , ayri makinede oynadigimi ima etmek istemistim. Haklisin biraz kafa karistirici olmus ama tanıdığım çoğu kişi öyle zaten, o yüzden çok da yanlış değil gibi. Mesaji duzenlemiyorum, alintilar abzurt gozukmesin diye. Ama transparan olmak için kendi durumumu belirteyim. 14″ macbook pro kullanıyorum iş için, saat 6'dan sonra eski bir toplama pc'ye geçiyorum.

Ben bu mesaji yazdigim macbook'ta catir catir oyun da oynuyorum sahsen. Oynadigim oyunlarin tamami macbook'ta out of the box calisiyor, Wargame gibi az bilinenler de dahil.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı