Silencio kullanıyorum kasa olarak, sistem boşta iken 29-30 derece sıcaklık var. Zorlayan işler yapmadığım için yük altında ne oluyor bilemiyorum. Sese gelirsek resmen bilgisayarın açık olup olmadığını kasadaki ledlere bakarak anlayabiliyorum. Yani sözün özü Silencio hakikatten çok muhteşem bir kasa.
PSU'ya gelince benim bir tecrübem yok ancak XIGMATEK için genelde sesli çalıştığı yönünde yorumlar var. Ben FSP tercih ettim. Pek tanınmıyor Türkiye'de ancak dünyaca ünlü bir üreticidir. Yanılmıyorsam en çok 80+ sertifikası alan firmadır. BEn şahsen çok çok memnunum. Öneririm...
İşlemciye bir sözüm yok ancak grafik tabanlı işler yapacaksan sanıyorum 2011 v3 soket daha uygun olacaktır. Ancak burada tabiki f/p önemlidir. 6700k'nın çok problem çıkaracağını sanmıyorum. Ancak bir amatör olarak ben bu işlemciyi tercih edeceğimi söylesem de siz bir profesyonelsiniz, sizi grafik işlemler anlamında tatmin etmeyebilir.
The Intel Core i7-6700K Review - Skylake First for Enthusiasts | Rendering and Scientific burada karşılaştırmalı render testleri var. Bu testlere bakarak eğer yanlış anlamadıysam ben 6700k kullanırdım, o kadar fiyat farkı vermeye gerek yok.
Anakarta gelirsek, Z170-A kullanıyorum, sanırım orta segmentin tepesinde bir anakart. 3000Mhz'lik ramler ile işini görecektir.
Sisteminde SSD göremedim ki bence bu büyük bir eksiklik. Ben sistemimde bir çok arkadaşımın tersine 250GB SSD + 1TB HDD ikilisinin yerine tek bir 500GB SSD kullandım. SSD tercihimi de açıkçası Rapid Mod imkanı dolayısı ile Samsung 850 EVO'dan yana kullandım. Yazma/Okuma oranlarım 7000, IOPS değerleri ise 200.000 civarlarında. Tavsiye ederim...
Sonuç olarak bunların amatör bir kullanıcı yorumu olduğunu tekrar hatırlatarak şunu söylemek isterimki, belki bütçenizi biraz daha arttırmalısınız eğer grafik tabanlı işlemler yapacaksanız. İdare edecek bir sistem alıp 2 yıl sonra değiştirmek zorunda kalmak ancak maliyetinizi arttıracaktır.
Kendiniz için en uygununu yapmanız dileğiyle...