Grafik Tasarım okursan işsiz kalırsın

Hayır, işsiz kalmazsanız. Aksine bu işte çok büyük paralar dönüyor. Tek bir piksele milyonlar ödeyenler var. Hem sevdiğiniz iş buysa bence parayı çok düşünmemelisiiniz.
Sevdiğim iş bu ama ailem işsiz kalırsın diye ısrar ediyor.
Freelance olarak çalışabilirsin.
Evet iş bulamazsam freelance çalışmayı düşünüyorum.
Aga bu senin yeteneğin ile alakalı. Kötü bir grafiker olursan tabii ki işsiz kalırsın.
İyi grafikerler de yaptığı işe ucuza yapmıyor ve amatörden bile kötü olup kendine grafik tasarımcıyım diyerek aynı işi 10 TL'ye satıyor ve müşteri sizden almıyor. Tabii ki 10 TL'liğin sonucu kötü fakat ucuz diye yöneliyor herkes.
Grafik tasarımdan anlamam. Ancak, her işte olduğu gibi alanında çok iyiysen ekmek yersin. Bu yıllardır böyle.
Kabarık bir cüzdan istiyorsan kabarık bir CV ye sahip olman gerekiyor.
Evet CV için uğraş veriyorum şu an.
Evet ama ailem çok engel oluyor.
Geleceği olmayan bir meslek diye biliyorum.
Neden öyle düşünüyorsunuz?

İyi grafiker neden freelancer yapsın ki? Şirkette düzenli çalışır.

Dostum inan bana herkes tasarımcı arıyor şuan. Maaşları ortalama 5000 TL. Freelancer olarak çalışırsan bu sayı artabilir.

Dostum inan bana herkes tasarımcı arıyor şuan. Maaşları ortalama 5000 TL. Freelancer olarak çalışırsan bu sayı artabilir.
Evet ayrıca yurtdışında yaşayan ve orada kolayca iş bulabilen bildiğim 2-3 grafik tasarımcı var fakat aileme söylediğimde onlar iyi sen o kadar iyi değilsin gibi sözler yüzünden kendime de güvenim gidiyor.

Ailem çok karşı çıkıyor diyorsunuz ancak şunu unutmayın bu hayat "SİZİN". Başka birinin değil ama yine de onların da iznini alayım diyorsanız grafiker olarak çalışan biri ile iletişime geçip ondan bilgi alıp ailenizle beraber durumu tekrardan konuşabilirseniz veya istediğiniz üniversitedeki bölüme ailenizle beraber giderseniz eğer emin olun sizin bunu ne kadar istediğinizi kendileri de fark etmiş ve çok yüksek ihtimalle izin vermiş olacaklardır.

Hocam çok takmanıza gerek yok. Eski nesil insanlar böyle oluyor genelde. Tabi onlar içinde zor.

İznini almak istemiyorum ama üniversitede geçimimi ailemin gönderdiği paralardan alacağım istemedikleri için para göndermezler gibi bir durum olur diye korkuyorum.

Türkiye'de 2-3 meslek dışında hangi mesleği okursan oku işsiz kalıyorsun zaten. Bir işte iyiysen elbet bir yere kapak atarsın bu arada. İşsiz kalırsın denmesi çok saçma.

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Alanında iyi olursa işsiz kalmaz. Freelance olarak çalışılabilir.
Kendi fikrim değil, yapay zekadan dolayı gelecekte sıkıntı çekeceği söyleniyor.
Geleceği olmayan derken abarttım biraz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…