Grafik Tasarım okursan işsiz kalırsın

Kendi fikrim değil, yapay zekadan dolayı gelecekte sıkıntı çekeceği söyleniyor.
Geleceği olmayan derken abarttım biraz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Grafik tasarımı bitirecek kadar büyük bir şeye benzemiyor bence. Yani bazı şeyleri yapabilir belki ama yapamadığı şeyler de var ayrıca çoğu kişi hala grafik tasarımcıları tercih ediyor sanırım.

İşsiz kalmazsın merak etme. Sen okumaya devam et. Ben bu işin okulunu vb. okumadım. Orta derece Photoshop bilgisiyle bile az çok kazanıyorum bir şeyler. Yani sen profesyonel olsan, benden katlarca daha fazla kazanırsın. Piyasada 1 tane bile işsiz grafiker görmedim.

Grafik tasarımı bitirecek kadar büyük bir şeye benzemiyor bence. Yani bazı şeyleri yapabilir belki ama yapamadığı şeyler de var ayrıca çoğu kişi hala grafik tasarımcıları tercih ediyor sanırım.
Her meslek ölebilir ancak bu mesleği yapan insanların kendilerini geliştirdikleri tek alan meslekleriyse o insanlar da ölen meslekleri ile beraber tarihe karışırlar. Siz kendinizi asla tek bir konuda geliştirmeyin emin olun hangi şartlar altında olursanız olun iş de bulursunuz para da bulursunuz.

İşsiz kalmazsın merak etme. Sen okumaya devam et. Ben bu işin okulunu vb. okumadım. Orta derece Photoshop bilgisiyle bile az çok kazanıyorum bir şeyler. Yani sen profesyonel olsan, benden katlarca daha fazla kazanırsın. Piyasada 1 tane bile işsiz grafiker görmedim.
İşte sıkıntı burada zaten. :D Okulunu okumadan grafik tasarımcı olabiliyorsun. Ve ilk işsiz grafiker ile karşılaşacaksın o zaman, selam. :D

İşte sıkıntı burada zaten. :D Okulunu okumadan grafik tasarımcı olabiliyorsun. Ve ilk işsiz grafiker ile karşılaşacaksın o zaman, selam. :D
Hocam şöyle, işinde iyiysen zaten öne çıkarsın. Özellikle bilişim sektöründe. O yüzden, şimdiden zamanınız varken, gereken yazılımları öğrenin.

Kendi fikrim değil, yapay zekadan dolayı gelecekte sıkıntı çekeceği söyleniyor.
Geleceği olmayan derken abarttım biraz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapay zeka şu anda yeterli seviyede değil.

Grafik Tasarım bölümünden mi mezunsunuz?
Henüz mezun değilim ama bu tasaya bende daha önce düşmüştüm.

Grafik tasarım okumak istiyorum fakat kime anlatsam işsiz kalırsın, para yok, üçkağıtçı mesleği tarzında şeyler duyuyorum. Sizce okursam garanti işsiz mi olurum? Artık meslekten bile saymıyorlar ilkokul mezunu 2 dakika Photoshop kullanıp kendine grafik tasarımcıyım diyor.
Para yok = Bunu diyen kişinin eğitim seviyesi yerlerdedir. Çünkü hakkını verdiğin etik her işte para vardır.
Üçkağıtçı mesleği = Grafik tasarımcılar'ın ne yaptığı hakkında en ufak bir bilgisi yok. Basit bir soruda bile afallayıp kalacaktır, denemesi bedava. Kıskançlıktan yanıp tutuşuyorlar.
İşsiz kalırsın = Bu genel bir olay, eğer mesleğini Türkiye'de veya hakkını alamayacağın herhangi bir yerde icra etmeye çalışırsan genelde ne saygınlık ne de hakkın olan maddi kazancı sağlarsın.

Bu kişilerin hiçbirini kafana takma. Ailen zaten anlayışla karşılayacaktır, karşılamak zorunda. Bunu diyenler de hayatında yeri olmayan, vasfı olmayan insanlardır genelde. İnan, genelde konumunu kıskançla takip edecek veya aç kalsan umursamayacak akrabalardır bunlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı