Sevdiğim iş bu ama ailem işsiz kalırsın diye ısrar ediyor.Hayır, işsiz kalmazsanız. Aksine bu işte çok büyük paralar dönüyor. Tek bir piksele milyonlar ödeyenler var. Hem sevdiğiniz iş buysa bence parayı çok düşünmemelisiiniz.
Evet iş bulamazsam freelance çalışmayı düşünüyorum.Freelance olarak çalışabilirsin.
İyi grafikerler de yaptığı işe ucuza yapmıyor ve amatörden bile kötü olup kendine grafik tasarımcıyım diyerek aynı işi 10 TL'ye satıyor ve müşteri sizden almıyor. Tabii ki 10 TL'liğin sonucu kötü fakat ucuz diye yöneliyor herkes.Aga bu senin yeteneğin ile alakalı. Kötü bir grafiker olursan tabii ki işsiz kalırsın.
Evet CV için uğraş veriyorum şu an.Grafik tasarımdan anlamam. Ancak, her işte olduğu gibi alanında çok iyiysen ekmek yersin. Bu yıllardır böyle.
Kabarık bir cüzdan istiyorsan kabarık bir CV ye sahip olman gerekiyor.
Evet ama ailem çok engel oluyor.Hocam eğer gerçekten de hayaliniz bu meslekse gözünüzü karartıp gitmenizi tavsiye ederim en azından ileride pişmanlık yaşamazsınız. Ancak tabii ki bu dönem de her ne okursanız okuyun kendinizi tek taraflı geliştirmediğiniz sürece illaki iş bulursunuz.
Neden öyle düşünüyorsunuz?Geleceği olmayan bir meslek diye biliyorum.