Biz grafik tasarımcılar işsiz mi kalacağız? Belki biliyorsunuzdur open-AI tarafından geliştirilen dall-e yapay zeka desteği ile yazılı tanımları görselleştirebiliyor. Çok uzatmadan haberi okuduğum siteden alıntıyı yapıştırıyorum.
Bu gelişim beni çok endişelendirdi, yapay zekanın zaten çoğu mesleği işsiz bırakacağını biliyoruz ama hiç bu alana da sıçrayacağını düşünmemiştim. Hayal gücünü hiç kullanmadan oluşturulacak görseller, çizimler ve tasarımlar geleceği iyi mi etkileyecek yoksa rüya bile görmeyen bir nesil mi yetişecek? Telefondaki programlar sayesinde Photoshop öğrenmeden harika tasarımlar yapıldığını bizzat biliyorum, lakin bu durum başka bir boyut. Sadece yazı yazmayı bilen bir çocuk bile bu tasarımlara ulaşırsa, grafik tasarımcılar nasıl iş bulacak? Ben daha 1. sınıfım, en çok bu alanda çalışan arkadaşların fikrini merak ediyorum.
Bu durum hakkında siz en düşünüyorsunuz?
"Dall-e'nin üreteceği görseller tamamen sizin tanımlamalarınıza kalmış durumda. Dall-e'den yeşil gözlü bir kedi görseli de isteyebilirsiniz, avokado şeklinde bir koltuk da. Yapay zeka üzerinden görsel üretmek özellikle sık sık görsele ihtiyaç duyan insanların işlerini olukça kolaylaştıracaktır. Bu teknolojinin gelişmesi ile birlikte stok fotoğrafçılığı büyük bir darbe alabilir." Webrazzi
Bu gelişim beni çok endişelendirdi, yapay zekanın zaten çoğu mesleği işsiz bırakacağını biliyoruz ama hiç bu alana da sıçrayacağını düşünmemiştim. Hayal gücünü hiç kullanmadan oluşturulacak görseller, çizimler ve tasarımlar geleceği iyi mi etkileyecek yoksa rüya bile görmeyen bir nesil mi yetişecek? Telefondaki programlar sayesinde Photoshop öğrenmeden harika tasarımlar yapıldığını bizzat biliyorum, lakin bu durum başka bir boyut. Sadece yazı yazmayı bilen bir çocuk bile bu tasarımlara ulaşırsa, grafik tasarımcılar nasıl iş bulacak? Ben daha 1. sınıfım, en çok bu alanda çalışan arkadaşların fikrini merak ediyorum.
Bu durum hakkında siz en düşünüyorsunuz?
Son düzenleme: