Shinyapo LXXIV
Decipat
Ben ayarla faredeki çemberi yürüme/koşma, tuşlarıda sağ/sol yapmışlığımı hatırlıyorum.Daha kötüsü ben a, w, s ve d tuşlarını kullanıyordum.
Ben ayarla faredeki çemberi yürüme/koşma, tuşlarıda sağ/sol yapmışlığımı hatırlıyorum.Daha kötüsü ben a, w, s ve d tuşlarını kullanıyordum.
aynen bende ama bir süre önce nedenini öğrendim işaretler ortaya geldiğinde değil başka bir zamanlama ile basmak gerekiyormuş, dost kayaoğlu sayesinde öğrenmiştimO görevleri hiçbir zaman yapamazdım...
Rockstar'ın yaptığı hareket gayet doğru. Bunun nedenlerin gelirsek bir oyunu "remake" olarak yapmak düşünülenden çok daha zor bir süreç. Elimizde senaryo olması işleri o kadar da kolaylaştırmıyor. Eğer bir oyunu remake yapıyorsan güncel teknolojileri kullanman lazım. Bunların içerisinde kaplamalar, karakter modellemeleri, animasyonlar (tüm oyunlar için ayrı ayrı oyuncular, kayıtlar vs. gerekiyor), tam karşılığı olan sözcüğü unuttuğum fizik motorunda karakterin ve isimlerin ağırlığı, etkileşimi gibi birden çok baştan ya da halihazırda olanların (GTA V; RDR 2 gibi) eski oyunlara adapte edilmesi gerek. Bu da şirket içi kaynakların üç farklı oyuna dağıtılması, GTA VI'ya yeterince kaynak gitmemesi demek. Yani daha iyi çıkacak bir GTA VI'nın daha eksik çıkması ya da yapım sürecinin uzaması anlamına gelir.
Bunun dışında işe gelir olarak bakarsak bu oyunlar Online özellik taşımıyor ve senaryoları hemen hemen her oyuncu tarafından biliniyor. Eğer remake olsaydı oyunlar daha pahalı olacaktı ve birçok oyuncuya küçük haritalarda yeni grafikler dışında bir şeyler katmadığı için satın alınmayacak, masrafa değmeyecekti hem de Online olmadığı için ana gelirden mahrum olacaktı. Oysaki Rockstar kaplamaları, yansımaları, gölgeleri ve bazı ana modellemeleri değiştirerek metro-modern arası bir çizgi yakalayarak nostalji yaşatmayı hem de bu işten minimum kaynak kullanarak maksimum kâr etmeyi amaçlamış ve doğrusunu yapmış. Microsoft, 2K (Rockstar'la aynı çatı altında) gibi şirketler Remastered oyun çıkarıyoruz ayağına sadece kaplamaları 4K yaparak oyun satıyorlar. Bu nedenle Rockstar'ı tebrik etmek gerekiyor.
Son olarak da adamlar güncel teknolojilerini remake oyunlarda gösterseler GTA V'ı çıktığında insanlar bu özelliklere alışık oldukları için yeni oyun şaşırtıcı olmayacak ve eski oyunların sınırlı etkileşimlerine yeni teknoloji demoları ve animasyonları kattığınızda senaryo değişecek, katmazsanız da ruhsuz robotik bir oyun ortaya konacaktı.
Bundan emin misin? TR'de bu kadar korsan oyunculuk yaygınken Rockstar'ın gelir olarak çok önemsiz bir kısmını oluşturduğumuzu düşünüyorum.şirketin büyük gelir kaynaklarından birinin biz Türkler
Eminim.Bundan emin misin? TR'de bu kadar korsan oyunculuk yaygınken Rockstar'ın gelir olarak çok önemsiz bir kısmını oluşturduğumuzu düşünüyorum.
Eminim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.