Grand Theft Auto: V neden Türkiye'de overrated?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gayet güzel bir oyun yılına göre grafik kalitesi olsun hikayesi zayıf olsa bile Online modu hâlâ şu an gayet güzel işliyor.
 
Modlu oyun videoları izledikleri için. Kim GTA 5 i Spiderman olarak oynamak istemez ki?
 
GTA serisi simülasyonu ile öne çıkan bir seri değil ve olmayacak da. Eğlence ön planda olacak ve 5. oyun bunu en iyi başaran oyunlardan oldu. Üzerinden kaç yıl geçmesine rağmen bile sırf hikaye modunda 30 dk gezinmek için bile girilebilir. 5'i kötüleyenler genelde 4 fanı olurlar. 5. oyun 4 gibi dramatik yapıda değil. Oyunun temasına uygun hazırlanmış, 3 karakter de birbirinden farklı ve bağ kurulması rahat olan tipler. 4. oyunun hikayesi gerçekten çok iyi hazırlandığı için 5'e sönük kalıyor diyorsunuz. Ancak 3 karakterin de hikayesinin gayet iyi yazıldığı bir gerçek.

4 fanı da değilim. 3 karakter iyi anlatılıyorsa nasıl hikayenin adamakıllı ilerleyişe sahip olması için %40ı geçmemiz gerekiyor?
 
Yurt dışında hala GTA V'in ülkemizde konuşulduğu kadar konuşulduğunu görmüyorum. Ve satış başarısı oyunun iyiliğini etkilemez. Call of Duty dünyanın en çok satan serilerinden ama ne kadar vasat bir oyun olduğunu dünya alem biliyor.
Benim dediğime çok alakasız cevaplar vermişsin.

Satışı yüksek olan bir oyun iyidir demedim. GTA 5'in çok iyi bir oyun olduğu iddiasında bulunmadım. Sen Türkiye'de overrated olduğunu söyledin ben de sadece burada değil Dünya'da öyle olduğunu söyledim. Dünya'da bugüne kadar en yüksek ciroya ulaşmış eğlence sektörü tekil ürünü GTA 5, hiçbir film hiçbir albüm başka hiçbir oyun bu kadar yüksek cirolara ulaşamadı. Demek ki Türkiye'ye özgü bir durum değil, zaten global satışlarda AAA oyunlardaki pazarımız %1 bile değil.

Ayrıca GTA 5'in bu satış sayılarına ulaşmasının nedeni de hikaye kısmı değil, online tarafı. İnsanlar gerçekte alamayacakları arabaları, evleri, gemileri alıyorlar. Üsler alıyorlar, garajlar diziyorlar, soygun gibi aktiviteler gerçekleştirebiliyorlar, uçak bile kullanabiliyorlar. Gerçekte yapamayacakları bir sürü şeyi başka insanlarla birlikte yapmalarına izin veren online kısmı olması bu oyunu bu kadar konuşulur yaptı. Online modu olmasa muhtemelen 50 milyonun altında bir satış yapardı, oyunun ömrü de 10 yıl değil birkaç yıl olurdu GTA SA ve GTA 4 gibi.
 
Şahsen GTA 5 den bende sıkılmıştım. Açık dünyası çok boş, sadece binalardan ibaret gibi. Gta Sa ve Gta Vc den daha çok keyif almıştım.
 
GTA 4 ve San Andreas ile kıyaslarsak daha sönük bir hikayesi var denebilir belki ama o kadar. Yani bu oyun sıradan bir open world shooter ise çok iyi olanı nasıl oluyor bilmiyorum. RDR2 haricinde daha iyi bir örnek de düşünemiyorum. Hem eğlenceli görev dizaynları sunup hem açık dünya hem de belli bi seviye üstü senaryoyu bu kadar iyi harmanlayan bir oyun daha bilmiyorum.
 
Benim dediğime çok alakasız cevaplar vermişsin.

Satışı yüksek olan bir oyun iyidir demedim. GTA 5'in çok iyi bir oyun olduğu iddiasında bulunmadım. Sen Türkiye'de overrated olduğunu söyledin ben de sadece burada değil dünya'da öyle olduğunu söyledim. Dünya'da bugüne kadar en yüksek ciroya ulaşmış eğlence sektörü tekil ürünü GTA 5, hiçbir film hiçbir albüm başka hiçbir oyun bu kadar yüksek cirolara ulaşamadı. Demek ki Türkiye'ye özgü bir durum değil, zaten global satışlarda AAA oyunlardaki pazarımız %1 bile değil.

Ayrıca GTA 5'in bu satış sayılarına ulaşmasının nedeni de hikaye kısmı değil, Online tarafı. İnsanlar gerçekte alamayacakları arabaları, evleri, gemileri alıyorlar. Üsler alıyorlar, garajlar diziyorlar, soygun gibi aktiviteler gerçekleştirebiliyorlar, uçak bile kullanabiliyorlar. Gerçekte yapamayacakları bir sürü şeyi başka insanlarla birlikte yapmalarına izin veren Online kısmı olması bu oyunu bu kadar konuşulur yaptı. Online modu olmasa muhtemelen 50 milyonun altında bir satış yapardı, oyunun ömrü de 10 yıl değil birkaç yıl olurdu GTA SA ve GTA 4 gibi.

Bu yazımda zaten Single Player tarafı eleştirdim Online tarafı değil. Online'da yapması gereken işi gayet iyi yapıyor. Online'ın amacı yapımcıya para kazandırmak ve GTA 6 şimdi neden çıkmıyor zaten belli oluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yazımda zaten single player tarafı eleştirdim Online tarafı değil.
Açıkçası şu ana kadar GTA 5'in hikayesi muhteşem diyen pek kişi görmedim. 3 karaktere birden odaklanma durumu da epey eleştirildi. Mekanikleri süper denmedi hatta fizik motorunda önceki oyuna göre gerilemeler var diye eleştirildi.

GTA 5'in övüldüğü kısım dünyasındaki serbestlik ve yaşayan bir açık dünya yaratmaya en yakın oyun olması. Rockstar'ın diğer firmalardan yıllarca önde olduğu konu da açık dünyasının yaşadığına ikna etmeye daha yakın olması. Bunun dışında öyle abartılı bir övgü çok görmüyorum. Bunun yanında PC portunun optimizasyonu çok iyiydi, GTA 4 PC portu rezilliğinden sonra kimsenin beklemediği kadar iyi çıktığı için de övülüyordu.
 
Gerçekte yapamayacakları bir sürü şeyi başka insanlarla birlikte yapmalarına izin veren online kısmı olması bu oyunu bu kadar konuşulur yaptı.
Kanka bunu başka oyun da yapabilir, bu çok özel bir durum değil.

GTA 5'in övüldüğü kısım dünyasındaki serbestlik ve yaşayan bir açık dünya yaratmaya en yakın oyun olması.
Valla oyunun açık dünyası çok serbest, söyle yaşayan böyle yaşayan bir açık dünyası var. (!)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı