Gravix 5A 5070 Ti alınır mı?

Taklayigit

Femtopat
Daha fazla  
Piyasada daha ucuza bu özelliklere sahip 5070 Ti sistem bulamadım. 70k bandını aşmadan böyle bir sistem topladım, bütçeyi gerekirse aşırıya kaçmadan artırabilirim ya da gereksiz dediğiniz bir şey varsa düşürebilirim, önerilere açığım. Sizce bu sistem alınır mı? Şimdiden teşekkürler.

Gravix 5A - Tavsiye Sistemler | Game Garaj
Screenshot_2025-08-31-21-34-42-331_com.android.chrome.jpg

Piyasada daha ucuza bu özelliklere sahip 5070 Ti sistem bulamadım. 70k bandını aşmadan böyle bir sistem topladım, bütçeyi gerekirse aşırıya kaçmadan artırabilirim ya da gereksiz dediğiniz bir şey varsa düşürebilirim, önerilere açığım. Sizce bu sistem alınır mı? Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 2567267

Bu paraya güzel bir 9070XT dizilebilir ileride geliştirilmesi gerek tabii, bana göre en önemlisi anakart PSU ve ekran kartı çünkü değiştirmesi aşırı zahmetli ve önünü daha çok açıyor sistemin. Eğer NVIDIA almak istiyorsanız Palit markası biraz kalitesiz alınmaz değil ama kalitesiz 2TB SSD biraz fazla eğer bana 1TB az geliyor diyorsanız 2TB almanızda sakınca yok tabii ama zamanla doldururum diyorsanız düşürüp başka parçalara yönelmeniz daha iyi olur onun dışında sistem güzel tabii.

Eki Görüntüle 2567267
Ekran kartını palit 5070 tı gamingpeo v1 yap.

Bu paraya güzel bir 9070XT dizilebilir ileride geliştirilmesi gerek tabii, bana göre en önemlisi anakart PSU ve ekran kartı çünkü değiştirmesi aşırı zahmetli ve önünü daha çok açıyor sistemin. Eğer NVIDIA almak istiyorsanız Palit markası biraz kalitesiz alınmaz değil ama kalitesiz 2TB SSD biraz fazla eğer bana 1TB az geliyor diyorsanız 2TB almanızda sakınca yok tabii ama zamanla doldururum diyorsanız düşürüp başka parçalara yönelmeniz daha iyi olur onun dışında sistem güzel tabii.
Palit kalitesiz fln değil hocam.

jetstream modellerinde termal pedleri oldukça kötü diye bir video görmüştüm değişim yapıyordu adam ama jetstream modeli en düşük model tabi
Hocam gamingprov1 modeli vs gayet iyiler soğutma konusunda ve özelleştirmelerdw başka marka yokku yani asus tuf vs tabiikide daha iyi ama arada fark var ve palitin soğutması da iyi.

İşlemciyi 9700X yap soğutucuyu da Aigo yap SSD'yi düşür.

İşlemci konusunda fiyat farkına değecek bir performans farkı var mı ona emin olamadım

Soğutucu konusunda ise bir arkadaşım Çin malı sıvı soğutucu alma bir problem çıkardığında bütün sistemi mahvedebilir dedi

SSD konusunda ise bence günümüz oyunlarına 1TB yeterli değil gibi geliyor bundan önceki bilgisayarım 1TB idi ve yeni oyun yüklemek için sürekli eskisini siliyordum

Zaten beni 6-7 yıl götürse yeter düşüncesi ile topladığım bir sistem. Üniversiteyi bitirip işimi elime aldığımda daha iyisini sıfırdan toplamayı düşünüyorum.

Ekran kartını Palit 5070 Ti gamingpeo V1 yap.

Palit kalitesiz falan değil hocam.

Palit 5070 Ti gamingpro-v1 ve Palit 5070 Ti gamingpro-s ekran kartlarının farkı ne? Tam olarak neye 1000TL fazladan veriyorum.

İşlemci konusunda fiyat farkına değecek bir performans farkı var mı ona emin olamadım

Soğutucu konusunda ise bir arkadaşım Çin malı sıvı soğutucu alma bir problem çıkardığında bütün sistemi mahvedebilir dedi

SSD konusunda ise bence günümüz oyunlarına 1TB yeterli değil gibi geliyor bundan önceki bilgisayarım 1TB idi ve yeni oyun yüklemek için sürekli eskisini siliyordum

Zaten beni 6-7 yıl götürse yeter düşüncesi ile topladığım bir sistem. Üniversiteyi bitirip işimi elime aldığımda daha iyisini sıfırdan toplamayı düşünüyorum.

Palit 5070 Ti gamingpro-v1 ve Palit 5070 Ti gamingpro-s ekran kartlarının farkı ne? Tam olarak neye 1000TL fazladan veriyorum.
Hocam çok bi fark yok gibi görünsede gamingprov1 in soğutma performansı çok daha iyi.

İşlemci konusunda fiyat farkına değecek bir performans farkı var mı ona emin olamadım.

Soğutucu konusunda ise bir arkadaşım Çin malı sıvı soğutucu alma bir problem çıkardığında bütün sistemi mahvedebilir dedi.

SSD konusunda ise bence günümüz oyunlarına 1TB yeterli değil gibi geliyor bundan önceki bilgisayarım 1TB idi ve yeni oyun yüklemek için sürekli eskisini siliyordum.

105W modu açıldığında 9700X canavara dönüşüyor. Onun haricinde Aigo o fiyatta güzel performans veren bir soğutucu. Donanım Arşivi de bu soğutucuyla sistem çıkartmıştı.

Hocam çok bir fark yok gibi görünsede gamingprov1'in soğutma performansı çok daha iyi.

Coil whine diye bir sorun ile karşılaştım V1 modelini incelerken, normalde daha serin ve sessiz çalıştığı için tercih etmemiz gereken model saçma ve düzensiz bir şekilde ses yapıyormuş. Bu olay hakkında bilginiz var mı daha önce duydunuz mu böyle bir şey ya da V1 modelinin değil de genel gamingpro modelinde oluşabilen bir sıkıntı da ben mi V1 modelinde denk geldim acaba.

105W modu açıldığında 9700X canavara dönüşüyor. Onun haricinde Aigo o fiyatta güzel performans veren bir soğutucu. Donanım Arşivi de bu soğutucuyla sistem çıkartmıştı.

Ben de biraz araştırdım ve AIGO markasının çok sıkıntı çıkarmayabileceğini düşünüyorum.
Ancak işlemci konusuna geldiğimizde 9700X 2500TL farka değer mi hâlâ emin olamıyorum, ben bu bilgisayarı 2K'da oyun oynamak için kullanacağım sonuçta, aşırı bir işlem yapmayacağım. Ya da madem 9700X e yükseltiyoruz 7800x3D o farka daha çok değer, 9700X e yuükseltince 7800x3D cazip gözükmeye başlıyor, hem zaten 70k sınırı aşmışız bari tam aşalım mentaline giriyorum, o yüzden 70k sınırını aşmadan 7700X tercih etmiştim, ama gerçekten öneriyorsanız ve fiyat farkına değer diyorsanız 9700X seçebilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı