GRG121DX BKF GIO ve MG10G alınır mı?

@Single_factor çok teşekkür ederim hocam yardımlar için, dediğim gibi ne zaman bir daha gitarı değiştirebilirim bilmiyorum o yüzden almışken harbi götürecek bir şey almak istiyorum.

Sizden de bir iki öneri alabilir miyim acaba ekipman ve gitar olarak? Tarzımı, bütçemi ve seviyemi vs belirttim sizin önerilerinizi bekliyorum. :)

@Single_factor çok teşekkür ederim hocam yardımlar için, dediğim gibi ne zaman bir daha gitarı değiştirebilirim bilmiyorum o yüzden almışken harbi götürecek bir şey almak istiyorum.

Sizden de bir iki öneri alabilir miyim acaba ekipman ve gitar olarak? Tarzımı, bütçemi ve seviyemi vs belirttim sizin önerilerinizi bekliyorum. :)

İlk mesajında attığın tercihlerin uygun olduğunu belirtmiştim. Hard-tail köprü çok yerinde bir özellik. Ben de hard-tail gitar kullanıyorum. Tonu, ve stabiliyeyi ciddi derecede etkileyen bir faktördür. Bazıları Floydrose ve tremolo tipi köprülerin cazibesine kapılır ama ömrü boyunca yapacağı iki tane figür için aslında onlarca nitelik kaybederler.

O GIO gitarda sadece kafama takılan kısım;
gövde materyali "Okoume" olarak geçiyor. Araştırmadım ama Muhtemelen sıkıştırılmış talaş, mdf benzeri suni bir malzeme olabilir. İş görür ama beni rahatsız eder. Elimin altında sunta varmış gibi hissederim.
Aynı özellikli bir gitarda Basswood, alder, ash tipi gövdelerin tercih edilmesi daha mantıklı.

@Single_factor anladım hocam çok teşekkür ederim, bir sorum olursa ve buralardaysanız sormak isterim tekrardan. Şimdilik bu kadarı yeterli, tekrar teşekkürler.

Okoumeyi araştıracağım biraz, bir de bu var kavak ama okoumenin adı geçiyor. Son bir kez şunu da değerlendirirseniz çok sevinirim:

@Single_factor anladım hocam çok teşekkür ederim, bir sorum olursa ve buralardaysanız sormak isterim tekrardan. Şimdilik bu kadarı yeterli, tekrar teşekkürler.

Okoumeyi araştıracağım biraz, bir de bu var kavak ama okoumenin adı geçiyor. Son bir kez şunu da değerlendirirseniz çok sevinirim:

Diğerine göre gövde daha mantıklı, poplar üst kapak için kullanılmış muhtemelen.
Ama okoume gene işin içinde. Bence alınabilinir gösterişli bir gitar. Elden çıkartmak istediğinizde bu sebepten çok kolay alıcı bulursunuz. Zaten bir süre sonra illaki ekipman değiştireceksiniz.

Diğerine göre gövde daha mantıklı, poplar üst kapak için kullanılmış muhtemelen.
Ama okoume gene işin içinde. Bence alınabilinir gösterişli bir gitar. Elden çıkartmak istediğinizde bu sebepten çok kolay alıcı bulursunuz. Zaten bir süre sonra illaki ekipman değiştireceksiniz.

Tamamdır hocam, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin, iyi forumlar. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı