GRUB Ekranı boş geliyor

342746

Megapat
Makaleler
10
Arkadaşlar Pop!_OS kurdum fakat GRUB ekranı olarak gri bir şey beliriyor fakat seçim ekranı gelmiyor ve bir süre sonra kendisi Boot ediyor. Aynısı Peppermint'de de oluyordu fakat onu Boot Repair kullanarak çözebiliyordum. sudo update-grub sudo update-grub2 vs. bir çok kod denedim ama komut bulunamadı hatası veriyor. Tıkandım kaldım. Ne yapabilirim?

@OzgunP

Program ne işe yarıyor?
Hangi işletim sistemini boot edebileceğinizi seçebiliyorsunuz başlangıçta.

Hangi işletim sistemini boot edebileceğinizi seçebiliyorsunuz başlangıçta.
Grub Customizer programını indirip ayarlama yapın veya /etc/default/grub dosyası üzerinde oynama yapın.

Veya gnome-look.org adresinden grub teması indirip install.sh dosyasını çalıştırın.
Sonradan kaldırabiliyor muyuz? GRUB teması olayı iyiymiş.

Uygulamadan bahsediyorsanız evet, uygulamanın yaptığı sadece elle düzeltme yerine GUI arayüzü üzerinden düzenleme sağlayıp bunları kaydetmek.
Burada ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-04-04 21-42-26.png
    Ekran görüntüsü 2021-04-04 21-42-26.png
    136,4 KB · Görüntüleme: 50
Temayı arşivden çıkartın, içerisindeki install.sh dosyasına çift tıklayarak çalıştırın veya install.sh'nin olduğu konumda uçbirim açıp sudo ./install.sh komutunu çalıştırın. Çalışmaz ise ilk önce chmod +x install.sh komutunu çalıştırın daha sonra sudo ./install.sh komutunu çalıştırın.

Temayı arşivden çıkartın, içerisindeki install.sh dosyasına çift tıklayarak çalıştırın veya install.sh'nin olduğu konumda uçbirim açıp sudo ./install.sh komutunu çalıştırın. Çalışmaz ise ilk önce chmod +x install.sh komutunu çalıştırın daha sonra sudo ./install.sh komutunu çalıştırın.
Çözdüm onu da işe yaramadı. Sanırım başka bir Bootlader kullanmam gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı