GRUB ekranını geçememe sorunu

HosCakal

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu ekranı geçemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi iki işletim sistemini kurdunuz? Nasıl kurdunuz? Nereye kurdunuz? Nasıl GRUB yaptınız?

Tek işletim sistemi var. BackSlash linux yükledim. Diski ikiye bölerek birine yedekleri attım. Ntfs olarak biçimlendirdim. Geri kalan swap alanı ve ext4 olarak biçimlendirdim. Geri kalanı kendi yaptı.

Tek işletim sistemi var. BackSlash linux yükledim. Diski ikiye bölerek birine yedekleri attım. Ntfs olarak biçimlendirdim. Geri kalan swap alanı ve ext4 olarak biçimlendirdim. Geri kalanı kendi yaptı.
Muhtemelen boot bayrağı yanlış yerde veya konulmamış.
Linux sürümün live olarak çalışabiliyorsa, HDD'yi Gparted ile inceleyip ekran alıntısını eklersen bakarız.

Gparted aracini yukleyemiyorum. Galiba live modunda bi sikinti var. `sudo apt-get update` komutuda ise yaramiyor. Tekrar Windows kursam duzelirmi sizce? Yedeklerim gitmeden.

Edit Yuklemeyi basardim. Ekran goruntusu atacagim.

Son düzenleme:
Gparted aracini yukleyemiyorum. Galiba live modunda bi sikinti var. `sudo apt-get update` komutuda ise yaramiyor.
Live modu, işletim sistemini PC'ye yüklemeden çalışan moddur.
Yani CD/DVD veya flash bellekten, sistemi HDD'ye install etmeden çalıştırmak.
Sistem disk bölümüne erişemediğin için sudo veya herhangi bir komut veremezsiniz. Çünkü bu komutlar HDD içerisindedir. Sen bu komutları çağıramıyorsun. Neden? Yönergelerin tanımsız.
Live olanağın yoksa, sistemi yeniden kurmayı dene.
Kurarken şunlara dikkat et.
Ext4 günlüklü dosya sistemi oluştururken, mevcut bölüm işaretlerinde şunların da birisi olmalıdır.
(/)
(/boot)
Gibi.
Ayrıca kurulumda soruluyorsa boot bayrağının nereye konulacağına dikkat et.
Boot bayrağı, mevcut kurulum tercihleriniz doğrultusunda dev/sda 1 olmalıdır.

Boot bayrağını kendi otomatik sda`ya kurdu.

Dosya Ekleri

• IMG_20170727_194244.jpg
    675,2 KB · Görüntüleme: 96
Boot bayrağını kendi otomatik sda`ya kurdu.
Resim incelenmiş ve hatalar teşhis edilmiştir
Yukarda tahmin etmiş olduğum üzere boot bayrağın yanlış bölüme konulmuş.
Dev/sda2 bölümüne.
Halbuki sen kurulumu dev/sda3 bölümüne yapmışsın

ÖNERİLER:
Gparted ile tüm diski yeniden formatla.
Sda1 yaklaşık 100GB ext4 türünde.
Sda2 yaklaşık 4GB olsun. Karıştırmaman için burayı FAT32 yap. Kurulumda burayı takas alanı olarak işaretlediğinde, format değişecektir.
Sda3 ntfs formatında STORAGE dosyalarını buraya atacaksın. Kalan kapasite.
Kurulum esnasında, kurulum için dev/sda1 i seçip, ilgili bayrakları da koyarsan sistemin sorunsuz çalışacaktır.

Ama tum diski formatlarsam yedeklerim gitmez mi? Ilgin icinde cok tesekkur ederim. Birde bu sorunu sayenizde cozdukten sonra dualboot windows 8.1/10 (olursa Windows 7 ama sanmiyorum EFI kurulmuyor cunku) kurmak istiyorum. Yardimci olur musunuz?

Son düzenleme:
Ama tum diski formatlarsam yedeklerim gitmez mi? Ilgin icinde cok tesekkur ederim. Birde bu sorunu sayenizde cozdukten sonra dualboot windows 8.1/10 (olursa Windows 7 ama sanmiyorum EFI kurulmuyor cunku) kurmak istiyorum. Yardimci olur musunuz?
Şu andaki HDD inizdeki verilerinizi başka bir HDD'ye yedekleyiniz.
(Muhtemelen kurulumu yanlış yaptığınız için çoğu verileriniz kaybolmuş olabilir)
Eğer bu harddiskinde sistem recovery bölümü varsa işlemler farklı olacaktır.
Eğer recovery bölümü yok ise tüm harddiski biçimlendirerek temiz bir kurulumla hem Win7 yi hem de bir linux sürümünü birlikte kurmanızı sağlayabilirim.
Ancak EFI desteği için linux sürümlerinde herhangi bir tecrübem olmadı. Bu sebeple hangi linux sürümünün EFI desteğinin olduğu konusunda bir öneride bulunamayacağım.
Bizzat kendiniz araştırarak, uygun bir sürüm tespit etmelisiniz.
Sistemde recovery bölümü var ise, bu bölümü silmeden diğer bölümlerin sağlıklı bir şekilde yeniden bölümlere ayrılması ve uygun şekilde formatlanması gerekmektedir.
Bu işlemin belirli bir sırası ve yöntemi olduğu için, sizden gelecek yanıta göre ve genel istekler doğrultusunda önerilerde bulunabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…