GRUB ekranını geçememe sorunu

İlginiz için çok teşekkür ederim. Legacy kurulum yaparak sorunu çözmüş bulunuyoruz. Kurulumu Legacy yapacaksanız boot bayrağını windowsun yüklü olduğu yere koyun. Bende yanlışlıkla Windows 10 yazan SDA1 e koydum. Windowsum açılmıyor. Tekrar linux kurulumu yapım C: olan SDA2 ye koydum GRUB ekranıda başarıyla geldi. Tekrar teşekkür ederim @Mr_YAMYAM . Birde burada ne sorun varda Windows açılmıyor? (Galiba SDA3 koyduğum için Windows açılmıyor. Doğru mu?)

Dosya Ekleri

• DeepinScreenshot_select-area_20170729100033.png
    DeepinScreenshot_select-area_20170729100033.png
    24,2 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:
İlginiz için çok teşekkür ederim. Legacy kurulum yaparak sorunu çözmüş bulunuyoruz. Kurulumu Legacy yapacaksanız boot bayrağını windowsun yüklü olduğu yere koyun. Bende yanlışlıkla Windows 10 yazan SDA1 e koydum. Windowsum açılmıyor. Tekrar linux kurulumu yapım C: olan SDA2 ye koydum GRUB ekranıda başarıyla geldi. Tekrar teşekkür ederim @Mr_YAMYAM . Birde burada ne sorun varda Windows açılmıyor? (Galiba SDA3 koyduğum için Windows açılmıyor. Doğru mu?)
Açılmaz tabii :)
Boot bayrağı görüldüğü üzere sda3 te.
DeepinScreenshot_select-area_20170729100033.png

Ama bunlar önemli değil.
Elbette bir anda tecrübe kazanamazsın.
Zamanla bu kurulum yöntemlerine alışacak ve gözün kapalı yapabileceksin.
Haa aklıma geldi NOT:
Bu disk bölümlemesi gayet temiz. Tüm kurulum tamamlandıktan sonra, kalan bölümü windows görev yöneticisinde formatlarsan bu bölümü de DEPO olarak kullanırsın.

Bir şeyi beceremedim. Bu sorunu boot repair ile düzeltebilir miyim? Yoksa yine format mı?
Kullandığın linux sürümünde boot repair özelliği var ise yapabilirsin.
(Eskiden bu gibi işlemler için FLOPPY ye kayıt yapılırdı)
Eğer bu mümkün değilse sadece linux'u yeniden kurman sanırım yeterli olacaktır.
Elbette ki boot bayrağı windows bölümünde olmalıdır.
Ya da;
Linux'a ilk geçenler için benim önerim, Linux Mint sürümüdür.
Kullanımı ve windows sistemlere benzerliğinden dolayı oldukça fazla tercih edilen bir sürümdür.
Linux Mint 18.2 "Sonya" - Cinnamon (64-bit) - Linux Mint
Linkten Türkiye yansı'sını seçerek indirebilirsin.

Denemiştim onu ama Mac görüntüsü hoşuma gidiyor. Artık öğrendiğime göre son denememi yapacağım. Bana çok yardımınız dokundu. Teşekkürler.

Denemiştim onu ama Mac görüntüsü hoşuma gidiyor. Artık öğrendiğime göre son denememi yapacağım. Bana çok yardımınız dokundu. Teşekkürler.
Mac görüntüsüne aldanma.
Hemen hemen tüm linux sürümleri yüksek oranda özelleştirilebilir ve değiştirilebilmektedir.
Mac görüntüsü için çoğu linux veri tabanında özel yazılımlar bulunmaktadır ve bunlar sadece tek tıklamayla sisteme indirilip kurulabilmektedir.
Kurulan hehangi bir uygulamayı ise, kullanıcı dilediği gibi konfigüre edebilmektedir.
MAC.jpeg

Örnek vermek amacıyla ben kendi linux sürümümde CAIRO DOCK uygulamasını yükledim ve konfigüre ettim.
Görüldüğü üzere Mac sistemlere oldukça benzemektedir.
Üstelik bir de utanmadan bir ikinci panel açıp sol tarafa dikey olarak yerleştirdim ve cartlak bir renge boyadım :D
Linux ile haşır neşir oldukça bu gibi uygulamaları sen de ilerde rahatlıkla yapabilecek, iyi bir sistem kullanımının keyfini yaşayacaksın.

Tüh tüh hakikaten bende bir sıkıntı var.:LOL:
Grub ekranı yine gelmiyor. Bu sefer her şey doğruydu. C: ye koydum boot bayrağını.
Screenshot_20170729_203507.png

Adsız.png

Adsız.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı