GSkill Trident Z RGB ve Neo Arasındaki Fark

Merry

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Merhabalar. Belki çoğunuz bilmiyor ama G.Skill AMD işlemciler ile uyumlu yeni Trident Z modeli olan Neo modelini çıkardı bir süre önce. Benim sorum şu: Bu ürün ASUS B450 GAMING Plus anakart ve Ryzen 5 2600X işlemci ile sorunsuz ve uyumlu çalışır mı? Çünkü RAM'lerin çıkış yaparkenki en büyük reklamı 3. nesil Ryzen'lar ile yüzde yüz uyumlu çalışıyor olması.

1- Neo isimli versiyon
2- RGB isimli model

Hangisini seçmeliyim? Yardımlarınızı rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de aynı gibi duruyor. CL16 ve 3200MHz. Neo yeni model galiba. Anakartınızın uyumluluk listesinde 2'si de var ise hangisini sevdiyseniz onu alın. Daha çok detay için Vatan'dan değil de kendi sitesinden bakabilirsiniz. RAM'de CL değeri ne kadar düşük ise o kadar iyi, aklınızda olsun. Fakat oyun oynayacaksanız sorun olmaz.

Ikisi de aynı gibi duruyor Cl16 ve 3200MHZ, neo yeni model galiba anakartınızın uyumluluk listesinde 2'si de var ise hangisini sevdiyseniz alın daha çok detay için kendi vatan değil kendi sitesinden bakabilirsiniz. RAM'de CL değeri ne kadar düşük ise o kadar iyi aklınızda olsun fakat oyun oynayacaksanız sorun olmaz.
Basit düzeyde MHz dir CL dir bilgileri biliyorum. Baktım ve bende bir fark göremedim aslında. Dediğiniz gibi uyumlu RAM ler listesinde de varlar. Yeni çıktığı için ve daha çok 3.nesil odaklı olduğu için NEO modelinden emin olamadım. Açıkçası aklımda onda.

Fark yok fakat fark arıyorsanız birisi 1.20V iken (Neo) birisi 1.35V (RGB). Anakartınız ikisini de destekliyor. Fakat yükseltme yapacaksanız G.Skill olan CL15'e ayarlayamıyor kendisini. Corsair olan RAM de CL17 demiş. İkisi uyumsuz çalışıp mavi ekran çıkartabilir.

Son düzenleme:
Birisi 1.20V iken (Neo) birisi 1.35V (RGB). Anakartınız ikisini de destekliyor. Fakat yükseltme yapacaksanız G.Skill olan CL15'e ayarlayamıyor kendisini. Corsair olan RAM de CL17 demiş. İkisi uyumsuz çalışıp mavi ekran çıkartabilir.
Yok Corsair larımı sattım yerine alacağım. 8*2 şeklinde kullanacağım.

@TerabyteForever Her ikisinin de XMP profilinde 1.35V tanımlı.

Dedim ya, anakartın sitesinde de uyumlu olacağı yazıyor. Ben şu dokümana bakarak yorum yaptım:

Ekran Alıntısı.PNG

Bu dokümanda da uyacağı yazıyor hocam. Düzelteyim o cümleyi, sanırım yanlış anlaşılmış.

Baktığım kadarıyla XMP profillerinde bi' fark yok. Büyük ihtimal içerisindeki çip Ryzen ile daha uyumlu çalışıyordur. Latency değeri falan daha düşük olabilir.

@TerabyteForever Her ikisinin de XMP profilinde 1.35V tanımlı.
Latency değeri nedir acaba önem arz eden bir konu mu?

Arkadaşlar merhaba, bende GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 3600Mhz CL16 RAM mevcut ben bu RAM leri 32 ye çıkarmak istiyorum fakat Trident Z nin 3600mhz CL16 versiyonunu satışta bulamadım bunun yerine 3600mhz CL16 Trident Z Neo alsam sıkıntı yaşarmıyım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı