GSS borcu ne zaman çıkar?

loren4

Hectopat
Daha fazla  
2024 Aralık'da 18 oldum ve lise bitip aynı anda çalışmadığım için sigortam yok. Galiba her ay GSS borcu ödemem lazımmış. e-Devlet'den kontrol ettiğimde borç gözükmüyor.

Hastaneye gidene kadar çıkmayacak mı? Veya hastaneye gittiğimde önceki aylar toplu bir şekilde mi çıkacak? Bilen varsa konu hakkında aydınlatırsa sevinirim.

bende mezuniyetten 1-1.5 ay sonra çıktı o zamanlarda aylık 600-700 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam

bende mezuniyetten 1-1.5 ay sonra çıktı o zamanlarda aylık 600-700 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam
Ben liseyi açıktan Aralık 2023'de bitirdim. O zamandan beri boş boş oturuyorum denilebilir. Geçen Aralık'da da 18 oldum, üzerinden 4 ay geçti. Hala borç falan çıkmadı. Bence çok saçma bir şey.

Ben liseyi açıktan Aralık 2023'de bitirdim. O zamandan beri boş boş oturuyorum denilebilir. Geçen Aralık'da da 18 oldum, üzerinden 4 ay geçti. Hala borç falan çıkmadı. Bence çok saçma bir şey.
bide üstüne iş bulamamıştım biraz biriktirip 2000tl ödemiştik

Garip aslında ben o kadar şanslı olamadım 😁

Belki en son hastaneye gideli 5 sene olmuştur. Çok önemli bir şey olmadığı sürece hastaneye gitmem. Tıpkı yemediğin yemeğin parasını ödemek gibi bir şey.

Benim deneyimim boyle olmuştu, vakti geldiğinde otomatik GSS olusturulmamisti. Ben sadece kimliğim ile SGK'ye gidip gerekli işlemleri yapmis ve hatta gec kaldığım icin ceza da ödemiştim. Sanirim sende de 4 aylik sürecin cezası çıkabilir. Hastaneye yolun düşmeden hallet yoksa kapıdan geri dönmek zorunda kalırsın.

Belki en son hastaneye gideli 5 sene olmuştur. Çok önemli bir şey olmadığı sürece hastaneye gitmem. Tıpkı yemediğin yemeğin parasını ödemek gibi bir şey.
bende gss borcu varken sağlık ocağından ilaç yazdıramadım 😀 doktor bile dedi gss borcunu ödeyin diye

Benim deneyimim boyle olmuştu, vakti geldiğinde otomatik GSS olusturulmamisti. Ben sadece kimliğim ile SGK'ye gidip gerekli işlemleri yapmis ve hatta gec kaldığım icin ceza da ödemiştim. Sanirim sende de 4 aylik sürecin cezası çıkabilir. Hastaneye yolun düşmeden hallet yoksa kapıdan geri dönmek zorunda kalırsın.
İnternet üzerinden yapabilir miyim?

ben ceza ödemedim ama her ay birikiyor

İnternet üzerinden yapabilir miyim?
e devletten yapabilmen lazim ben ordan bakıyordum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı