GSS prim borcu çıkıp duruyor

turkishramboo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf A15 FA507NU- LP158 R5- 7535HS 16GB 512 GB SSD 6 GB RTX 4050
Merhaba, ben temmuz 2005 doğumluyum, 21 Aralık 2022 açık liseden mezun oldum, 2024 Ekim'de bir işe girip 2025 şubat ayında işten çıktım, sigorta çıkışım da 3 şubat olmasi lazim, 13 şubat ta hastane randevum vardı gittim, 14 Şubat'ta ise bana e devletten GSS prim borcu çıktı bir seferlik bir şey gibi düşündüm ama sürekli bilmem kaçıncı dönem diye borç çıkarıyorlar bir 390, bir 780 TL'lik borç çıktı ödedim, bir daha çıkmaz zannettim fakat gene 780 liralık borç çıkmış, ben anlamıyorum, ve toplam ne kadar borcum var onu da bilmiyorum. Başlangıç tarihi hastane randevumdan bir gün sonraki tarih olarak görünüyor, " sağlık statüsü 60/1(g) gelir testine tâbi olanlar " şeklinde. Bunu sürekli ödeyecek miyim, veyahut toplam borcum ne kadar ve bu itiraz edilebilir mi? şu an bu saatte arayıp sorabileceğim bir numara olmadığı için acil yanıtlarsanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben temmuz 2005 doğumluyum, 21 Aralık 2022 açık liseden mezun oldum, 2024 Ekim'de bir işe girip 2025 şubat ayında işten çıktım, sigorta çıkışım da 3 şubat olmasi lazim, 13 şubat ta hastane randevum vardı gittim, 14 Şubat'ta ise bana e devletten GSS prim borcu çıktı bir seferlik bir şey gibi düşündüm ama sürekli bilmem kaçıncı dönem diye borç çıkarıyorlar bir 390, bir 780 TL'lik borç çıktı ödedim, bir daha çıkmaz zannettim fakat gene 780 liralık borç çıkmış, ben anlamıyorum, ve toplam ne kadar borcum var onu da bilmiyorum. Başlangıç tarihi hastane randevumdan bir gün sonraki tarih olarak görünüyor, " sağlık statüsü 60/1(g) gelir testine tâbi olanlar " şeklinde. Bunu sürekli ödeyecek miyim, veyahut toplam borcum ne kadar ve bu itiraz edilebilir mi? şu an bu saatte arayıp sorabileceğim bir numara olmadığı için acil yanıtlarsanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
Lise mezunu iseniz 20 yaşına kadar devlet öder. Ama siz 20 yaşını geçtiğiniz ve çalışmadığınız için her ay asgari ücretin %3'ü kadar borç gelir. (780 TL) Eğer ödeyemeyecek durumdaysanız gidip gelir testi yaptırmanız gerekiyor. Ama ailenizin belirli bir düzeyde geliri varsa çalışmadığınız sürece çıkar. (Ev, araba, eve giren aylığın kaç kişiye baktığı vs. hesaplanıp ona göre yapılıyor.) SGK gidip aklındaki sorulara cevap bulabilirsin.

18 yaşından büyük herkes gss prim borcuna tabi tutuluyor. Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Konuştuğumda ise şöyle bilgilendirme aldım. Eğer öğrenci isem sigortamı babamın ya da annemin üzerine 25 yaşına kadar alabiliyorum. Eğer 25 yaşına kadar öğrenci olmazsam gss prim borcu ödemek zorunlu oluyor. Kısacası 25 yaşına kadar ya okuyup sigortanızı babanızın ya da annenizin üzerine yaparsınız ya da sigortalı işte çalışmaya başlarsınız. 25 yaşından sonra zaten mecburi olarak ailenin üzerinden düşüyorsunuz ve prim borcunuzu ödüyorsunuz düzenli olarak.

Merhaba, ben temmuz 2005 doğumluyum, 21 Aralık 2022 açık liseden mezun oldum, 2024 Ekim'de bir işe girip 2025 şubat ayında işten çıktım, sigorta çıkışım da 3 şubat olmasi lazim, 13 şubat ta hastane randevum vardı gittim, 14 Şubat'ta ise bana e devletten GSS prim borcu çıktı bir seferlik bir şey gibi düşündüm ama sürekli bilmem kaçıncı dönem diye borç çıkarıyorlar bir 390, bir 780 TL'lik borç çıktı ödedim, bir daha çıkmaz zannettim fakat gene 780 liralık borç çıkmış, ben anlamıyorum, ve toplam ne kadar borcum var onu da bilmiyorum. Başlangıç tarihi hastane randevumdan bir gün sonraki tarih olarak görünüyor, " sağlık statüsü 60/1(g) gelir testine tâbi olanlar " şeklinde. Bunu sürekli ödeyecek miyim, veyahut toplam borcum ne kadar ve bu itiraz edilebilir mi? Şu an bu saatte arayıp sorabileceğim bir numara olmadığı için acil yanıtlarsanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.

Her ay çıkar gelir testine göre değişir.
Sürekli ödememek için ya işe gir ya da kaymakamlıktaki vakfa gidip gelir testi yaptır o zaman borç düşebilir ya da sıfırlanır.

Arkadaşım öncelikle gecmiş olsun acil şifalar dilerim 18 yaşına kadar bildigim kadarıyla devletten ücretsiz muayene vs olabiliyorsun ama 18'den sonra ise ücret ödemeden oldugun muayene filan sana borc olarak yansıtılıyor gidip itiraz edebilirsin ve ve gelir testi yaptırıp ücretsiz bir sekilde muayene olabilirsin umarım yanlış bilgi degildir benim bildigim bu şekilde.

Her ay çıkar gelir testine göre değişir.
Sürekli ödememek için ya işe gir ya da kaymakamlıktaki vakfa gidip gelir testi yaptır o zaman borç düşebilir ya da sıfırlanır.

Hocam aile üzerindekilerin geliri veya üstüne olan ev araba vs beni bağlıyor mu gelir testide, gitsem iptal ettirebilir miyim sence, boştan yere para ödeyeceğim resmen.

Hocam aile üzerindekilerin geliri veya üstüne olan ev araba vs beni bağlıyor mu gelir testide, gitsem iptal ettirebilir miyim sence, boştan yere para ödeyeceğim resmen.
Bağlar. Aynı ikametgah üzerinde olduğunuz için giren toplam ücret sayıya bölünüyor. Büyük ihtimal yararlanamazsınız. Çünkü çok aşırı düşük bir ücret.

Bağlar. Aynı ikametgâh üzerinde olduğunuz için giren toplam ücret sayıya bölünüyor. Büyük ihtimal yararlanamazsınız. Çünkü çok aşırı düşük bir ücret.

🙄🙄 Seve seve ödeyeceğim galiba, yapacak bir şey yok gibi, bu sene uni sınavlarına gireceğim üniversite tercih edince vs böyle bir borç ödemek zorunda kalmıyorum galiba değil mi? Ve ben şu an devlet hastanelerinde istediğim kadar farklı polikliniklerde muayene olsam, bu ücreti etkilemez değil mi? Yani zaten bir nevi bunun için ödüyoruz bu parayı.

🙄🙄 Seve seve ödeyeceğim galiba, yapacak bir şey yok gibi, bu sene uni sınavlarına gireceğim üniversite tercih edince vs böyle bir borç ödemek zorunda kalmıyorum galiba değil mi? Ve ben şu an devlet hastanelerinde istediğim kadar farklı polikliniklerde muayene olsam, bu ücreti etkilemez değil mi? Yani zaten bir nevi bunun için ödüyoruz bu parayı.
Ücret sabit asgari ücretin %3'ü. İstediğiniz bölümde muayene olabilirsiniz. Yine sabit ücret çıkar. Bir nevi onun için ödüyorsunuz. Ama eczaneye giderseniz fark çıkabilir. Duruma göre değişiyor. Bazen 50 TL. Bazen 150 TL. Oda herkese çıkıyor zaten. Üniversite okurken babanızın sigortasından yararlanırsınız. Okuduğunuz süre boyunca ödemezsiniz.

Ücret sabit asgari ücretin %3'ü. İstediğiniz bölümde muayene olabilirsiniz. Yine sabit ücret çıkar. Bir nevi onun için ödüyorsunuz. Ama eczaneye giderseniz fark çıkabilir. Duruma göre değişiyor. Bazen 50 TL. Bazen 150 TL. Oda herkese çıkıyor zaten. Üniversite okurken babanızın sigortasından yararlanırsınız. Okuduğunuz süre boyunca ödemezsiniz.

Çok teşekkür ediyorum hocam sağlıcakla kalın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı