GT 1030 driver güncellemesi sonrası bilgisayar açılmıyor

Batuhan.B

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
SSD 256 GB
Ekran kartı
GT 1030
Anakart
ASUS P7P55 LX
İşlemci
i7 870
Merhaba,

GTX 470 ekran kartım eskidiği için sıfır ASUS GT 1030 ekran kartı aldım. Fakat son sürüm olan driver 472.12'yi yüklediğimde bilgisayar açılırken kapanıyor 3-5 sn sonra tekrar açılıyor ve kurtarma sayfasına geliyor ancak bilgisayarın kendi otomatik güncellediği driver 456.71 sürümünü kullandığımda bilgisayar açılıyor veya güvenli modda açınca açılıyor.

Bundan evvel GTX 470'de de Windows 7'de anca kullanabiliyordum Windows 10 yüklediğim zaman aynı şekilde restart atıyor bilgisayar açılmıyordu. Bilgisayarcılar fırınlayıp verdiğinde Windows 7'de bir süre götürüyor yine eskisi gibi bozuluyordu, ekran kartı alma sebebim buydu.

Ben yeni aldığım ekran kartının son güncel driverda Windows 10'da kullanmak istiyorum maalesef kullanamıyorum sebebi ne olabilir? Acaba kart mı bozuk geldi? Ne yapmam gerekir? Yardım ederseniz çok sevinirim.

BIOS güncelledim, pil söktüm taktım.
Windows 10 2-3 kez yükledim.
Diğer parçalarin hepsi güncel driver.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ustadim bugun yeni aldigim GTX 1050 Ti’yi denedim, yine ayni sekilde onda da guncel driver 516.40 yukledigimde bilgisayar acilirken otomatik kapaniyor ve tekrar aciliyor sarmala giriyor bunun sebebi ne olabilir? Ne yapmaliyim? Ekran kartindan kaynakli degilmis anladigim kadariyla :/

Acaba windows 10 ile alakali bir sey mi
Hocam rica etsem OCCT testini yapabilir misiniz? Ayrıca Windows yüzünden olacağını düşünmüyorum.

Hocam rica etsem OCCT testini yapabilir misiniz? Ayrıca Windows yüzünden olacağını düşünmüyorum.

Hocam hemen yapıyorum çok teşekkür ederim ilgin için.

Hocam
Hocam hemen yapıyorum çok teşekkür ederim ilgin için.

Üstadım hemen 22.sn de böyle hata verdi aşırı ısınan CPU mu?

Neden oldu acaba :/

Üstadım hemen 22.sn de böyle hata verdi aşırı ısınan CPU mu?
Şu an 2. kez tekrar yapiyorum 90derece secenegini kaldirdim sanirim CPU cok isiniyor. 2. Görsel 90 dereceyi kaldırdıktan sonra.

Dosya Ekleri

• OCCT-20220616-235134-PowerSupply.png
    OCCT-20220616-235134-PowerSupply.png
    111,1 KB · Görüntüleme: 45
  • 11.png
    11.png
    145,3 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Rica ederim hocam. Bende konuyu aslında merak ile takip ediyorum, bir ihtimal arıza RAM, anakart veya PSU'da olabilir. (Sadece tahmin)

Cok cok sag olun, USB ile baslattim fakat siyah ekran ve imlecte kaldi acaba USB'ye yazdirirken yanlış mi yazdirdim?

Hocam bir de Windows acilirken ekran kartina baglandigi sirada tam oluyor zaten kapanma ne alakaysa :)

Yok ustadim tekrar yazdirdim usb ye maalesef olmuyor. Siyah ekran imlec kaliyor sebebini anlamadim :/ yarin vatan bilgisayar teknik servise goturecegim orada sanirim sorunu anlarlar diye dusunuyorum.
Hocam servisten sonra geri dönüş yaparsanız çok sevinirim. Sorunun ne olduğunu gerçekten bende merak ettim çünkü.

Hocam servisten sonra geri dönüş yaparsanız çok sevinirim. Sorunun ne olduğunu gerçekten bende merak ettim çünkü.
Tamam hocam cok sag olun :)

Hocam Merhaba,

2 adet bilgisayarci ve vatan bilgisayara goturdum maalesef bulamadilar sorunu :) Bilgisayarcilar windows 10 ile anakartin uyumlu degildir dediler, vatandakiler abi kusura bakma yapamadik :)

Velhasil, i5 10400F CPU , XPG D30 3200Mhz DDR4 8+8 RAM ve MSI Z490-A PRO 1200 DDR4 4800 (OC) Anakart dusunuyorum, ayrica yeni aldigi
MSI GTX 1050’de GPU var tavsiyen ne olur? Bu sekilde bir bilgisayar toplamayi dusunuyorum, yorumun nedir?

Ek olarak ramleri 3200mhz ile kullanabilirim degil mi? İslemci veri yolu hizi 2666Mhz, anakartta 4800 ram frekansi yazmakta, islemci ile alakasi yok diye dusunuyorum.

Hocam Merhaba,

2 adet bilgisayarci ve Vatan Bilgisayar'a goturdum maalesef bulamadilar sorunu :) bilgisayarcilar Windows 10 ile anakartin uyumlu degildir dediler, vatandakiler abi kusura bakma yapamadik :)

Velhasil, i5 10400F CPU, XPG D30 3200MHz DDR4 8+8 RAM ve MSI Z490-A Pro 1200 DDR4 4800 (OC) Anakart dusunuyorum, ayrica yeni aldigi
MSI GTX 1050'de GPU var tavsiyen ne olur? Bu sekilde bir bilgisayar toplamayi dusunuyorum, yorumun nedir?

Ek olarak RAM'leri 3200MHz ile kullanabilirim degil mi? İslemci veri yolu hizi 2666MHz, anakartta 4800 RAM frekansi yazmakta, islemci ile alakasi yok diye dusunuyorum.

Hocam Merhaba,

2 adet bilgisayarci ve vatan bilgisayara goturdum maalesef bulamadilar sorunu :) Bilgisayarcilar windows 10 ile anakartin uyumlu degildir dediler, vatandakiler abi kusura bakma yapamadik :)

Velhasil, i5 10400F CPU , XPG D30 3200Mhz DDR4 8+8 RAM ve MSI Z490-A PRO 1200 DDR4 4800 (OC) Anakart dusunuyorum, ayrica yeni aldigi
MSI GTX 1050’de GPU var tavsiyen ne olur? Bu sekilde bir bilgisayar toplamayi dusunuyorum, yorumun nedir?

Ek olarak ramleri 3200mhz ile kullanabilirim degil mi? İslemci veri yolu hizi 2666Mhz, anakartta 4800 ram frekansi yazmakta, islemci ile alakasi yok diye dusunuyorum.

Yorumu olan arkadaş var mı?

Hocam Merhaba,

2 adet bilgisayarci ve Vatan Bilgisayar'a goturdum maalesef bulamadilar sorunu :) bilgisayarcilar Windows 10 ile anakartin uyumlu degildir dediler, vatandakiler abi kusura bakma yapamadik :)

Velhasil, i5 10400F CPU, XPG D30 3200MHz DDR4 8+8 RAM ve MSI Z490-A Pro 1200 DDR4 4800 (OC) Anakart dusunuyorum, ayrica yeni aldigi
MSI GTX 1050'de GPU var tavsiyen ne olur? Bu sekilde bir bilgisayar toplamayi dusunuyorum, yorumun nedir?

Ek olarak RAM'leri 3200MHz ile kullanabilirim degil mi? İslemci veri yolu hizi 2666MHz, anakartta 4800 RAM frekansi yazmakta, islemci ile alakasi yok diye dusunuyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı