GT 1030 ekran kartına yapılan overclock nasıldır?

alphanakpunarr

Zeptopat
Katılım
9 Ağustos 2022
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Casper bilgisayarımdaki GT 1030 fanlı ekran kartına overclock yaptım, fan speed'i de arttırdım. İnsanlar 3-5 FPS'lik artış yaşarken benim bilgisayar 10-15 FPS fark alıyor ve ekran kartını bolca kullanan oyunlarda bile 60 dereceye çıkmadı. (55-58 arası.) Ancak insanlar 70 derecelere kadar çıkmış. Nasıl oluyor ben de anlamadım. Bunu nasıl olabileceğini bilen var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa temizliği hava sirkilasyonu cihazın temizliği GPU üzerinde ki termal macun miktarları ve kart soğutucusunun yağlanması kısaca gerekli bakımları. İşletim sisteminin kullandığı miktar bulunduğun ortam sıcaklığı devamında ise şans da büyük etkendir aynı özellikte 2 elektronik cihaz bile bazen aynı performansı göstermiyor. Bunların haricinde ise PSU güç desteği kaç watt olduğu falan.
 
Casper bilgisayarımdaki GT 1030 fanlı ekran kartına overclock yaptım, fan Speed'i de arttırdım. İnsanlar 3-5 FPS'lik artış yaşarken benim bilgisayar 10-15 FPS fark alıyor ve ekran kartını bolca kullanan oyunlarda bile 60 dereceye çıkmadı. (55-58 arası.) Ancak insanlar 70 derecelere kadar çıkmış. Nasıl oluyor ben de anlamadım. Bunu nasıl olabileceğini bilen var mı?

Çöpe ne yaparsan yap çöptür ama güzel değerler almışsınız size tavsiyem satıp yenisini almalısınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı