GT 1030 GTA 5'te düşük kullanım

YunusXkvrckX

Hectopat
Oyunlarda ekran kartı kullanım yüzdesi düşük, GTA 5 oyununda bile %60 %75 arası kullanıyor. Derecede eskiden oynadığıma göre çok düşük 50 55 derece eskiden böyle bir sorun yoktu, darboğaza olacak bir sistemde değil. Sistemim: i5 3470 GT 1030 ASUS RAM de 16 GB.

1681733917082.png

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS'i sınırlayıp grafikleri düşürürsen kullanım düşer tabii eğer monitörünüzün verdiği değer kadar FPS alıyorsan fazla FPS ile ne yapacaksın. Bu rekabetçi bir oyun değil ki. O sistemle 75 FPS alabilmek için oyunu normal ayarlarda falan oynuyorsunuz sanırım zaten biraz daha hareketli bir ortamda bulunursanız kullanım artacaktır üstüne sabit 75 FPS oynamanız imkansız bu sistemle her şeyi en düşüğe alırsanız olabilir belki.

FPS'i sınırlayıp grafikleri düşürürsen kullanım düşer tabii eğer monitörünüzün verdiği değer kadar FPS alıyorsan fazla FPS ile ne yapacaksın. Bu rekabetçi bir oyun değil ki. O sistemle 75 FPS alabilmek için oyunu normal ayarlarda falan oynuyorsunuz sanırım zaten biraz daha hareketli bir ortamda bulunursanız kullanım artacaktır üstüne sabit 75 FPS oynamanız imkansız bu sistemle her şeyi en düşüğe alırsanız olabilir belki.

Sadece GTA 5'te değil ve ekstra olarak sabitlemeyi kapatık ayarları yükseltsemde aynı GPU kullanımı değiştikçe arada drop giriyor.

Ekran kartı güncel ayarlar ilk hali BIOS güncellemeyi bilmiyorum.

Yakın zamanda çoğu oyunu aynı FPS de oynuyordum ama hafif droplar canımı sıktı çok uzun süreli droplar olmasa da var kullanımlara baktım sanki GPU kullanımı düştükçe FPS düşüyor.

FPS normal, işlemci darboğazı var.

Nasıl darboğaz olabilir? sistemimi belirttim zaten önceden olmuyordu böyle bir şey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı