GT 1030 overclock yapınca ekran çizgi çizgi oluyor

VRAM belleğine O.C yaparken anlık yeşil çizgilerin çıkıp gitmesi, monitör HZ değerini 60'a düşürülmesiyle sorun çözüldü. Yüksek HZ değeri vRAM belleğine O.C yaparken anlık yeşil çizgilerin çıkıp gitmesine neden oluyor. Nvidia 496.49 ekran kartı sürücüsü ile ASUS GT 1030 üzerinde denendi.
Yabancı kaynakta da birinde gördüm 120 hz ye çekerek sorunu çözmüş. Yani sorun sadece 144 hz de.

Buna göre düzenledim.
Peki Msi afterburnerin simgesini aşadan gizlyebilir miyim arkada çalışmaya devam etse ?
1636046945725.png

@AceTeq Ben de bilgisayarı ilk açtığım zaman ekranda dikey çizgiler oluşuyor, ekranın sadece 2cm'lik kısmı kullanılır oluyor. 1-2 dakika sonra ekrandaki çizgiler gidiyor normal kullanıyorum, sence sorun ne olabilir? Gelen çizgiler önce birkaç tane oluyor sonra siyaha dönüyor ve o ekranın altının çoğunu siyah yapıyor.

Evet ilk pc yi açtığımda gelip hemen gidiyor ama aklıma takıldı sadece.
İlk defa böyle bir sorunla karşılaştığım için net bir şey söyleyemiyorum, normal şartlarda bellek hız aşırtılırken sınıra ulaşıldığında böyle sorunlar meydana gelir ama sende 144 Hz de vRAM küçük miktarda da olsa hız aşırtınca meydana geliyor, daha düşük Hz'de olmuyor. Bu yüzden ekran kartıyla ilgili bir problem gibi durmadığı için, sorun olacağını düşünmüyorum ama risk azda olsa, yok değil.

İlk defa böyle bir sorunla karşılaştığım için net bir şey söyleyemiyorum, normal şartlarda bellek hız aşırtılırken sınıra ulaşıldığında böyle sorunlar meydana gelir ama sende 144 Hz de kullanırken meydana geliyor daha düşük Hz'de olmuyor, bu yüzden ekran kartıyla ilgili bir problem gibi durmadığı için sorun olacağını düşünmüyorum ama risk azda olsa yok değil.
Video çektim nerden atiyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı