GT 420M sisteme Windows 8.1 kurmak fayda getirir mi?

H

Heyie

Ziyaretçi
Merhaba,
Bilgisayarım Windows 7 Ultimate (64 Bit). Bilgisayarımın özelliklerini vereyim, lazım olabilir: 500GB HDD, 4GB RAM, 1GB NVDIA GeForce GT420M Ekran Kartı.

Bilgisayarımın pil ömrü çok azaldı. Batterybar programı ile baktığımda yaklaşık %90'ı yıpranmış olarak gösteriyor. Şarjı en fazla 5 dakika dayanıyor ve bilgisayar çok yavaş davranıyor. Sanırım yeni bir pil almam lazım. En büyük sorun yeni bilgisayar için yeterli maddi durum yok:confused:

Her neyse, son 2 ayda 2-3 kez çöktü. Bugün ise aniden kapandı (mavi ekran vb. yok). Açma düğmesine basıyorum, 1 saniye bile geçmeden kapanıyor. Bu işlemi birkaç kez tekrarladım, sonuç aynı. Birkaç dakika bekledim, güvenli mod ile açtım. Şu anda güvenli mod ile kullanıyorum. Şu anda USB'mde "Windows 8.1 Embedded Industry Pro" var (Dreamspark'tan yükledim) Notebook'um da ki dosyaları yedekledim, temiz kurulum yapmak çökme sorununa çözüm olur mu? Bilgisayarım rahatlar ve hızlanır mı?

Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim.:)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
8.1'i kurun. Eğer bi SSD alma imkanınız varsa (120 gb ideal olabilir) 8.1'i ona kurun. Sonra yeni bir pil alın. Bunları yaptıktan sonra bilgisayarınız büyük ölçüde kendine gelir.
 
Acayip yükseltir. Hele eski bilgisayarları canlandırmak için çok iyi bir çözüm sunar. Sen eğer bütçen varsa (120 gb'lık bir SSD'yi yaklaşık 180 TL'ye falan alabilirsin) bir SSD al. Sonra da 8.1'i ona kur. Aradaki farkı kendi gözlerinle göreceksin. Benim kullandığım bilgisayar değilmiş meğersem takaymış diyeceksin :D
 
1. Tabiki format bilgisayarınızı arındırır ve rahatlatır.
2. Evet, ssd sistem performansını artırır. Ama ssdden tam performans almak istiyorsanız bilgisayarınız Sata 3'ü desteklemelidir. Eğer Sata 2 ise yine gözle görülür performansı hissedeceksiniz ancak Sata 3 kadar değil. :)
3. Ssd olarak Samsung 840 Evo almalısın. :)
 
Formatı bugün, olmadı yarın atmayı düşünüyorum. Formatı atayım mı atmayayım mı karar veremedim dediğinin üzerine. 210 TL'ye iyi bir SSD buldum: Kingston 120Gb Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma 555Mb / Yazma 510Mb) - Vatan Bilgisayar ama markası iyi mi acaba? Güvendiğiniz ve kullandığınız bir markayı önerebilir misiniz? Bir de Packard Bell EasyNote TM85-JO-117TK modeline batarya önerebilir misiniz?
Formatı SSD aldıktan sonra atın. Hangisini alcağınız konusunda ise arkadaşın dediği seride de kaliteli bir seri. Hangisini alacağınıza siz karar verin hangisinin fiyatı uygunsa onu almak daha mantıklı. Pil konusunda ise Packard Bell'in internet sitesini bir kurcalayın derim ben. Eğer sitede bir şeyler bulamazsanız destek hattını arayarak yardım alabilirsiniz.
 
Aida64 Extreme kurarak öğrenebilirsin. Depolama > Windows Depolama > Arabirim. Pil konusunda Packard Bell'in internet sitesinde yada gerçek bilgisayar tamircilerinde bulabilirsin.
 
Peki, SSD ve HDD'yi aynı anda notebook'a takabilir miyim? Sonuçta alırsam 120 GB'tan daha fazlasını alamam. Aynı anda takılmıyorsa, 120 GB'ı C ile E diye ayırınca zaten dosyalar, programlar, windows dosyaları derken yetmeyecek. Ayrıca Sata2'miş:confused:
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı