GT 630 sistem yükseltme önerisi

metehancimli

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar arkadaşlar şu korona günlerinde bilgisayar oyunları bildiğiniz gibi hepimizin kurtarıcısı olmuş durumda. Direkt konuya gireceğim; yeni bir bilgisayar almadan bilgisayarımın donanımlarını yükseltmek istiyorum fakat bilgisayar parçalarından hiç anlamıyorum.

Bilgisayarımı hazır kasa olarak 2014 yılında 1500-2000 küsur TL'ye almıştım(Casper Nirvana). Bilgisayarımın özellikleri şöyle:

CPUID CPU adı Intel(r) Core(tm) i5-3470 CPU @ 3.20GHz.

Anakart modeli H61H2- M.2.

8 GB RAM.

NVIDIA GeForce GT630 ekran kartı görüntü belleği (VRAM) 1990 MB, paylaşılan bellek 4069 MB.

İşletim sistemi: Win 10.

300 Watt PSU (eskisi yandı bilgisayarcıda değiştirildi)

500 GB HDD.

Artık CS:GO bile oynayamıyorum. Sistemimi yükseltmek için ne yapmalıyım? Ekran kartı modelimi yükseltirsem anakartım bunu destekler mi, PSU'ım yeterli olur mu, işlemcimi de değiştirmem gerekir mi? Son olarak bu yazılı ürünleri satarsam fiyatı sizce ne eder? Teşekkür ediyor ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Oynadığım oyunlar;

Valorant.

LoL.

CS:GO

Arma 3.

Nadiren PUBG.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhabalar arkadaşlar şu korona günlerinde bilgisayar oyunları bildiğiniz gibi hepimizin kurtarıcısı olmuş durumda. Direkt konuya gireceğim; yeni bir bilgisayar almadan bilgisayarımın donanımlarını yükseltmek istiyorum fakat bilgisayar parçalarından hiç anlamıyorum.

Bilgisayarımı hazır kasa olarak 2014 yılında 1500-2000 küsur TL'ye almıştım(Casper Nirvana). Bilgisayarımın özellikleri şöyle:

CPUID CPU adı Intel(r) Core(tm) i5-3470 CPU @ 3.20GHz.

Anakart modeli H61H2- m.2.

8 GB RAM.

NVIDIA GeForce GT630 ekran kartı görüntü belleği (VRAM) 1990 MB, paylaşılan bellek 4069 MB.

İşletim sistemi: Win 10.

300 Watt PSU (eskisi yandı bilgisayarcıda değiştirildi)

500 GB HDD.

Artık CS:GO bile oynayamıyorum. Sistemimi yükseltmek için ne yapmalıyım? Ekran kartı modelimi yükseltirsem anakartım bunu destekler mi, PSU'ım yeterli olur mu, işlemcimi de değiştirmem gerekir mi? Son olarak bu yazılı ürünleri satarsam fiyatı sizce ne eder? Teşekkür ediyor ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Oynadığım oyunlar;

Valorant.

LoL.

CS:GO.

Arma 3.

Nadiren PUBG.

Öncelikle 300W PSU pek yeterli değil cevabına gelecek olursak gtx 750 ti alırsan seni üzmez.

SSD sıfır al ikinci elde daha pahalı satıyorlar. Ekran kartına gelirsek şu an sıfır minimum 1600 TL bence bunu ikinci el temiz garantili araştırıp uyguna bulabilirsin. RAM alacaksan dediğin oyunlarda 8 GB yeterli fakat almak istersen 0 alabilirsin. PSU'da 500W bir 0 PSU alabilirsn tavsiye edeceğim markalar Aerocool, Corsair, High Power, Zalman vb marklar olur.
Öncelikle 300W PSU pek yeterli değil cevabına gelecek olursak gtx 750 ti alırsan seni üzmez.
750ti üzer hocam almanın bi mantığı yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı