GT 635M anlık FPS düşmeleri

kezman324

Kilopat
Merhaba. Öncelikle laptop özelliklerim şöyle;

• Windows 8.1 Single Language
  • CPU: Intel Core i7 -3630QM
  • VGA: nvidia GeForce GT 635M / 2GB DDR3
  • 15.6 '' HD 1366X768
  • RAM. DDRIII 8GB (4GB*2)
  • HDD: 750 GB 7200RPM

Oyun sırasında -özellikle teamfight- anlık fps düşüşleri yaşıyorum ve gerçekten oyunumu etkiliyor. Grafik ayarlarımda gölgeler kapalı, diğerleri ise medium ayarda, daha fazla düşürmek istemiyorum zira görüntü hoşuma gitmiyor. Bilgisayarımın özelliklerinin league of legends için yeterli olduğunu düşünüyorum, fakat bu fps düşüşleri gerçekten can sıkıcı. Siz sormadan bir kaç ek bilgi daha vereyim;
  • Ekran kartı driverım güncel
  • Driver ayarlarından performansa önem ver seçeneğini seçtim
  • Laptop güç planı olarak yüksek performansa ayarlı
  • Virüs programı kullanmıyorum, oyun sırasında arka planda çalışan program yok
  • Adobe air güncel (bilmiyorum bir etkisi var mı)
  • ZALMAN NC3 200mm soğutucu kullanıyorum
  • İki adet grafik işlemci var bilgisayarda, oyunu nvidia ile başlatıyorum, sorun o da değil.

Biraz uzun bir mesaj oldu kusura bakmayın, fakat önceden böyle bir sorunum yoktu. Anlam veremediğim bir şekilde olmaya başladı ve ciddi anlamda oyunumu engelliyor. Bilgisayarı fabrika ayarlarına geri yükledim (virüs vb etkilendiyse diyerek) yine değişen bir şey yok. Sizce yapabileceğim bir şey var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun var bilgisayara bir soğutucu taktım oyun başı 65 fps 10 dakka sonra en fazla 30.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit. Yaz geldi ve havalar ısındı. Cihazın soğutması yetmiyor ve bu yüzden FPS düşüyor. Cihazın alt kapağını sök ve fanları temizle. Yapabiliyorsan termal macunu da yenile.

Diğer oynadığım oyunlarda ki league of legends a göre gereksinimleri daha fazla (AC3, Far Cry, Skyrim) herhangi bir fps, kasma sorunum olmuyor. Bilgisayarın ısı değerlerinde de bir sıkıntı farketmedim ki daha önce de bu mevsimlerde oynadım, benzeri bir şey olmamıştı. Ki fan kaynaklı olsa diğer oyun ve uygulamalarda da sıkıntı olacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı