GT 730 overclock sonrası sıcaklığının düşmesi normal mi?

Spidertliman

Hectopat
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
2.638
Çözümler
20
Yer
Sivas
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
GT 730 kartıma overclock yaptım bugün. Ayar denerken biraz fazla abartınca kart kendini korumaya alıp 400 MHz değerine sabitledi. Bunlar bildiğimiz normal şeyler. Asıl sorun bundan sonra başladı. Stabil çalışan OC değerini bulduktan sonra OC yapmadan önce 70 derecelerde gezen kart sıcaklığı 60 derecelerde göstermeye başladı. Ayarı abarttığım sırada sıcaklık sensörü yanmış veya bozulmuş olabilir mi? Bir sorun teşkil eder mi bu durum?
 
Overclock yaparken,fanı manuel e aldıysanız yüksek devirde dönüyorsa normaldir.Oto modundada tam devire yakın hızda dönür kendini soğutur sorun değil.Termal limit e gelseydi kendini kapatırdı zaten kart.
 
Öyleyse 3-5 FPS için fanların ömrünü azaltmayın. Stok ayarlar daha iyi olur.
Yeni PC alana kadar idare etse yeter.

Overclock yaparken, fanı manuel e aldıysanız yüksek devirde dönüyorsa normaldir. Oto modundada tam devire yakın hızda dönür kendini soğutur sorun değil. Termal limit e gelseydi kendini kapatırdı zaten kart.

Şöyle anladım; overclock yapınca daha çok zorlandığı için fan daha hızlı döndü ve eskisine göre daha çok soğutuyor.
 
Yeni PC alana kadar idare etse yeter.



Şöyle anladım; overclock yapınca daha çok zorlandığı için fan daha hızlı döndü ve eskisine göre daha çok soğutuyor.
Evet öyledir,zaten normalde fanla %30-40 hızında döner ortalama,oc yapınca %70-100 aralığında çalışabilir,ses ondandır.GT 730 a oc yapılabilir,zaten çok kaslı bir kart değil fakat fps ler de iyi artış olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı