GT 840M Minecraft kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Baki okur

Kilopat
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
528
Makaleler
1
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
  • i5 4210U
  • GT 840M
  • 1TB HDD + 8 GBSSD Cache
  • 8 GB 1600 MHz RAM.
  • Windows 10 64 Bit
Arkadaşlar sistemim bu Minecraft'ta 40-30 FPS alıyorum ekran kartım, falan her şey güncel ama yine de kasıyor. Bu gibi bir oyunun bu sistemde kasması normal mi çözüm yok mu?
 
Msi afterburner açıken 40 fps feln gösterirken hiç bir şey açık değilken 10 fps alıyorum şaka gibi
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (32).png
    Ekran Görüntüsü (32).png
    349 KB · Görüntüleme: 44
@Baki okur Farklı sürümlerde de aynı sorunları yaşıyor musunuz? 1.8.9 mesela. Ayrıca oyuna RAM verdiyseniz çok vermeyin. 3-4 GB verebilirsiniz.
 
Aynı bilgisayarda 1.15.2, 30-40 FPS seviyelerinde dolanıyor. Arada hafif takılma oluyor. Yeni sürümler işlemciye gereksiz yük bindiriyor. Arkada tarayıcı gibi uygulamalar açıksa kapatmaya bakın faydası oluyor biraz.

Onun dışında 1.15.2 Optifine yükleyebilirsiniz, Preview versiyon olarak çıkmış durumda orijinal sitesinde bulabilirsiniz.

Maalesef işlemcimiz yetersiz kalmaya başlıyor pek yapabileceğiniz bir şey yok elinizdeki donanım ile. Optifine yükleyin geçin.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı