GT1030'u 180 Watt PSU ile kullanmak

Lightbringer24

Hectopat
Daha fazla  
Yeni aldığım GT1030'u bir gündür 180 Watt'lık güç kaynağıyla beraber kullanıyorum. Bu bir gün içerisinde kartla PUBG ve CS:GO oynadım ve herhangi bir sorun gözüme çarpmadı. Daha öncesinde 2 sene boyunca aynı güç kaynağıyla GT420 ekran kartını da sorunsuz bir biçimde kullandım. İlerleyen günlerde GT1030'u 180 Watt'lık güç kaynağı ile kullanmamdan dolayı sistemimde herhangi bir problem olur mu?

Eğer güç yetmiyorsa, sistem kapanmaları gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Güvenlik olarak, kısa bir süre içerisinde kaliteli 300-400W bir güç kaynağı almanızı öneririm.

Hocam ben de ona baktım fakat GT420'nin TDP değeri 50 Watt iken GT1030'un TDP değeri 30 Watt. Eğer GT420'de sorun çıkarmadıysa mantıken GT1030'u da normal bir şekilde çalıştırması gerekmez mi?
Yeni ekran kartları eskilere göre çok daha az enerji harcıyor. Sorun olabilir sisteminizin diğer parçalarını da bilmek lazım. Cooler Master Power Supply Calculator Böyle bir şey belki yardımcı olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı