GT540M Ekran Kartını Sildim

Cevabınız için teşekkür ederin peki BIOS'u nasıl güncelleyebilirim ?
Sanırım sizin bilgisayarınızın modeli bu. Notebook & Ultrabook - N53SV
Buradan önce Windows BIOS Flash Utility indirin. Sonra bios sürümünüzden daha yeni sürüm var ise onu indirin. En son 215 sürümü var.
Sonra ilk olarak Windows bios flah utility'i açın. Sonra bios dosyasını seçin ve flash'a basın. Bu işlem bir kaç dakika sürebilir. Hiç bir şeye dokunmayın.
İşleme başlamadan bilgisayar prize takılı olsun ve harici hiç bir şey takılı olmasın bilgisayara usb vs. Ama pek bilginiz yoksa bilen birisine yaptırın.

- - - Güncellendi - - -

Evet doğru söylüyorsunuz hiçbir sürücü kurulamıyor maalesef.
Bunu dener misiniz. http://www.asus.com/tr/Notebooks_Ultrabooks/N53SV/#support_Download
Vga dan nvidia olanı indirip deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
VGA'dan Nvidia Driver'ını indiriyorum zip'den çıkarıp yükleyeceğim bakalım olacak mı. Genelde yazılım ile aram iyi değildir fakat babam iyi bilir. Babama sorayım birde BIOS güncellemesini. Birde VGA'dan nVidia driver'ını indirirken Driver Sweeper'a gerek var mı ?

Öncelikle merhabalar arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam affola soruna gelecek olur isem benim GT540M ekran kartına sahip ASUS N53SV modeli dizüstü bilgisayarım var.
Son günlerde Nvidia'nın 334.89 driver'ını yüklemiştim fakat tam performanslı yüklenmediğini varsayarak yeniden yüklemeye çalıştım.Tabii bu zaman zarfında Denetim Masasından sürücü silinemiyordu. Fakat bu yükleme başarılı olamadı maalesef sürekli hata çıkardı.
Kaç kere sistem güncelledim vs. Daha sonra bugün baktığımda rahat kaldırabileceği oyunları bile kasan bilgisayarımın ekran kartı sürücülerini yeniden yüklemek istedim ve bunun için Display Driver Uninstaller yükleyerek güvenli modda Nvidia sürücülerini sildim.
Fakat program sürücüleri silmekle kalmayıp resmen ekran kartını da silmiş Aygıt Yöneticisi/Görüntü Bağdaştırıcılarında şuanda sadece Intel HD Graphics 3000 gözüküyor ve bilgisayar GT540M'i görmüyor. Speccy programını yüklediğimde de görmedi.
Bunun üzerine korkmaya başladım Geforce Experience'ı kurmaya çalıştım fakat Geforce Experience'ı kurmak için Nvidia GPU'su gerektiğini söyleyerek yüklemedi bunun üzerine son çarem olan son sürüm 334.89'u yüklemek istedim ona da uygun grafik donanımı bulunamadı dedi.

Ve maalesef böyle kalmış durumdayım arkadaşlar. Ne oyun oynayabiliyorum, ne video izleyebiliyorum. Ne yapıp ne ettiysem olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Teşekkürler...

Merhabalar.
Öncelikle Asus'un sitesine girip destek bölümüne tıklayıp aşağıdaki kutucuğa PC modelinizi yazınız. Ardından sürücüler ve araçlar kısmına girip işletim sisteminizi seçiniz. Oradan da VGA bölümüne tıklayarak NVIDIA Graphics driveri yükleyiniz. Bu sorununuzu halledecektir. Bios güncelleme ise bazen pek önemli olmayabilir ama bazende kritik seviyede önem taşır. Bios güncelleme bilmeyenler için riskli bir iş olabilir ama bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. PC'nizde WinFlash yüklüyse yine Asusun sitesinden sürücüler araçlar sitesine giriniz ve işletim sisteminizi seçiniz. Biosa tıklayınız ve en son sürüm olanı (en baştakidir) indiriniz. Masaüstüne dosyayı çıkarın ve WinFlasha girip dosyayı seçin ardından flasha basın bir şey olmazsa exit diyin ve PC'niz yeniden başlatılacak. Güncelleme bitince (1-2 dk sürüyor) yeni bios hayırlı olsun. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı