Çözüldü GTA 4 Fusion fix modunu yükleyince açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

BerkayDelen

Hectopat
RAM
Gskill Sniper X, CL16, 3200MHZ
Ekran kartı
MSİ GTX 1650 Gaming X
Anakart
Asus H410M-E
İşlemci
İntel İ5-10400F
GTA 4 Fusion fix modunu yüklediğimde oyun açılmıyor. Dinput8.dll yükledim bu sefer de Fusion fix çalışmıyor.

Çözüm
Aslında log dosyasında hatalar var ama oyun normalde çalışıyor diyorsunuz. Demek direk modla alakalı bir durum var ama yine de şunları deneyin.

Yine CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutları sırayla yazmanızı isteyeceğim. Zaten biliyorsunuzdur. İlki bitince diğerini yazarsınız. İşlemlerin sonucunu ekran görüntüsü olarak paylaşır mısınız?

sfc /scannow DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Üstteki işlemler bittiyse devam edebiliriz. Zaten pek bir şey çıkacağını sanmıyorum oradan.

PML dosyasından hata ayıklama yerine; modun kendisine odaklanalım.

GTAFORUMS.com sitesinde FusionFix moduna girip son sayfalara şöyle bir baktığımda başkalarının da sizinle aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ve çözüm aradıklarını gördüm. Oyun görev yöneticisinde çalışıyor olarak gözüküyormuş ama açılmıyormuş.

msedge_NzM8pcoBvA.png

Başka bir mod kullanıyor musunuz? Başka modlarla çakışabileceğini ve uyumsuz olabileceğini söylemiş biri.

Ayrıca, aşağıdakilerden hangisini oynuyorsunuz? Son sürümler yazıyor. Bu sürümlere ve oynadığınız oyuna göre FusionFix modunu indirmeniz gerekiyormuş, buna dikkat edip doğru versiyonu indirdiniz mi?

msedge_VV4i0CkU3x.png

Steam'den GTA 4 için herhangi bir versiyon değiştirmesi/düşürmesi yaptınız mı?

Buradakilerden hangisini kurdunuz?

Bu üstteki link oyunun Complete Edition versiyonu içinmiş.
msedge_0tbYoiezLb.png

Videoyu izleyerek veya yazılı rehberi takip ederek Process Monitor raporu oluşturup PML dosyasını paylaşır mısınız?

Videoyu izleyerek veya yazılı rehberi takip ederek Process Monitor raporu oluşturup PML dosyasını paylaşır mısınız?

- C:\Windows\SysWOW64 klasörüne gidin.

- VCRUNTIME140.dll ve MSVCP140.dll dosyalarını elle silin.

- Sildikten sonra aşağıdaki 3 paketi indirin ve kurun. Her paketin hem 32-bit hem de 64-bit versiyonlarını kurmanız gerekiyor.

Bunlardan sonra tekrar deneyin, yine olmazsa aldığınız hatayı paylaşın veya yine Process Monitor log raporu oluşturun.

- C:\Windows\SysWOW64 klasörüne gidin.

- VCRUNTIME140.dll ve MSVCP140.dll dosyalarını elle silin.

- Sildikten sonra aşağıdaki 3 paketi indirin ve kurun. Her paketin hem 32 Bit hem de 64-bit versiyonlarını kurmanız gerekiyor.

Bunlardan sonra tekrar deneyin, yine olmazsa aldığınız hatayı paylaşın veya yine Process Monitor log raporu oluşturun.

Hata vermiyor loading yazısından sonra otomatik olarak kapanıyor. Yine de tekrardan log raporu oluşturayim mi?

Procmon64_ygRvMkcuvc.png

Bu ikilide hala sıkıntı var.

D:\SteamLibrary\steamapps\common\Grand Theft Auto IV\GTAIV\

Buradaki MSVCP140.dll ve VCRUNTIME140.dll dosyalarını da silin.

Peki bu modu yüklemeden önce oyun çalışıyor muydu?

Eki Görüntüle 1512782

Bu ikilide hala sıkıntı var. Yazdığım adımları tam olarak yapıp doğru dosyaları silip paketleri yüklediniz değil mi?

Evet dosyaları silip verdiğiniz linkten tekrardan kurdum. Oyun sorunsuz çalışıyor yalnız Fusion fix modunu kurunca oyun açılmıyor. MSVCP140.dll ve VCRUNTİME140.dll dosyalarını sildikten sonra Denetim Masası'ndan VCRedist'leri kaldırsam tekrar kursam olur mu?

Eki Görüntüle 1512782

Bu ikilide hala sıkıntı var.

D:\SteamLibrary\steamapps\common\Grand Theft Auto IV\GTAIV\

Buradaki MSVCP140.dll ve VCRUNTIME140.dll dosyalarını da silin.

Bu 2 DLL dosyası oyunun kurulu olduğu yerde yok.

Aslında log dosyasında hatalar var ama oyun normalde çalışıyor diyorsunuz. Demek direk modla alakalı bir durum var ama yine de şunları deneyin.

Yine CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutları sırayla yazmanızı isteyeceğim. Zaten biliyorsunuzdur. İlki bitince diğerini yazarsınız. İşlemlerin sonucunu ekran görüntüsü olarak paylaşır mısınız?

sfc /scannow DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Üstteki işlemler bittiyse devam edebiliriz. Zaten pek bir şey çıkacağını sanmıyorum oradan.

PML dosyasından hata ayıklama yerine; modun kendisine odaklanalım.

GTAFORUMS.com sitesinde FusionFix moduna girip son sayfalara şöyle bir baktığımda başkalarının da sizinle aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ve çözüm aradıklarını gördüm. Oyun görev yöneticisinde çalışıyor olarak gözüküyormuş ama açılmıyormuş.

msedge_NzM8pcoBvA.png

Başka bir mod kullanıyor musunuz? Başka modlarla çakışabileceğini ve uyumsuz olabileceğini söylemiş biri.

Ayrıca, aşağıdakilerden hangisini oynuyorsunuz? Son sürümler yazıyor. Bu sürümlere ve oynadığınız oyuna göre FusionFix modunu indirmeniz gerekiyormuş, buna dikkat edip doğru versiyonu indirdiniz mi?

msedge_VV4i0CkU3x.png

Steam'den GTA 4 için herhangi bir versiyon değiştirmesi/düşürmesi yaptınız mı?

Buradakilerden hangisini kurdunuz?

Bu üstteki link oyunun Complete Edition versiyonu içinmiş.
msedge_0tbYoiezLb.png

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı