GTA 4 kasma sorunu

Wiinchester

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyunu dün Steam'den indirimden aldım. Ama oyun kasma yapıyor. İşin garip tarafı, şu an GTA 5 oynayabiliyorum, oyunu en düşükte de açsam yüksekte de açsam kasıyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunun üzerinden biraz süre geçmiş ama bende bu sorunun çözümünü arıyordum bugün buldum .
Konuya Bakan Olursa Yollar :
1- Tüm grafik ayarlarını en düşüğe çekin
2- GTA IV 'ın dosyaları içindeki commandline.txt dosyasında kendi bilgisayarınza göre ayar yapın
3- Uygun patch kullanın
4 - GTA IV Edge mod kullanın. (Azda olsa oyunu optimize ederek 5-10 FPS Arttırır)
5- Game Booster tarzı programlar kullanın ( Önerim Razer Cortex )
Daha Detaylılar ( Çoğu Oyunda Fps Artışı Sağlar) :
1- Anakart ve soğutma sisteminize güveniyorsanız işlemcinize overclock(Hız Aşırtma) Deneyebilirsiniz
2- Çoğu makalelerde görebileceğiniz ( Dış Makaleler Dahil) oyunu Steam'a ekleyerek başlangıç seçeneklerini ayarlamak
Aklımda Kalanlar Bu Kadar İnşAllah işinize yarar

Oyun optimizasyon bakımından sıkıntılı kardeşim. Benim 512 MB ekran kartı var. Oyun 256 MB istiyor. Ama yine de kasıyor. Dizayna gelecek olursak ben minimumda oynadığım için olabilir ya da alakası yoktur.

Daha önce RX 570 ve i5 4460 ile oynadım, Ayarları ne kadar yükseltirsen yükselt garip bir şekilde darboğaz oluyordu.
Şimdi GTX 745 ve Ryzen 5 3600 ile oynuyorum. Bu kadar düşük bir ekran kartında bile CPU yer yer %60 kapasitede çalışıyor yer yer %10'lara kadar iniyor.
Burada sorun GTA 4'ün sistemi optimize olarak kullanamıyor olması, ne yaparsan yap bu kasmalar kaçınılmaz. Shadows'u kapatırsan bir nebze bu kasmalar azalıyor.
Oyun optimizasyon bakımından sıkıntılı kardeşim. Benim 512 MB ekran kartı var. Oyun 256 MB istiyor. Ama yine de kasıyor. Dizayna gelecek olursak ben minimumda oynadığım için olabilir ya da alakası yoktur.

Steam'de yazan önerilen sistem gereksinimlerine fazla aldanmamak lazım. GTA 4 anlık olarak 1080P'de 1.5-2 GB arasında ekran kartı kullanıyor.
GTA V içinde 1GB ekran kartı önerdiler ancak ayarlarına göre 3.5-5.8 GB VRAM kullanabiliyor.

Eğer bu başlığı iyi bir sistemi olduğu halde hala GTA IV oynarken kasma takılma problemleri yaşadığınız için ziyaret ettiyseniz büyük ihtimal tatmin edici bir çözüm bulamadınız demektir, en azından mesajları okuyabildiğim kadarıyla.

Eğer sorunun ana kaynağı sisteminiz ise, sisteminizi iyileştirmekten başka çözümünüz yok.
Eğer sisteminiz yeterince iyiyse, bu sorunları kökünden halleden bir çözüm var yaklaşık 2 yıldır falan. Ancak bu çözümün işe yaraması için en azdından GeForce 10 serisi bir ekran kartı ve i7 4790K civarı ve üstü performansta bir işlemciniz olması gerekiyor.

Yakınlarda bir post ya da video yardımıyla çözümü anlatacağım o yüzden başlığı takibe alabilirsiniz.

Kendim uyguladım ve tüm ayarlar sonda 120 civarı ortalama ve stabil bir FPS ve göze çok hoş gelen grafiklerle (FFXA + SMAA, Edge sharpening, bloom vs.) Oynayabiliyorum oyunu. O meşhur takılmalar vs. kesinlikle yok.

120 FPS dedim ama tabii ki bunun garantisini size veremem, ben RTX 3070 Ti ve i7 12. nesille bu değere ulaşıyorum.

Son düzenleme:
Daha önce RX 570 ve i5 4460 ile oynadım, ayarları ne kadar yükseltirsen yükselt garip bir şekilde darboğaz oluyordu.
Şimdi GTX 745 ve Ryzen 5 3600 ile oynuyorum. Bu kadar düşük bir ekran kartında bile CPU yer yer %60 kapasitede çalışıyor yer yer %10'lara kadar iniyor.
Burada sorun GTA 4'ün sistemi optimize olarak kullanamıyor olması, ne yaparsan yap bu kasmalar kaçınılmaz. Shadows'u kapatırsan bir nebze bu kasmalar azalıyor.

Steam'de yazan önerilen sistem gereksinimlerine fazla aldanmamak lazım. GTA 4 anlık olarak 1080P'de 1.5-2 GB arasında ekran kartı kullanıyor.
GTA V içinde 1GB ekran kartı önerdiler ancak ayarlarına göre 3.5-5.8 GB VRAM kullanabiliyor.

O ayarın yükseltme boyutuna göre değişmez mi?

İnternetteki bazı modlarla daha iyi optimize edebilirsiniz aynı sorunu bende yaşıyordum Windows 10 üzerinde ama Linux'a geçip proton üzerinden açınca oyunda ayar bile yapmama gerek kalmadan kasmadan oynuyordum yani bu oyun Windows için yapıldı ama proton üzerinde daha stabil çalışıyordu bilmiyorum şaşırmıştım sadece paylaşmak istedim bu durumumu biraz optimizasyonu kötü bir oyun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı