GTA 4 neden sevilmedi?

Arkadaş kaç yaşındasın sen? Her yapıt çıktığı zamanın ölçütlerine göre değerlendirilir. GTA 4 bütün oyun otoriteleri ve saygın kuruluşlar tarafından birçok özelliği ile 5 yıl, bak 5 yıl önce çıkmasına rağmen GTA V'in ötesinde. O kadar satmasının en büyük nedeni zaten GTA Online. Emin ol GTA Online GTA IV'de çıksaydı GTA VI yerine GTA V bekliyordu insanlar. Saydığın bütün maddelerde GTA IV V'den çok daha iyi. Bir şeyin çok oynanması onu daha iyi yapmaz. Gir YouTube'a bak, çok kötü şarkılar milyarlarca, yüz milyonlarca dinleniyor. GTA V çok iyi evet, ancak IV en iyi GTA oyunu (çıktığı zamana göre adam gibi değerlendirildiğinde özellikle).

Zamanına göre mi değerlendirilmeli kendine gel türko GTA 4 çıktığında senin onu oynayabilecek bilgisayarın bile yoktu kusura bakma oyunlar o günün değil bu günün şartlarına göre değerlendirilir zira GTA4'ten önce çıkan ama hala günümüzde oynasan sıritmayacak oyunlar var oyunları çıktığı gününe göre değerlendirmek nostaljik duygularla yaklaşmaktan öteye gitmez.

Yeni oynayıp bitirdim... Kimse kusura bakmasın ama bu oyun yılımıza göre çok eskimiş. Hala gideri var oynatıyor ama eskimiş... inanılmaz animasyon hataları... özellikle oyunun son bölümünde helikoptere atlama sahnesinde bir bug var çözmek günlerimi aldı. hikayesi güzel ama o kadar işte. 2008' e göre devrim niteliğinde orası ayrı. ve hatırlıyorum GTA5 çıkmadan 1-2 sene önce oynadığımda salya akıtıyordum. işin sıkıcı tarafı şu. Konsolda Series S 'de oynadım ve 360 portu... oyun 60 fps ama hala FPS çok değişken. araç yogunlugu olan bölgelerde Drop yiyorsunuz... evet 2008 yılının oyunu :) ama hala optimizasyon kötü. Konsolda da kötü.

Yeni oynayıp bitirdim... Kimse kusura bakmasın ama bu oyun yılımıza göre çok eskimiş. Hala gideri var oynatıyor ama eskimiş... İnanılmaz animasyon hataları... Özellikle oyunun son bölümünde helikoptere atlama sahnesinde bir bug var çözmek günlerimi aldı. Hikayesi güzel ama o kadar işte. 2008'e göre devrim niteliğinde orası ayrı. Ve hatırlıyorum GTA 5 çıkmadan 1-2 sene önce oynadığımda salya akıtıyordum. İşin sıkıcı tarafı şu. Konsolda Series S'de oynadım ve 360 portu... Oyun 60 FPS ama hala FPS çok değişken. Araç yogunlugu olan bölgelerde Drop yiyorsunuz... Evet 2008 yılının oyunu :) ama hala optimizasyon kötü. Konsolda da kötü.

Maymun fanboylar anlamıyor maalesef :d

Aslında bu oyun seviliyor fakat GTA SA ve GTA 5 gibi oyunlara kıyasla çok tutamadı. Arkadaşlar sizce GTA serisinin en önemli oyunlarından biri olan GTA 4 neden diğer GTA oyunları kadar sevilmedi? Bu oyunun diğer oyunlara kıyasla eksi tarafları nedir sizce?

Eki Görüntüle 1807780

Hortlatmış olacağım konuyu hocam ama emin misiniz sevilmediğine? GTA 4 dahil çoğu GTA oyununu oynamış insanlara en iyi GTA'yı sorsanız çoğu GTA 4 der. San Andreas ve 5'çi tayfanın oynadıkları tek GTA bu ikisi olduğu için onlar daha çok sevilmiş olarak görülüyor ama GTA 4'e en az onlar kadar sevilen ve iyi bulunan bir oyundur.

Hortlatmış olacağım konuyu hocam ama emin misiniz sevilmediğine? GTA 4 dahil çoğu GTA oyununu oynamış insanlara en iyi GTA'yı sorsanız çoğu GTA 4 der. San Andreas ve 5'çi tayfanın oynadıkları tek GTA bu ikisi olduğu için onlar daha çok sevilmiş olarak görülüyor ama GTA 4'e en az onlar kadar sevilen ve iyi bulunan bir oyundur.

Kendi görüşümü söylüyorum GTA6'nın araç mekaniği GTA 4 gibi olmaz sürece benim için o oyun GTA 5 olacaktır.

Son düzenleme:
GTA 4 çoğu konuda diğer GTA'lardan daha önce ama gerek karanlık teması gerek optimizasyon sorunları oyunu geriye çekiyor.

GTA IV en yüksek puan alan GTA oyunudur.
Bunun sebebi oyun, fizik ve grafik motorunda olan köklü değişimdir. Rockstar oyunlarının altyapısı bu oyun ile devrim yaşadı.
GTA serisini seven oyuncuların büyük çoğunluğunun sevme sebebi eğlencedir.
GTA IV bu konuda geride biraz. Araba sürüş hissiyatının ağır olması, karakter kontrollerinde ki hantallık, gerek karanlık havası insanları soğutmuş olabilir. Her zaman olmasa da bazı yerlerde oyunun görselliği benim hoşuma gidiyor. Hikayesi mesela güzel ama işleyişi ilerleyen görevlerde çok sıkıyor. Niko'yu severim ama.
Tabii optimizasyonu da kötü. Yani GTA V ve RDR2 gibi oyunları yüksek ayarlarda çok rahat 60 FPS aşan bilgisayarım zaman zaman GTA IV'te 50-60 aralığına geliyor. Fakat oynanmayacak derecede değil ama.
Oyunun fizikleri çok tartışmalı. Ben gerçek hayatta öyle yere yatan bir araba ne gördüm ne kullandım. Herhalde ağır hissettirdiği için insanların gözüne gerçekçi gelmiş. Hasar mekanikleri ve bazı oynanış zenginliği ile evet iyi bir oyun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı