GTA 4 neden sevilmedi?

GTA 4 bana göre güzel oyun karanlık temasını grafik moduyla görsellik katarak kapatıyorum. Bana göre en güzeli araç fiziği. GTA 5'te olsaydı bu fizikler keşke bana göre daha güzel olurdu.
Hocam araç kullanmak çok zor. Hiç de zevki değil, araba çok ağır dönüyor. Tır çeviriyormuşsun gibi bir hissiyat var. En az 1000 kere kaza yapmışımdır. Hızlı gidince arabayı durduramıyorsun bu sebeple yavaş gitmek zorunda kalıyorum. E GTA gibi bir suç oyununda araba ile hız yapamayacaksam ne yapayım bu oyunda?
 
Hocam araç kullanmak çok zor. Hiç de zevki değil, araba çok ağır dönüyor. Tır çeviriyormuşsun gibi bir hissiyat var. En az 1000 kere kaza yapmışımdır. Hızlı gidince arabayı durduramıyorsun bu sebeple yavaş gitmek zorunda kalıyorum. E GTA gibi bir suç oyununda araba ile hız yapamayacaksam ne yapayım bu oyunda?

Her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır hocam. Ben hızlı sürüyorum rahatta duruyordum rahat araçlara makas atabiliyordum.
 
Oyun güzel aslında ama hikaye bu temelle çok daha iyi yapılabilirdi. Misal Darko'yu buluyoruz, ama Darko'yu bulana kadar Darko ile ilişkili başka görevler olabilirdi, ya da Florian Cravic sert,maço bir Balkan erkeği olabilirdi, Florian'ın karakteri hikayeye uymamış. Darko'ya ulaşmadan önce onunla uğraşmamız gereken yerler olabilirdi. Bunun dışında Faustin ve Vlad'ın fişi çok erken çekilmiş oyunda. DLC'lerdeki hikaye ve görevler ana oyundan çok daha kaliteli. Özellikle The Lost and the Damned oynarken Sons of Anarchy'nin oyununu oynuyormuşum gibi geldi.

Hikaye ve karakterler dışında:
- Oyunun ışıklandırması berbat oğlu berbat. Reshade preset yaptım kendime o şekilde kurtardım, vanilla versiyondan çok daha iyi ama yine de tamamen kurtarmıyor.
- PC portu çok kötü, Vulkan kullanmadan oynayamazsınız. Performans problemleri nedeniyle oyunu oynayamayan arkadaşlar DXVK kursunlar, yağ gibi akıyor oyun.
- 60 FPS üstü oynadığınız zaman buglarla karşılaşabiliyorsunuz. Şu ana kadar DLC'ler hariç 3 görevde 60 FPS üstü oynadığım için cutscene'den sonra bitmek bilmeyen bir ''Loading'' ekranı olmaya başladı. Çıkıp girip o kısmı 60 FPS yapıp sonra FPS cap'i kaldırıyorum. Gereksiz iş yani.
- Araç sürmesi çok zor, mod indirdim ondan mı bilmiyorum ama alışınca çözebiliyorsunuz.
- Motor sürmesi çok sinir bozucu, motor sürerken ben gaza basıp şehirde yüksek hızla gezmek istiyorum ama her köşeye geldiğimde hızı neredeyse sıfırlayıp dönmem gerekiyor yoksa motor 180 derece dönüyor.
 
Son düzenleme:
Oyun güzel ama bazı görevlerde başarısız olunca 2 dk gittiğin yolun en başına atması falan feci sinirlendiriyordu beni. Karanlık ton ve niko çok iyi diyaloglar vs. Ve o meşhur final görevi ya arkadaş işlemci çekirdeklerini kapattım geçebilmek için ve 15 senelik çözüm halen işe yarıyordu. Koskoca rockstar bunu düzeltmedi ya alacağı olsun.
 
Çünkü fazla sorunlu bir yapım, optimizasyon direkt konsoldan port ve PC'de doğru düzgün çalışmıyor, hala daha birçok oyun kıran buglara sahip ve Rockstar bunları çözmek için hiç uğraş sergilemedi o günden bugüne kadar.

Onun dışında bazı kullanıcılar renk paletini fazla karanlık buluyorlar, bazıları içinse bu kadar gerçekçilik eğlenceli değil. GTA 5, GTA 4 kadar gerçekçi olsaydı online modu bu kadar oynanmazdı, gerçekçilik daha iyi bir oyun anlamına gelmiyor her zaman.
 
Oyunun hikayesi, ortamı iyi dizayn edilmiş olabilir lakin seçilen renk paleti o kadar rezil ki oyun kendinden daha başlamadan soğutuyor insanı. Dark ve kahve bir temayı kullanabileceğin yerler bellidir; Korku oyunları ve bir takım simulasyon oyunları. GTA IV gibi bir oyuna sen dark tema atarsan oyuncular bunu oynamaz. Ek olarak, oyun yurt dışında sevildiğide bir yalandır. GTA V'in satılma oranı %85 - %90 bandında iken GTA IV'ın satma oranı %60'larda kalmıştır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı