GTA IV fizik ve mantık açısından alır. Grafik açısından aksini iddia eden yoktur.
Açık dünya?
Tamam bana kalırsa çok daha iyi bir vuruş hissi var (çok oynadım oyunun büyük hayranıyım) ancak GTA V'deki silah çeşitliliği yok.
Çok güzel parkur mekanikleri, girilebilecek tonla yeri var ancak etkileşime geçilebilecek tonla yeri yok.
10 tane binanın 9'una girmek güzel olabilir belki ama (sayıyı tamamen attım) girilebilen 10 binanın 15'inde yapılabilecek bir şeyler olması çok daha güzel bence.
Açık dünya açısında GTA IV gerçekten GTA serisindeki en kötülerinden biriydi.
PC de oyun zaten oynanmıyor yani gelip burada optimizasyonu kötü değil falan demeyin benim PC, GTA V'i 30-45 FPS açabilirken GTA IV'ü modsuz 10 FPS oynayamıyorum.
Birisi 2007 birisi 2012 yapımı hatırlatırım.
Arabadan ve motordan atlamak veya bir yere çarparak uçmak zevkli, haksız mıyım?
Ancak sizce çok daha fazla araba çeşitliliğine, motor çeşitliliğine, binilebilecek araç çeşitliliğine ve neredeyse hepsinin özelleştirilebilir olması sizce de daha iyi değil mi?
GTA IV'ün hikayesi iyi demek GTA SA hikayesi çok iyi demekle aynı. Çocukluğumuzun anıları hepsi inanın hepsi o kadar iyi değil.
Ben tekrar oynadım ve gerçekten gözümde büyüttüğüm kadar iyi olmadığını anladım.
Kate (sevgilimizin adıydı yanlış hatırlamıyorsam) ile çok az vakit geçiriyoruz ve oyun nico ile katenin çok yakın bir sevgili olduğunu bize anlattığını sanıyor.
Sonra gevşek kuzenimizin (geveze, boşboğaz anlamında kullandım burada gevşek kelimesini) düğününde bildiğin herkesi tarıyorlar.
Tahmin edin kim ölüyor?
Kate'in yanında olmamıza rağmen bir kurşun bize gelmiyor.
Sadece Kate'e kurşun geliyor yani adamlar herhalde düğün olduğu için havaya sıkıyorlardı.
GTA V'de daha iyi bir hikayemi var?
Evet ama kendi başına bakarsak o da çocuklar için saçma saçma şeyler koymuş arada.
GTA IV daha karanlık falan demeyin oyunda uzun saatler geçiriyoruz ya insanın içi bayıyor.
Eğer ki bana laf edecekseniz sizi engellerim. Eğer ki bu oyunun fanboyu değilseniz bana değil ettiğim laflara konuşun. Onları haksız çıkarın bana "sen oyunu oynamamışsın" demeyin.