Kesinlikle GTA 4. neden mi? GTA 4 hikayesi mantıklı ve çok iyi kurgulanmış GTA 5'in hikayesi çok saçma ve tam hollywood filmlerini andırıyor.
GTA 4'ün fizikleri GTA 5'e bin basar.
Niko bellic çok karizmatik bir karakter.
Oyunun ciddiliği ve karanlık tonu benim çok hoşuma gidiyor.
Liberty City çok iyi yapılmış.
GTA 5'in grafikleri daha iyi olabilir ama GTA 4'e grafik modu indirebilirsiniz.
Bir mod bir oyunu daha iyi yapmaz.
Mod desteği daha kapsamlı desen hadi anlarım ama orada da GTA V kat be kat daha iyi.
Ayrıca birkaç iyi nokta sayıp GTA IV daha iyi demek saçmalık olur.
GTA V, GTA IV'den çok daha fazla çeşitli silah seçeneğine sahip.
Mod sayısı çok çok daha fazla.
Haritası daha büyük ve daha çok yapılacak etkinlik bulunuyor.
Fizik motoru olarak ikisi de euphoria kullanıyor temel olarak bakarsak yani arada çok fark yok.
Daha canlı hissettiren bir dünya ya sahip.
Adamakıllı bir checkpoint sistemine sahip (bu bile yeter

)
GTA IV'ün o insanı bayan tonundan kurtulmuş.
Araba çeşitliliği çok daha fazla.
Bir de kişisel noktaya gelirsek. GTA V'in görevleri çok daha aksiyonlu, uçmalı kaçmalı ve bolca patlama içeriyor.
Bu beni ve birçok kişiyi çok daha eğlendiriyor.
GTA IV ise gerçekçi olmayı amaçlıyor, yani arkadaşınızı bir mafya babası kaçırdı diye 100 kişinin arasına dalma fırsatı size hikaye olarak tanımıyor. Küçük bir uçakla dev bir uçağın arkasından girip herkesi öldürdükten sonra paraşütle o uçaktan atlamanıza imkan vermiyor. Arkasına bomba takılmış bir kamyon veriyor size kamyon sürüyorsunuz. En son görev (kız arkadaşımızın öldürüldüğü gerçeklik) oyunun tartışmasız en aksiyonlu bölümü ancak GTA V için normal bir görev bile diyebiliriz.
Daha ilk bölüm bile ondan çok daha aksiyonlu. Hatta 4.görevdi sanırım micheal ile köprüde arabadan başka bir arabaya atlamaya çalışırken arabayı sabit tutmaya çalışıyoruz ya da ondan daha önceydi sanırım bir çeteden motor çalmaya çalışırken birçok kişi ile çatışıp sonunda kovalamacaya giriyoruz ve sonra motorla geri dönüyoruz. GTA IV'ün hangi görevinde bu tür bir aksiyon var?
Benim hatırladığım kadarıyla böyle bir aksiyona girmek için oyunun en az %50'si bitmeli gibi bir şey.
Bu aksiyon beni çok eğlendirir ama sen gerçekçiliği ararsın. Bu GTA IV'ü daha iyi veya daha kötü yapmaz. Bu yüzden de iki oyunu bu noktada karşılaştırmak kesinlikle mantıklı olmaz.