Evet 2008 gibi çok da oyun çıkmayan bir dönemde bile sıkıcı olması o yılların büyük başarı. Madem o kadar anlatmaya meyillisin benim Steam hesabıma arkadaşlık isteği atıp anlatabilirsin.
Well, wasn't this nice? The perfect end to a perfect trip. If someone had told me 6 months ago this was where my life was headed, I'd have ordered a double of whatever they were drinking, drunk it, then blown my head off. -Max Payne
steamcommunity.com
Gta 5: İnsanlar tek yumrukla ölebilir, bir adamın bacağına sıkarsanız o size sıkmıyorsa ölür.
Patlama efektleri gerçekçi değildir. Silahların vuruş hissi Gta 4'den kötüdür.
Haritanın yarısından fazlası dağdır, şehirlerarası gezi diye bir şey yoktur, yolculuk yapılamaz çünkü tek şehir vardır.
Ambulans kimseyi kurtaramaz, etkisizdir.
Arabaların fiziği yoktur, sabun gibi kayar.
Oyunda dövüş sistemi yoktur. Dövüş kulübü gibi eğlenceli aktivite yoktur. Dövüş sırasında kafa bile atamazsınız. 2-3 yumruk çeşidi vardır. Sizden güçlü birkaç kaslı kişiyi bile aynı anda rahatlıkla dövebilirsiniz.
Sokaktaki NPC'lerin yapay zekası kimi durumlarda Gta 4 e göre vasattır.
Dostum kısacası Gta 5 Online düşüncesiyle yapılmış Single modu diğer tüm Gta'lardan kötü bir oyundur. San Andreas devrine göre 50 katı iyidir. O yüzden gerçekçilik sevenler bu oyunu 5 6 saat oynayıp tamamen sıkılır, benim gibi. Gta 4'de haritalar arası çokça aktivite vardır, arkadaşlarla buluşmanın gerçekçiliği aktiviteler vb. gerçek hayat da arkadaşınla buluşur gibi zevklidir Sadece gerçekçi olmaması da değil mesele Gta 5 de fizik ve mantık hataları sayıca fazla. Döneminin ilk harita alan genişliği ve ferah açık alanını yaratması nedeniyle ve bu vesileyle Online'si sayesinde bu kadar çok satılmıştır. Kim ne derse desin 2008'de yılına göre bu kadar efsane fiziklere ve gerçekçiliğe sahip olan bir oyunun yanında 2013'de çıkan oyunun ondan kötü olması eğlence bakımından daha iyi olmasının gerisinde kalamaz benim gözümde. Oyunlar neredeyse gerçeğe dönmüş düzeyde artık. PS5'deki Matrix mesela.
Canım sıkıldı ben anlatmak istedim.