GTA 5 50 FPS normal mi?

İşletim sistemi
Windows 10

albinocemyilmaz

Hectopat
Merhabalar, GTA 5 oynarken FPS 50-60 arası gidip geliyor. Aşağıya sistemimi ve sıcaklık değerlerini bırakıyorum, sizce FPS normal mi? Eğer değilse arttırmak için ne yapabilirim?

İşlemci: i5-9400F - ortalama sıcaklık: 83 derece.
Ekran kartı: AMD Radeon RX 590 - ortalama sıcaklık: 75 derece.
RAM: 8 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
2K nasıl alıyoruz? Oyunun çözünürlüğünü maksimum 1920X1080'e alabiliyorum, değiştirmeye çalışınca düşüyor çözünürlük.

Radeon ayarlarına girip, ayarlar kısmından ekran bölümüne girin, Virtual super resolutiton ayarı sizde devre dışıdır onu etkinleştirin. Kullandığınız ekran kartı 2K'da daha stabil çalışıcaktır hatta MSAA bile gerek kalmayabilir.

Radeon ayarlarına girip, ayarlar kısmından ekran bölümüne girin, Virtual super resolutiton ayarı sizde devre dışıdır onu etkinleştirin.
Hocam bunu yapması gücü işlemciye bindirip ısının çoğalmasını ve FPS kaybına sebep olacaktır.

Hocam bunu yapması gücü işlemciye bindirip ısının çoğalmasını ve FPS kaybına sebep olacaktır.

Hocam zaten yükü ekran kartına bindirmek değil mi? İşlemcideki olası ısıyı ve fazla kullanımı düşürür ekran kartını tam anlamıyla verim alabilir kullandığı kart RX590?

Hocam zaten yükü ekran kartına bindirmek değil mi? İşlemcideki olası ısıyı ve fazla kullanımı düşürür ekran kartını tam anlamıyla verim alabilir kullandığı kart RX590?
Yanlışınız var hocam çözünürlüğü arttırmak işlemciye yük bindirir. İşlemciye yük binmesi için ayarları en düşüğe çekmesi gerekli.
-----
Ekran kartına yük bindirmesi için ise ayarları en yükseğe çekmesi gerekli.
-----
Ama arkadaşın sorunu hem ısınma hem düşük FPS. Ayarları bir tık düşürmesi gerek çünkü işlemci ısısı yüksek. (yansıma kalitesi, çim kalitesi vb. şeyler hem işlemciyi hem ekran kartını yorar.)
-----
Hocam MSAA'yı kapatın FXAA' yı açın FPS yüksek olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…