GTA 5 FPS Drop Problemi

CS işlemciye önem veren bir oyun, ekran kartının yarısından çoğu çalışmaz o oyunda. CS de aldığın değerler normal.
Grand Theft Auto V 5.10.2019 23_04_11.png

Ben şöyle söyleyeyim orta-yüksek ayarlama yaptığım zaman GTAV 100FPS altına düşmüyorum. GTX1050ti kullanıyorum üstelik. 1080p 144Hz DP monitör bilmiyorum alakası var mı ama sanmıyorum. Yazılımsal olduğu kanaatindeyim.
Chipsetler ve Ekran kartı güncel durumda. Bilgisayarı da yeni formatladım zaten. İlginç bir durum.

Bütün sorun çimler. Zaten Technopat kanalında da GTA 5 ilk çıktığında konuşulmuştu. Bunun sebebi bir de görüş mesafesi çok uzak olduğu için. Şöyle söyleyeyim görüş mesafesi yüksek olduğu için daha ilerileri görebiliyorsun. Ama aynı zamanda daha çok çim renderlanıyor. Yani senin gözünle seçemeyeceğin kadar uzaktaki çimeni bile renderlıyor.

Bütün sorun çimler. Zaten Technopat kanalında da GTA 5 ilk çıktığında konuşulmuştu. Bunun sebebi bir de görüş mesafesi çok uzak olduğu için. Şöyle söyleyeyim görüş mesafesi yüksek olduğu için daha ilerileri görebiliyorsun. Ama aynı zamanda daha çok çim renderlanıyor. Yani senin gözünle seçemeyeceğin kadar uzaktaki çimeni bile renderlıyor.
Bu da haliyle ekran kartını yoruyor. Boşuna demiyorlar 'GTA 5 açar mı?' diye:D

AMD işlemcilerin genel sorunu mu diyorsunuz yani?

Ana konusu bile var inceleyin isterseniz. Geceleri olan düşüşün çimlerle alakası yok tamamen ışıklarla alakası var ve çözülemiyor.

Ana konusu bile var inceleyin isterseniz. Geceleri olan düşüşün çimlerle alakası yok tamamen ışıklarla alakası var ve çözülemiyor.
O halde elden gelen bir şey yok gece FPS düşüklüğü için. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı