GTA 5 HDD'de rahat oynanır mı?

Selam, GTA 5 FiveM oynamak için hard diske yüklemeyi düşünüyorum, laptop üzerinde SS üzerinde sadece 222 GB yer olduğu için. Acaba yüklesem oyun performansı çok düşer mi? Yükleme süreleri çok önemli değil beklerim. Performans düşmesin yeter. Mesela FiveM'de araç spawnlama hızına etki yapar mı bu? Sanırım yapmaz ama sorayım yine de. LoL ve CS:GO yükleyeceğim bir de. Sizce hangilerini SSD'ye hangilerini hard diske yükleyeyim?

FiveM için SSD çok daha iyi olur. Yoksa texture yüklenme vs scriptlerin geç yüklenme sorunlarıyla karşılaşırsınız.

GTA 5 hikaye oyunu ama ben FiveM oynayacağım için SSD'ye yükleyeceğim, diğer LoL ve CS:GO'yu ise HDD'ye yükleyeceğim. Yanlışmı yapıyorum.

Hocam şöyle GTA 5'i Online oynayacaksanız HDD'ye yüklendiğinizde biraz daha fazla gecikme olabilir. O yönden SSD'ye yüklemek doğru olacaktır. Fakat yüksek FPS isteyen oyunlarda da sistemde takılma, drop yaşamamak için SSD'ye işletim sisteminin kurulu olduğu yere yüklemek benim kanaatimce daha doğru. Daha önceden LoL oynarken SSD'de ara ara droplar yaşıyordum M.2 SSD'ye geçince bu sıkıntıyla karşılaşmadım. SSD bile problem yaratabiliyorken HDD daha kolay bad sektör ve arıza yaratmaya meyilli bir teknoloji doğal olarak. Benim tavsiyem yoğunlukla oynadığınız oyunlardan seçerek SSD'ye yüklemeniz LOL ve GTA gibi.

Son düzenleme:
Hocam şöyle GTA 5'i Online oynayacaksanız HDD'ye yüklendiğinizde biraz daha fazla gecikme olabilir. O yönden SSD'ye yüklemek doğru olacaktır. Fakat yüksek FPS isteyen oyunlarda da sistemde takılma, drop yaşamamak için SSD'ye işletim sisteminin kurulu olduğu yere yüklemek benim kanaatimce daha doğru. Daha önceden LoL oynarken SSD'de ara ara droplar yaşıyordum M.2 SSD'ye geçince bu sıkıntıyla karşılaşmadım. SSD bile problem yaratabiliyorken HDD daha kolay bad sektör ve arıza yaratmaya meyilli bir teknoloji doğal olarak. Benim tavsiyem yoğunlukla oynadığınız oyunlardan seçerek SSD'ye yüklemeniz LoL ve GTA gibi.

Hocam SSD'ye GTA'yı yükledim artık, diğerlerini de yüklersem yer çok az olur PC yavaşlar. LoL ve CS:GO'yu HDD'ye yükleyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı