GTA 5 Uygulama Hatası İçin Kernel32.dll'yi Değiştirince Bilgisayar Açılmama Sorunu

Kazuhira Miller

Kilopat
Yer
Mother Base
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bendeki GTA 5 oyunu uygulama hatası veriyordu ben de internetten bu sorunu araştırdım ve bu sorun genellikle dll lerin eksik veya bozuk olmasından kaynaklanıyormuş. Dependency Walker diye bir program varmış bu programla hangi dll nin hatalı veya bozuk olduğunu anlayabiliyor muşuz. Bu program bende Kernel32.dll dosyasını hatalı olarak gösterdi bende internetten indirip System32 ve SysWOW64 klasörlerinin içine bu dll yi attım. Ama sorun çözülmedi ve dahası bilgisayarı kapattım yeniden açmak istedim ama bilgisayar inatla açılmadı sonra Windows logosu filen çıktı ve kendi kendine birkaç kere reset attı sonrada kendi kendine bilgisayarın düzgün çalıştığı bir tarihe sistem geri yüklemesi yaptı. Bilgisayar düzeldi fakat ne zaman bu dll yi değiştirmeye çalışsam bilgisayar açılmıyor ve anlattıklarımda olduğu gibi sistem geri yüklemesi yapıp kendini daha düzgün çalıştığı bir tarihe alıyor. Benim arkadaşlarımda da bu dll hata veriyordu onlar internetten indirip o klasörlerin içine attılar ama onlarda böyle bilgisayarın açılmaması gibi bir sorun çıkmadı. Neden bende böyle bir sorun oluştuğunu anlayamadım ve bu forumdaki bilgili arkadaşlara sormaya karar verdim. Lütfen bana yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yapalım yaa bizde oynamayız açıkcası yeni bir ekran kartı alasım yok bununla idare etmek istiyorum. Ben alırım GTA 5 i alırım bakarım bilgisayar açıyor mu diye açmadı mı o zaman senin önerdiğin ekran kartını alırım. Benim ekran kartının aynısından bir arkadaşta vardı o da ben sıkıntısız oynuyorum filen diyordu da sen öyle diyorsan öyledir.

Abi demin bir arkadaşım mesaj attı işletim sistemi aşağıda belirttiğim gibi ve GTA 5 i minimum ayarda hiç bir sorun olmadan oynuyormuş

İşletim sistemi : Windows 7 Ultimate 64 bit
İşlemci : Intel Core 2 Duo E6550 2.33 GHz
Yüklü bellek (RAM) : 2 GB
Ekran kartı : ATI Radeon HD 4350 series 512 MB

Sence ondaki bu sistem bile GTA 5 i minimum ayarlarda açıyorsa bendeki bu sistemle açmaması anormal değil mi ?

Kardeş kusura bakma ama bilgisayarcı seni keklemiş. Bir kere oyunu takılmadan yani akıcı oynaman için 8GB ram tavsiye ediliyor. 4 gb ram ile de oynayanlar var ama çok sağlıklı değil. Birincisi senin ekran kartının soldan ikinci rakamı 3 yani kısacası giriş seviyesi. Bu rakam maksimum 9 a kadar var gerisini sen düşün. O tür kartlara 2 GB bellek koyarak kullanıcıları tatmin etmeye çalışıyorlar. Tahminimce sen de ona kandın. :) Ayrıca HD serisi bitti. Onun yerine piyasada R serisi var. En azından 180-200 lira civarında ki R7 240'ı öneririm. Tabi ki 250 tl civarında da R7 250 de var. Tercih senin.
Abi sence hangisini almalıyım hepside aynı çünkü kararı sana bırakıyorum

Asus Amd Radeon R7 250
MSI Amd Radeon R7 250
Sapphire R7 250
Powercoler R7 250

Bu tür kartlarda MSİ daha iyidir. Bu arada arkadaşınız hangi çözünürlükte ve fps de oynuyor. O da önemli bir şey. Zira 30 fps yi zar zor alıyodur diye düşünüyorum. Siz yine de Recep Baltaş a ya da Mikail Fidan a bir sorun. Onlar size en uygun cevabı vereceklerdir diye düşünüyorum.

Tamam anladım da bir soru daha soracağım bu alacağım ekran kartının özelliklerinde DDR5 yazıyor başka sitedekinde GDR5 yazıyor öbürkü sitelerde de DDR3 ya da DDR2 yazıyor bunlar nedir ? Aralarındaki fark nedir ? DDR5 mi almalıyım ? Yoksa GDR5 mi almalıyım ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı