GTA 5 Yıldız Yapınca Nesnelerin Geç Renderlanması Sorunu

Makaleler
3
60 FPS hiç takılmadan veya dediğim gibi renderlanmama sorunu olmadan rahatça oynuyorum fakat nedense yıldız yapınca oyunda takılmalar başlıyor ve nesneler renderlanmıyor. Ekran kartımın VRAM'i 2GB ve oyun 1900 MB civarı kullanıyor. Sorunun bu olduğunu zannetmiyorum. Örnek resimler;

Yıldız yani wanted olmadıkça bu tip sorunlar yok ortada. Oldukça smooth bir görüntü var. Oyun ayarları;

Grafik ayarları High'de duruyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Oyun orijinal. Steam'den 3 gün önce aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu konuyla ilgili Steam'de tonla rehber var ama sanırım takip etmiyorsunuz. Oyunu açtığınızda masaüstüne dönüp, Görev Yöneticisini açın. GTA5.exe'ye sağ tıklayıp ayrıntılara git dedikten sonra ayrıntılar kısmında gta5.exe'ye sağ tıklayıp önceliği ayarla seçeneğinden önceliği yükseğe alın ve birde öyle deneyin.

Hmm... ben bu görüntüyü 4 GB RAM varken yaşıyordum. Steam'de dosyaları doğrulayın.
@Jira
Doğruladım, bir sorun gözükmüyor.
HD Tune Health sonuçlarını paylaş.
Maalesef deneme sürümü bitmiş. CrystalDiskInfo Sonuçları var.

Dediklerinizi yapıp oyun içinden vsync'ı kapattım. Şimdilik sorun çözüldü sayılır.
Fakat ortada daha büyük bir sorun varmış. Afterburner açınca gördüm bunu. Darboğaz var. BF1'de bile darboğaz yapmayan işlemcinin GTA 5 de yapması garip. Üstelik 1080P de...
Aldığım ss'ler;

Size anlattığım işlemi her oyuna girişinizde yapmanız gerekiyor. Aynı zamanda Intel i5-7300HQ ve GTX 1050 GPU'ya sahibim. Oyunu 1080p yüksek ayarlarda oynuyorum ve bende de sık sık darboğaz yapıyor ki ekran kartını zorlamama rağmen. GTA'da genel bir sıkıntı bu. FXA açık bir şekilde oynayın. Hatta mümkünse MSAA'yı da x2'den yukarı bir ayarda tutun.

Edit : Çim kalitesini yüksekte tutmak büyük oranda GPU'ya yük bindireceğinden CPU üzerindeki baskı azalacaktır, aklınızda bulunsun.

Grass Quality ultra da duruyor hocam.

Grass Quality ultra da duruyor hocam.
O halde aynı grafik ayarlarınızda ince ayarlamalar yaparak deneyin. Söylediğim gibi, size anlattığım işlemi her oyuna girdiğinizde yapmalısınız. CPU darboğazı eğer FPS düşüşüne sebep olmuyorsa çokta mühim değil. Zira oyunu 60-70 FPS arası +%60-70 CPU kullanımı ile birçok kez bitirdim ki zaman zaman %100 oluyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…