GTA 5 Yıldız Yapınca Nesnelerin Geç Renderlanması Sorunu

Makaleler
3
60 FPS hiç takılmadan veya dediğim gibi renderlanmama sorunu olmadan rahatça oynuyorum fakat nedense yıldız yapınca oyunda takılmalar başlıyor ve nesneler renderlanmıyor. Ekran kartımın VRAM'i 2GB ve oyun 1900 MB civarı kullanıyor. Sorunun bu olduğunu zannetmiyorum. Örnek resimler;

20180625171224_1.jpg
20180625171202_1.jpg

Yıldız yani wanted olmadıkça bu tip sorunlar yok ortada. Oldukça smooth bir görüntü var. Oyun ayarları;

20180625171244_1.jpg

Grafik ayarları High'de duruyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Oyun orijinal. Steam'den 3 gün önce aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
60 FPS hiç takılmadan veya dediğim gibi renderlanmama sorunu olmadan rahatça oynuyorum fakat nedense yıldız yapınca oyunda takılmalar başlıyor ve nesneler renderlanmıyor. Ekran kartımın VRAM'i 2GB ve oyun 1900 MB civarı kullanıyor. Sorunun bu olduğunu zannetmiyorum. Örnek resimler;

Eki Görüntüle 309740Eki Görüntüle 309739

Yıldız yani wanted olmadıkça bu tip sorunlar yok ortada. Oldukça smooth bir görüntü var. Oyun ayarları;

Eki Görüntüle 309741

Grafik ayarları High'de duruyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Oyun orijinal. Steam'den 3 gün önce aldım.
Hocam bu konuyla ilgili Steam'de tonla rehber var ama sanırım takip etmiyorsunuz. Oyunu açtığınızda masaüstüne dönüp, Görev Yöneticisini açın. GTA5.exe'ye sağ tıklayıp ayrıntılara git dedikten sonra ayrıntılar kısmında gta5.exe'ye sağ tıklayıp önceliği ayarla seçeneğinden önceliği yükseğe alın ve birde öyle deneyin.

Hmm... ben bu görüntüyü 4 GB RAM varken yaşıyordum. Steam'de dosyaları doğrulayın.
@Jira
Doğruladım, bir sorun gözükmüyor.
HD Tune Health sonuçlarını paylaş.
Maalesef deneme sürümü bitmiş. CrystalDiskInfo Sonuçları var.

Ekran Alıntısı.PNG

Hocam bu konuyla ilgili Steam'de tonla rehber var ama sanırım takip etmiyorsunuz. Oyunu açtığınızda masaüstüne dönüp, Görev Yöneticisini açın. GTA5.exe'ye sağ tıklayıp ayrıntılara git dedikten sonra ayrıntılar kısmında gta5.exe'ye sağ tıklayıp önceliği ayarla seçeneğinden önceliği yükseğe alın ve birde öyle deneyin.
Dediklerinizi yapıp oyun içinden vsync'ı kapattım. Şimdilik sorun çözüldü sayılır.
Fakat ortada daha büyük bir sorun varmış. Afterburner açınca gördüm bunu. Darboğaz var. BF1'de bile darboğaz yapmayan işlemcinin GTA 5 de yapması garip. Üstelik 1080P de...
Aldığım ss'ler;

20180625195602_1.jpg
20180625195924_1.jpg

Doğruladım, bir sorun gözükmüyor.

Maalesef deneme sürümü bitmiş. CrystalDiskInfo Sonuçları var.

Eki Görüntüle 309766

Dediklerinizi yapıp oyun içinden vsync'ı kapattım. Şimdilik sorun çözüldü sayılır.
Fakat ortada daha büyük bir sorun varmış. Afterburner açınca gördüm bunu. Darboğaz var. BF1'de bile darboğaz yapmayan işlemcinin GTA 5 de yapması garip. Üstelik 1080P de...
Aldığım ss'ler;

Eki Görüntüle 309769Eki Görüntüle 309768
Size anlattığım işlemi her oyuna girişinizde yapmanız gerekiyor. Aynı zamanda Intel i5-7300HQ ve GTX 1050 GPU'ya sahibim. Oyunu 1080p yüksek ayarlarda oynuyorum ve bende de sık sık darboğaz yapıyor ki ekran kartını zorlamama rağmen. GTA'da genel bir sıkıntı bu. FXA açık bir şekilde oynayın. Hatta mümkünse MSAA'yı da x2'den yukarı bir ayarda tutun.

Edit : Çim kalitesini yüksekte tutmak büyük oranda GPU'ya yük bindireceğinden CPU üzerindeki baskı azalacaktır, aklınızda bulunsun.

Size anlattığım işlemi her oyuna girişinizde yapmanız gerekiyor. Aynı zamanda Intel i5-7300HQ ve GTX 1050 GPU'ya sahibim. Oyunu 1080p yüksek ayarlarda oynuyorum ve bende de sık sık darboğaz yapıyor ki ekran kartını zorlamama rağmen. GTA'da genel bir sıkıntı bu. FXA açık bir şekilde oynayın. Hatta mümkünse MSAA'yı da x2'den yukarı bir ayarda tutun.

Edit : Çim kalitesini yüksekte tutmak büyük oranda GPU'ya yük bindireceğinden CPU üzerindeki baskı azalacaktır, aklınızda bulunsun.
Grass Quality ultra da duruyor hocam.

Grass Quality ultra da duruyor hocam.
O halde aynı grafik ayarlarınızda ince ayarlamalar yaparak deneyin. Söylediğim gibi, size anlattığım işlemi her oyuna girdiğinizde yapmalısınız. CPU darboğazı eğer FPS düşüşüne sebep olmuyorsa çokta mühim değil. Zira oyunu 60-70 FPS arası +%60-70 CPU kullanımı ile birçok kez bitirdim ki zaman zaman %100 oluyordu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı