GTA 5 Yıldız Yapınca Nesnelerin Geç Renderlanması Sorunu

Makaleler
3
60 FPS hiç takılmadan veya dediğim gibi renderlanmama sorunu olmadan rahatça oynuyorum fakat nedense yıldız yapınca oyunda takılmalar başlıyor ve nesneler renderlanmıyor. Ekran kartımın VRAM'i 2GB ve oyun 1900 MB civarı kullanıyor. Sorunun bu olduğunu zannetmiyorum. Örnek resimler;

20180625171224_1.jpg
20180625171202_1.jpg

Yıldız yani wanted olmadıkça bu tip sorunlar yok ortada. Oldukça smooth bir görüntü var. Oyun ayarları;

20180625171244_1.jpg

Grafik ayarları High'de duruyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Oyun orijinal. Steam'den 3 gün önce aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O halde aynı grafik ayarlarınızda ince ayarlamalar yaparak deneyin. Söylediğim gibi, size anlattığım işlemi her oyuna girdiğinizde yapmalısınız. CPU darboğazı eğer FPS düşüşüne sebep olmuyorsa çokta mühim değil. Zira oyunu 60-70 FPS arası +%60-70 CPU kullanımı ile birçok kez bitirdim ki zaman zaman %100 oluyordu.
Dediğim gibi sadece yıldız yapınca yani wanted olunca droplar ve bu renderlanmamalar başlıyor. Bunun dışında sıkıntı yok.

Dediğim gibi sadece yıldız yapınca yani wanted olunca droplar ve bu renderlanmamalar başlıyor. Bunun dışında sıkıntı yok.
Hocam dediğim gibi. Oyunda render sorunu olduğu zaman size anlattığım yoldur çözümü. Lakin arama başladığı zaman render sorunu yaşamanız olağanüstü bir durum. İnternetti bütün render sorunları arama olsun olmasın oluyor ki anlattığım gibi bunun çözümü oyunun önceliğini değiştirmektir. Aynı işlem sırasında önceliği ayarlamak yerine birde Benzeşmeyi Ayarla kısmından Tüm İşlemcilerin seçili olduğundan emin olun.

Hocam dediğim gibi. Oyunda render sorunu olduğu zaman size anlattığım yoldur çözümü. Lakin arama başladığı zaman render sorunu yaşamanız olağanüstü bir durum. İnternetti bütün render sorunları arama olsun olmasın oluyor ki anlattığım gibi bunun çözümü oyunun önceliğini değiştirmektir. Aynı işlem sırasında önceliği ayarlamak yerine birde Benzeşmeyi Ayarla kısmından Tüm İşlemcilerin seçili olduğundan emin olun.
Hocam peki şu menüde takılma olayını duymuşsunuzdur. Bunun çözümü için herkes VSYNC açın diyor peki bunu düzeltmenin başka bir yolu yok mu? Bende de oluyor da. VSYNC kapattığım zaman renderlanma sorunu biraz düzeliyor fakat menüde kasması yüzünden geri açmak zorunda kalıyorum. Anlayacağın VSYNC kapatırsam renderlanma sorunu biraz düzeliyor fakat bu seferde menüde kasmaya ve donmaya başlıyor.

MAP AND MENU LAG?! :: Grand Theft Auto V General Discussions

Hocam peki şu menüde takılma olayını duymuşsunuzdur. Bunun çözümü için herkes VSYNC açın diyor peki bunu düzeltmenin başka bir yolu yok mu? Bende de oluyor da. VSYNC kapattığım zaman renderlanma sorunu biraz düzeliyor fakat menüde kasması yüzünden geri açmak zorunda kalıyorum. Anlayacağın VSYNC kapatırsam renderlanma sorunu biraz düzeliyor fakat bu seferde menüde kasmaya ve donmaya başlıyor.

MAP AND MENU LAG?! :: Grand Theft Auto V General Discussions
Oyunu tam ekranda ve V-sync kapalı olarak oynuyorum. Menüde 64 FPS kilitli olarak gönüyor fakat kasma yapıyor. Bu kasma yalnızca oyunun giriş menüsünde söz konusu. Oyun içinde herhangi bir yerde menüyü açarsanız oyun içi olan atıyorum 82 FPS menü açılınca 110, kartınıza göre 200 FPS bile oluyor ve herhangi bir takılma olmuyor.

Geç renderlama HDD kaynaklı oluyor genelde. Oyunu SSD'ye attığımda sorunum düzelmişti. Çok yer kaplıyor diye sonra tekrar HDD'ye attım. 5 yıldız iken HDD'den çekilen bilgiler arttığı için geç renderlama sorunu oluyor olabilir. Darboğazı çözmek için görev yöneticisinden oyunun önceliğini yüksek değil düşük yapın. Düşük yaptığınızda göreceksiniz, darboğaz bitecek, en azından azalacak. Önceliği artırdıkça darboğaz artıyor. Çok kez tecrübeyle sabittir.

Sorun çözüldü. LGS (Logitech Gaming Software) yüzünden oluyormuş. Açıkçası bu durum beni şaşırttı zira program işlemcinin %1'lik kısmını bile kullanmıyor. Garip.
Nasıl yani? Sorunu (Logitech Gaming Software'yi kapatarak mı çözdünüz?
Garipmiş. :)

Nasıl yani? Sorunu (Logitech Gaming Software'yi kapatarak mı çözdünüz?
Garipmiş. :)
Arka planda makrolar, RGB efektleri vb. benzeri işlemleri çalıştırarak işlemciye yükleniyordu. Fakat işlemciye bindirdiği yük %1 bile değil. Bu kadar düşük bir rakam nasıl oluyor da oyunun performansına etki ediyor bilmiyorum.

Arka planda makrolar, RGB efektleri vb. benzeri işlemleri çalıştırarak işlemciye yükleniyordu. Fakat işlemciye bindirdiği yük %1 bile değil. Bu kadar düşük bir rakam nasıl oluyor da oyunun performansına etki ediyor bilmiyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bende de bu program yüklü ve sizin yorumunuzu görünce bazı oyunlardaki kasma bu yüzden olabilir mi diye merak ettim.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bende de bu program yüklü ve sizin yorumunuzu görünce bazı oyunlardaki kasma bu yüzden olabilir mi diye merak ettim.
Ayrıca Online'da yaşanan drop'lar oldukça azaldı hatta yok diyebilirim. Müsait bir zamanda BF1 girip performansa bakacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı