GTA 5'te GPU %0'a düşüyor

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ESC bastığım zaman Setting'te ayar yapmaya çalıştığımda birden GPU kullanımı %0 oluyor ve drop giriyor. Settings menüsünde 3-4 saniye sonra geliyor. Sürekli oluyor. Böyle, ayarları ortaya aldığımda 188 FPS sabit olduğunda da oyun içinde bu drop giriyor, GPU %0 kullanıyor. Ayarları yükseğe çekince drop olmuyor, 100 FPS'lerde falan bu darboğazlık olacağını düşünmüyorum çünkü 4060 Ti ve R5 7500F kullanıyorum. Bunu nasıl çözebilirim? İlk defa yaşıyorum. Bilgisayarı 4 ay önce topladım, sadece GTA 5 oyununda sorun yaşadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. V-Sync ve NVIDIA Reflex'i kapat ( eğer açıksa NVIDIA denetim masasında'da aynı şekil )
2. DirectX versiyonunu değiştirmeyi dene 11 ise 10 yap veya 12.
3. Belgeler > Rockstar Games > GTA V > settings.xml dosyasını sil ( yedek al )
4. Oyun arka planda açık iken Görev Yöneticisi'ni açıp GTA5.exe öncelik ayarlayıp dene.
5. Ekran kartı driverini DDU ile temizleyip sıfırdan kurulum yap NVIDIA Denetim Masası > 3D ayarları yönet > güç yönetim modu > maksimum performansı tercih et olarak ayarla.
6. Oyun içi ayarlarda MSAA ayarını kapatarak dene.
Bir de bunları dene sisteminin iyi olmasına rağmen saçma şekilde sorun yaşıyorsun büyük ihtimalle yazılımsal veya sistemsel sorun olabilir diye düşünüyorum.

1. V-Sync ve NVIDIA Reflex'i kapat ( eğer açıksa NVIDIA denetim masasında'da aynı şekil )
2. DirectX versiyonunu değiştirmeyi dene 11 ise 10 yap veya 12.
3. Belgeler > Rockstar Games > GTA V > settings.xml dosyasını sil ( yedek al )
4. oyun arka planda açık iken Görev Yöneticisi'ni açıp GTA5.exe öncelik ayarlayıp dene.
5. ekran kartı driverini DDU ile temizleyip sıfırdan kurulum yap NVIDIA Denetim Masası > 3D ayarları yönet > güç yönetim modu > maksimum performansı tercih et olarak ayarla.
6. oyun içi ayarlarda MSAA ayarını kapatarak dene.
Bir de bunları dene sisteminin iyi olmasına rağmen saçma şekilde sorun yaşıyorsun büyük ihtimalle yazılımsal veya sistemsel sorun olabilir diye düşünüyorum.

Bir forumda gördüm arkadaşın SSD'si sorunsuz olmasına rağmen aynı sorunu yaşıyormuş HDD'ye kurunca düzelmiş. Şimdi oyunu tekrardan kuruyorum HDD'ye. DDU ile temizledim güç yönetim modlarınıda yaptım indiği zaman verdiğiniz ilk 4 tavsiyeyi deneyeceğim umarım olur çünkü sistemimde herhangi bir sıkıntı yok yeni topladım sayılır ve hiçbir oyunda böyle bir sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı