GTA 6 2. fragman yayınlandı!

RTX 40 serisi ile oyun yapımına başladı. RTX 50 serisi kart alınır 2K ile oynanır. DLSS 4 falan da çıktı. NVIDIA gücünüz yetmezse AMD ekran kartı alınıp yine oynanır.

Bir oyun için kart değiştireceğimi sanmıyorum. Fg ve MFG gibi teknolojilerin iyi çalışması için minimum 50 FPS almak gerekiyor. Öbür türlü gecikmeden oynayamıyorsun. Ayrıca çok fazla bulanıklık ve artifact sorunlarına yol açıyor. Tabii doğal 50 FPS üstü alırsan bu tarz sorunlar minimum düzeyde oluyor. Yani her hâlükârda GTA 6'nın çıktığı zamanda güncel bir 70-80 serisi karta ihtiyaç olacak.

Bir oyun için kart değiştireceğimi sanmıyorum. Fg ve MFG gibi teknolojilerin iyi çalışması için minimum 50 FPS almak gerekiyor. Öbür türlü gecikmeden oynayamıyorsun. Ayrıca çok fazla bulanıklık ve artifact sorunlarına yol açıyor. Tabii doğal 50 FPS üstü alırsan bu tarz sorunlar minimum düzeyde oluyor. Yani her hâlükârda GTA 6'nın çıktığı zamanda güncel bir 70-80 serisi karta ihtiyaç olacak.

Sat kartını yükselt ne dert yanıyorsun. PS5 kaldırıyorsa RTX 5000 serileri tokatlar bence. Ben GTA 5 çıktığında 3 4 sene giriş seviyesi laptop ekran kartıyla oynamıştım.

Grafikler çağ atlamış sanki film izliyoruz tabii biz alamayacağız ama yine de heyecanlıyım RDR2 gibi bir hikaye ve oynanış bekliyorum.

İlk cümleye Silent Hill 2 ve Stalker 2 da dahil mi hocam?
Şimdi şöyle hocam zorlama mevzusu biraz da optimizasyonla alakalı. Bahsettiğiniz oyunların da pek iyi bir optimizasyonu olduğu söylenemez. GTA 4 ilk çıktığında yanlış hatırlamıyorsam GeForce 200 serisi yeni çıkmıştı. GTX 280 en üst düzey karttı Nvidia tarafında. AMD tarafında da HD 4870 falan vardı. Bunların o dönem açamadığı oyun yoktu. Ama GTA 4 optimizasyonu o kadar berbattı ki bırakın sistem gereksinimlerinde belirttikleri kartları, onlardan çok daha iyi GTX 280, HD 4870 gibi kartlar bile zorlanıyordu. O yüzden biraz da firmanın oyunu ne kadar iyi optimize ettiğiyle alakalı zorlama mevzusu. Adam akıllı optimizasyon yapsalar emin olun sıkıntısız oynarsınız.

Yani anlatmak istediğim aslında o kartın o oyunu rahatlıkla açması ve oynatması beklenir, teknik olarak o oyunu rahatlıkla oynatamaması için hiçbir sebep yok. Ama firma optimizasyona dikkat etmez, kaynakları verimli şekilde kullanamazsa ortaya yarım yamalak, GPU düşmanı bir oyun çıkar. Rockstar bunu GTA 4 ile bir kere yaşadı, o yüzden bir daha optimizasyonu tamamlamadan oyun çıkartmıyorlar.

Yalnız bu fragmanın izlenme sayısı bana garip geldi. Şu anda 1 saat kadar geçti ve 120k görüntülenme 1.8 milyon beğeni görünüyor. İlk fragman ilk günden 70 milyon izlenmişti.

YouTube geç güncelliyor. İzlenme 9 milyonu geçti bende. Beğeni de 2 milyonu aşmış.

IMG_2983.jpeg

Bu arada PS5 60 FPS veriyor gibi fragman 30 FPS gibi değildi.
PS5 60 vericek zaten 30 verme şansı yok. Performansta çoğu zaman 60 alıyor upscale edip etmemesinden bağımsız olarak. Zaten performans modu genellikle medium veya medium high karışık ayarlar oluyor 1080p medium ayarlarda da her türlü 60 Fps alır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı