GTA 6 Geliştiricisi: Series S'te Bedava Verseler Oynamam!

Katılım
8 Ekim 2021
Mesajlar
5.229
Makaleler
4
Çözümler
37
Kaynak Webtekno olduğu için şüpheliyim ama paylaşmak istedim.

Rockstar'da çalışan bir tasarımcı, Xbox Series S'in geliştiricileri çok zorladığını belirtti. Ayrıca bedava verseler bile bu konsolla oyun oynamayacağını ekledi.

GTAForums üzerinden bir kullanıcı tarafından fark edilen ve birkaç ay önce yapılan bu açıklama Hailin Su’ya ait. Su’ya GTA 6’nın Xbox Series S’te 30 FPS’te çalışıp çalışmayacağı soruldu. Geliştirici ise soruya pek iyi çalışmayabileceğini işaret eden ve Series S’in optimizasyon konusunda geliştiricileri çok zorladığını gösteren bir yanıt verdi. Ayrıca bedava verseler bile bu konsolu kullanmayacağını ekledi:

Kendi fikrimi belirtmek gerekirse herhangi bir şahese, hatta düşük kaliteli bir oyun bile Xbox Series S için büyük zorluk oluşturuyor. Ben bu şeyle asla oynamam. Bedava olsa bile.”
KS Yorumu:
Şahsen durum böyleyse benim 868p 30 FPS tahmininden daha beter olabilir. Series S güçsüz bir cihaz, BG3 sırf bu yüzden geç çıktı. Bu yüzden "Series S güçlü ya optimizasyonu firmalar beceremiyor." bahanesini bir kenara atıp gerçeği kabul etmek gerek. PS5'te bile Rise of the Ronin zaman zaman 1080p'nin altına düşüyor, FF7R adam gibi görsellik ile 30 FPS anca çalışıyor. FF16 768p'ye düşüp 40 FPS çalışabiliyor. Bu oyunların optimizasyonu her ne kadar kötü olsa da yeni nesil konsolların yetersiz olduğu da bir gerçek. Sözde 4K 60 FPS olacaktı bu nesil ama sonraki nesilde bile olmayacak gibi duruyor.

Kaynak:
 
Mesela Rise of the ronin optimizasyon sıkıntısından kötü çalışıyordu yoksa o oyunu PS4 1080p 60 FPS oynatır. Series S günümüze göre çok güçsüz bir cihaz. Söylüyorum uzun zamandır ama Türkiye de ucuz olduğu için kullanıcısı çok, linç de yedim bayağı. Ama bu cihaz yüzünden gerçekten oyun dünyası, özellikle de Xbox tarafı zarar görüyor. BG3 geç çıktı GTA 6'da bu olursa daha fazla ses çıkar tepki yoğun olur. 720p 30 FPS anca çalıştırır gibi gözüküyor. Bugün de bir söylentide Hellblade 2'nin Series X'te 1080P'nin altında bir çözünürlükte 30 FPS çalışacağı söyleniliyordu.
 
1: Asgari ücretteki 2 TL bankanın çekimdeki komisyonunu engellemek için.
2: Ben ekledim konsol çoğu oyunu 60 FPS oynatıyor ve bence GTA 6 abartılıyor 1080 30 veya 900 45 FPS bile olabilir.
Hocam pek ciddiye almanız gerekmiyordu aslında ama. Biraz şaka yollu demiştim.

PS5 ve Series X bile yetersiz gelirken bu konsolda 900/868p 30 FPS bekliyorum ben.
 
@pathkullancısı3818 One X asla alınmaz. Eski nesil bir cihaz. Yükleme ekranı beklerken ölme ihtimaliniz var.

PS5 ve Series X için artık oyunlar hep 1080p çıkıyor. Hatta daha bile düşüyor bazen. Series X'te Redfall rezil çalışıyordu. PS5'te ise FF16 kötü çalışıyor. DD2 vs. de kötü çalışıyor. Yeni nesil konsollar yetersiz. Hele Series S çok yetersiz.
 
@pathkullancısı3818 One X asla alınmaz. Eski nesil bir cihaz. Yükleme ekranı beklerken ölme ihtimaliniz var.

PS5 ve Series X için artık oyunlar hep 1080p çıkıyor. Hatta daha bile düşüyor bazen. Series X'te Redfall rezil çalışıyordu. PS5'te ise FF16 kötü çalışıyor. DDR2 vs. de kötü çalışıyor. Yeni nesil konsollar yetersiz. Hele Series S çok yetersiz.

HDD dışında onex>ss bu arada.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı