GTA 6 grafikleri beklediğim gibi değil

Oyundan anlamayanların yaptığı yorum bunlar. Biraz dikkatli bakarlarsa RDR2'den bile üstün oldukları gayet açık. Zaten GTA arcade bir yapım gerçekçi grafikler yakışmaz. Ciddi ciddi Alan Wake 2 ile falan karşılaştırmışsınız. Cahillik bu olsa gerek. Bu animasyon kalitesinde, kocaman bir dünyada, bir sürü yaşayan NPC, hikaye ve içerik sence aynı şey mi? Kim yapabilir bunu, bende derim FIFA daha iyi çünkü yüz modellemeleri daha iyi. Mod ile bir yere varılmaz. Oyunun üstüne yapılan bir şey sadece daha parlak gösterir. Modlu GTA V ile kendinizi kandırmaya devam edin ve efsanevi açık dünya oyunu Alan Wake 2 oynayın. Boş yere farklı görünmek için yorum yapmayın. İşte o kadar emeğin karşılığı ve beğenmemek tipik bizim ülkenin kafası.

Kötü diyenler göz doktoruna görünsün ve şu videoyu izlesin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O kadar ağır eleştiriye gerek var mıydı ben kendi görüşümü söyledim oyunlar ilk çıkarken o grafiklerde çıkıyormuş gta 5 in konsollara çıktığı gibi yani gören de babasının oyunu da biz bu eleştirilerle onun ekmeğine kazançlarına el koymaya çalışıyoruz sanacak :d alt tarafı bir oyun yani ifade özgürlüğü adında bunu da çekinmeden kendi görüşleriyle söylesin zaten çıktığında hep beraber göreceğiz iyi günler

Hocam kendi ifadenizi belirtin beğenmedim deyin ama objektiflikten kaçınmayın. Ben fanboy değilim ama sizler istesiniz de istemesiniz de bu oyun dünyanın teknik açıdan açık dünya kategorisinde en iyi oyunu olacak. Ve Rockstar şu anda 1 numaralı oyun firması. Hadi beğenmediniz diyelim kabulüm. Ama Alan Wake 2 ile GoW ile karşılaştırmak ne kadar mantıklı aralarında ki bağlantı ne? Sizin için söylemiyorum sadece. Bu zaten PS5 ve Xbox Series X için yapılan grafikler. PC ve PS6 için iyileştirilmiş görüntüler göreceğiz. Beğenmemenizi anlarım ama yok modlu GTA V yok Alan Wake 2 daha iyi demek baştan mantıksız. İyi günler, iyi oyunlar.

Yorumlar cidden içler acısı. Kıyaslamalara mı yorum yapsam, yoksa gelecek olan GTA6 hakkında mı yazayım bilemedim.

Deme öyle kanka. Alan Wake ve GoW gibi içi dolu dolu yaşayan açık dünya efsanelerini oynasınlar. Ya da GTA V için ismi sadece Ultra gerçekçi 8K olan ama sadece oyunda ki parlaklığı artırıp yolları Avrupa yolu gibi yapmalarından ibaret olan modları kursunlar. Bu yorumları yapanlar ve modcuları övenler herhalde Rockstar'ın 2 milyar dolar harcadığı yönetimden ve gece gündüz demeden çalışan insanlardan daha çok bilgiye sahipler. Yanlış oyundan yanlış beklenti. İnsan oğlu harbi nankör.

Deme öyle kanka. Alan Wake ve GoW gibi içi dolu dolu yaşayan açık dünya efsanelerini oynasınlar. Ya da GTA V için ismi sadece Ultra gerçekçi 8K olan ama sadece oyunda ki parlaklığı artırıp yolları Avrupa yolu gibi yapmalarından ibaret olan modları kursunlar. Bu yorumları yapanlar ve modcuları övenler herhalde Rockstar'ın 2 milyar dolar harcadığı yönetimden ve gece gündüz demeden çalışan insanlardan daha çok bilgiye sahipler. Yanlış oyundan yanlış beklenti. İnsan oğlu harbi nankör.
O kadar haklısın ki, başka bir şey demeye gerek yok.

Ben de bir oyun geliştiriciyim, Steam'de kendi multiplayer oyunum bulunmakta. Daha çok gerçekçi hikaye oyunları oynamaktayım. Arkadaşın söylediği şey doğru. RDR 2 aslında öyle üstün bir grafiğe sahip değil. Çevre ve atmosfer güzel fakat karakter modellemeleri çok kötü. Saçlar, bıyıklar, sakallar sonradan yapıştırılmış gibi duruyor. Animasyonlar elle yapılmış gibi, yumuşak ve akıcı animasyonlar yok. GTA serisi de böyleydi. Karakterlerin animasyonları çok kötü. NPC, telefona tıklıyor ama ekrana dokunmuyor. Objelerin dokuları düşük ve Low poly tasarımlar var. O zamanlar teknolojinin sınırları nedeniyle bu kabul edilebilirdi.

Alan Wake 2’ye dikkat ederseniz, saç modellemelerinden tutun, karakterlerin yüz ifadelerine kadar hepsi gerçekçi. Yan karakterler bile ana karakter kadar detaylı modellenmiş ve gerçekçi hareket ediyor, animasyonlar ise üst düzey. GTA’nın renk paleti çok kötü. Omuz kamerası özelliği olmalı ki karakterimizle daha yakın bir bağ kurabilelim. Ancak şu an oyun, bir Sims oyunu gibi görünüyor. Gerçekçilik vaat edecekse, bu detaylara yer vermesi gerekiyor.

Bazıları, "Alan Wake 2 büyük bir haritaya ve çok NPC’ye sahip değil, ondan böyle gerçekçi" diyor. Bunun bir alakası yok. Ekran kartları yalnızca belirli bir mesafe içindeki alanı render eder. GTA da tüm dünyayı aynı anda render etmiyor. En fazla 100 metreye kadar render alıyor. Aynı şeyi GTA da yapabilir. Yani sadece 100 metre içerisindeki karakterler üst düzey görünür, uzaklaşınca kalite düşer. Buna LOD ve cull distance denir. Sistemi yetersiz olanlar bunu kısarak ayar yapar, konu kapanır. 2025 yılına giriyoruz, hala 1050’yi hedeflemek mi? Ben olsam hedeflemem bile. Oyunu oynayacak kişi, yeni bir kart alır. 1050’ye optimizasyon yapmakla uğraşmam.

GTA 6'dan beklentilerim; daha gerçekçi bir renk paleti ve akıcı animasyonlar. Karakterler, yaptığı işi yapıyormuş gibi hissettirmeli. NPC’ler etrafta sohbet etmeli, gürültüler birleşerek bir konuşma atmosferi oluşturmalı. Bir kadın bankta telefonla konuşurken bir grup genç yanımızdan gülerek geçmeli. Mafia oyununda bile cafede oturan insanlar var, GTA’da bu eksik. Silahlı çatışmalarda vuruş hissiyatı çok kötü, silah sesleri kalitesiz ve etkileyici değil. Silahların sesleri gerçekçi yankılanmalı. Kol, bacak ve gövde tepkileri daha gerçekçi olmalı, duvarlar kırılabilmeli. Dövüş mekanikleri çok zayıf, en azından RDR 2’nin üzerine çıkmalı. Kan, çatışmalarda doğal bir şekilde ortaya çıkmalı. Ultra gerçekçi bir oyunda, eksik detaylar gözünüze çok batar.

Epic Games'in City Sample'ında gördüğümüz teknolojilere Unreal Engine ile ulaşılıyorsa, Rage Engine ile de ulaşılabilir. İç mekanlar bol olmalı, sadece arka plana resim koyarak geçiştirilmemeli. Girilemeyen alanlara bile gerçekçi cubemap yansımaları eklenmeli. Bu Low poly kaçamakları ve zayıf karakter modelleri artık rahatsız edici. GTA 6 bu standartlara ulaşamazsa, modlu bir GTA 5’ten farkı olmayacak. Fragman beni pek etkilemedi. Alan Wake 2 oynadım ve karakterlerin ne kadar gerçekçi olduğunu gördüm. Bir oyunun fanboyu değilim; GTA benim için her zaman en iyi oyunlardan biri olmuştur. Ne olursa olsun, çıkınca orijinalini alırım. Ancak yıllar sonra beklentiler yüksek. Üzerine biraz grafik eklenmiş bir GTA 5 oynamak istemeyiz.

Yıllar geçti ve ekran kartları gelişti. Yeni bir şeyler yapmak istiyorsanız, hala 1050 Ti kullananlara optimizasyon yapmanın bir anlamı yok. En azından 4050 seviyesine çıkmak gerek. Zaten 1050 Ti ile oynanacak bir oyun olmayacak, minimum 3060 gerekecek. Zamanı geldiğinde bunu göreceğiz. Elimde RTX 4080 var ama 4K’da bile GTA 6’yı açarken zorlanabilirim. Sistemini güncellemek isteyenler bunu yapmak zorunda kalacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bir oyun geliştiriciyim Steam'de kendi multiplayer oyunum bulunmakta. Daha çok gerçekçi hikaye oyunları oynamaktayım. Arkadaşın söylediği şey doğrudur. RDR 2 de aslında öyle üstün grafiğe sahip değil. Çevre ve atmosfer iyi fakat karakter modellemeleri çok kötü. Saçlar, bıyıklar, sakallar sonradan yapıştırılmış gibi. Animasyonlar elle yapılmış sanki, yumuşak doğru düzgün smooth animasyonlar yok.

GTA serisi de böyleydi. Karakterlerin animasyonları çok kötü. NPC telefona tıklıyor ama ekrana dokunmuyor. Objelerin textureleri düşük ve Low poly. Hadi o zamanlar sistem izin vermiyordu teknoloji yetmiyordu.

Alan Wake 2'yi dikkatli incelerseniz saç modellemelerinden tutun karakterlerin yüzündeki ifadelere kadar hepsi gerçekçi. Yan karakterler de donuk değil tam aksine ana karakter gibi detaylı modellenmiş ve gerçekçi hareket ediyorlar, animasyonları ise üst düzey.

GTA'nın renk paleti çok kötü. Omuz kamerası özelliği olmalı ki daha özgün hissetsin karakterimizi daha yakından görelim. Ama Sims oyunu gibi duruyor. Gerçekçilik vaat edecekse bunları yapmalı. Omuz kamerası şart, karakter animasyonları üst düzey olmalı. En azından görebildiğimiz Draw distance aralığı var. Bazıları demiş ki Alan Wake 2 büyük bir haritaya ve çok NPC'ye sahip değil ondan böyle gerçekçi. Alakası yok. Ekran kartları belli distance aralığını render eder. GTA da büyün dünyayı render etmiyor merak etmeyin. En fazla 100 metreye kadar render alıyor. Dolayısıyla aynısını yapabilir istese. Sadece 100 metre içerisindeki karakterler böyle üst düzey görünecek gerisi kısılacak, onlar da yaklaştıkça kalitesi artacak. Buna lod ve cull distance denir.

Kartı yetmeyen bunu kısar oldu bitti. Yok 1050'yi hedefliyormuş bilmem ne yıl 2025 oldu ne 1050'si? Ben olsam hedeflemem bile. Gitsin yeni kart alsın adam kendine. Ne uğraşacağım 1050'ye optimizasyon yapmaya?

Adamı boydan boya eleştirmişler :) sadece bir ifade söyledi diye. Yok anlamıyorsun bilmem ne asıl siz anlamıyorsunuz. Oyun yapımı hakkında da bir şey bildiğniz yok yanlış bilgileri sallamışsınız. Yok kocaman dünya varmış bilmem ne. Sanıyorsunuz ki o dünyadaki her şey simultane olarak derleniyor. Öyle bir olay yok. Sizin bulunmadığınız bölgede hiçbir aksiyon gerçekleşmiyor tamamen donuk.

GTA 6'dan beklentilerim,

Daha gerçekçi bir renk paleti, çizgi film gibi cartoon göstermeyen Low poly olmayan bir oyun.
Çok daha gerçekçi hissettiren yumuşak animasyonlar. Bir şeyi yapıyormuş gibi yapmasın artık şu karakterler.

NPC'ler etrafta konuşsun, gürültü yapsın, çatılarda cafelerde insanlar otursun sesleri birleşsin ve bir konuşma atmosferi çıksın, yan tarafta bir kadın bankta oturup telefonla konuşsun, bir grup genç sohbet edip gülüşerek yanımızdan geçsin ve gerçekçi bir insan atmosferi oluşsun. Mafia oyununda bile cafede oturan insanlar varken GTA da yok bunlar.

Silahlı çatışmalar GTA da hiç iyi değil. Vuruş hissiyatı kötü, silahların sesleri kalitesiz oyuncak gibi. Bunlar düzeltilmeli, kol bacak gövde parçalanmalı ve duvarlar kırılmalı. Bam güm silah sesleri, silah sesi arka sokaktan geliyorsa yankılı gelmesi gibi olaylar.

Dövüş mekanikleri çok kötü bunların da geliştirilmesi lazım en azından RDR 2'nin bir tık üstü olsa iyi olur.

Bıçaklı, sopalı kavgalar hiç iyi değil bunların da geliştirilmesi gerekiyor. Kan gövdeyi götürmeli. Gerçek hayatta böyle. Madem gerçekçi bir oyun yapılıyor bunlara da dikkat edilmeli yoksa göze batıyor.

Bir oyun Ultra gerçekçi olduğunda saçma sapan bir şeyin gerçekçi olmadığını gördüğünüz zaman tam bir hayal kırıklığı yaratıyor.

Düzgün bir optimizasyonla 100 metre çapı içerisindeki 1000 NPC'yi düzgün bir şekilde modelleyip kontrol edebilirsiniz. Bu yapılabiliyor.

Epic Games / City sample.

Unreal Engine ile devasa teknolojilere ulaşılıyorsa rage Engine ile de ulaşılabilir.
Interiorların bol olması gerekiyor, arkaplanına resim bırakılıp modellenmemeli. Girilebilir olmalı girilmiyorsa da gerçekçi emissive bir cubemap yerleştirilmeli.

Şu Low poly kaçamakları ve karakterlerin saçma Low poly modelleri can sıkıcı. GTA 6 gibi bir oyundan beklentilerim bunlar. Bunlar yoksa beni büyülemeyecek ve modlu GTA 5'ten bir fark olmayacak. Fragman beni çok etkilemedi. Alan Wake 2 oynadım ve karakterlerin ne denli gerçekçi olduklarını gördüm. Bir şeyin fanboyu değilim. GTA benim için en iyi oyunlardan olmuştur. Şu an çıksa fiyatı ne olursa olsun alacağım orijinal oyun olacaktır.

Fakat insanların bu kadar sene sonra beklentileri var. Üzerine biraz grafik soslanmış GTA 5 oyunu oynamak istemezsiniz. Kaç yıl geçti kartlar da gelişti. Bir şeyleri ileriye taşıyıp geliştirmek istiyorsan hala 1050 Ti kullanıp buna optimizasyon isteme hakkımız yok. Elinizi taşın altına koyup en aşağı 4050 çekeceksiniz. O oyun zaten bence 1050 de falan oynanmayacak en aşağı 3060 isteyecek bunu da çıktığında bir güzel göreceğiz. Her türlü paranızı harcayacaksınız yani. Seve seve.

Vallaha bende 4080 var 4K'yı vurup ultrada ben bile açamam büyük ihtimalle. Gidin sisteminizi upgrade edin.

Alan Wake 2'nin yolla bir alakası yok. Oyunu oynamamışsın boş boş konuşuyorsun. Alan Wake 2 hem çevre hem karakter hem de animasyon olarak GTA'dan kat kat iyi. Açık dünya olsaydı da aynısını yapabilirdi. Zor değil bunu yapmak. Bütün dünyanın render olduğunu falan mı sanıyorsun sen? Ya da tüm olayların :D güzel kafaymış. Alan Wake 2 ne kadar render yapıyorsa GTA da o kadar alanı render yapıyor.

Sadece grafikler mi? Animasyon ve yüz mimiklerine bak. Her karakterin yüz mimiği var davranış şekli var. Ayrıca animasyonları da çok gerçekçi. Bunlarla bile sollar GTA'yı.
Hatta GTA bir kenara dursun bir şamar da RDR'ye çakar. RDR de öyle gerçekçi falan değil. Cartoon grafikli bir köylü oyunu nasıl gerçekçi olabilir? İşleyişi gerçekçi, fakat grafikler öyle ahım şahım bir şey değil. Atmosfer var o doğru ama aşırı renkli ve karakterler tırt.
Animasyonlar küt ve mimik yok oyunda. Mimik kullanılmıyor Rockstar oyunlarında :D
Donuk suratlar var ve garip davranışlar var oyunlarında. Yolda yürüyüp adamın 5 cm dibinden geçiyorsunuz saçma sapan suratınıza bakıyor. Bön bön bakıyor. Çarpmadınız ama öyleymiş gibi algılıyor mesela.

Yav kim GTA 6'yı 8K da oynayacak? Var mı öyle bir kart? Şu an en güçlü kart 4090 4K da zor açıyor ne 8K sından bahsediyorsun sen? Asıl senin bir şeyden anladığın yok. Sen şu an Age of Empires'i bile 8K da oynayamazsın. 8K da GTA açacakmış hahahaa. GTA Vice City indir 8K ya çek bakalım ne oluyor?

Kaldı ki PS5 o kadar kötü bir konsol ki GTA'nın altında ezilecek o konsol. Elimdeki RTX 4080 ile PS 5'e şamarı çakarım ben. Leş gibi alır kenara fırlatırım. Konsol gücü eskidendi artık her şey hızlı gelişiyor. Her Allah'ın günü yeni bir oyun çıkıyor ve oyun motorları hızlıca upgrade yiyor. Konsol ise 10 senede bir çıkıyor. Eskiden bu kabul edilebilirdi ama artık konsolun bir espirisi kalmadı şu an bilgisayarlar çok daha güçlü. PS5 Pro çek Unreal Engine City sample aç 30 FPS alda bir otur aşağı. Ray Tracing'i vur bakalım nasıl duman çıkıyor PlayStation'dan görelim beraber? O konsol GTA 6 çıktığında zortlayıp kalacak. O zaman 5090 çıkacak çünkü. Bu konsol 4080 gücünde bile değil. Osuruktan bir konsol. PlayStation'da oyun oynanmaz.

60 FPS de PS5'te GTA 6 oynamak hayal olacak. Zaten oyunun gerçekçi çıkamamasının sebebi bu. Fukaralar da oynasın diye. Dev dünya optimizasyon falan hikaye tamamen.

Hocam önce tavrını düzelt. Bu arada 4080'in PS5'ten güçlü olduğunu bilmeyen var mı?
Ayrıca konsol yurt dışında aşırı uygun bir cihaz. 500 dolara aldığın konsolu 7 sene kullanıyorsun ve her oyunu oynuyorsun bunu 1000 dolarlık bir PC'de yapamazsın.

Zaten konsol ile PC'yi kapıştırmak mantıklı değil. İkisinin de güçleri bağımsız sadece aldığın fiyattan hesaplama yapılabilir. İşlem gücü yüksek konsolun. İlla denk bir kart olacaksa en yakın 2070, 2080 olabilir. 1050 çalıştırması için yapıyoruz diye bir şey yok.

PS4 gibi bir konsolda RDR2'nin çalıştığını belirtmek isterim. RDR2'nin yüz modellerine ve animasyonlarına laf etmişsin de yüz modelleri dışında animasyonlarında bir sıkıntı yok. Sadece hantallar bir yerden sonra hissettiriyor zaten. Yüz modelleri o kadar da kötü durmuyor. Ondan sonra çıkan birçok oyuna göre evet kötü ama normal. Zaten RDR2 dediğin oyun 6 senelik bir oyun. Bu oyunun işleyişi gerçekçi olsa da eğlenceye yönelikte bir oyun.

Bu dediklerini ilk defa senden duyuyorum yok açık dünya istese yaparmış yok istese GTA VI çok gerçekçi olurmuş falan da. Başkaları öyle düşünüyor demeyeceğim ama bu oyunun grafiklerini koridor oyunlarının grafikleri ile karşılaştıranlara hep aynı cevap veriliyor. Hem sosyal medyada hem de forumlarda hem Türkiye için hem de yabancı kaynaklar.

Burada söz konusu sadece dünyayı render almak değil. GTA'da sokakta yürürken yapabileceğin şeyler ile Alan Wake oyunundakiler bir değil. Her arabanın sürüşünün farklı bir olayı var, kaza, patlama, istediğin yerde istediğin şekilde ortada kaos çıkarma ve NPC tepkileri bunları 1 kare içinde yapabilen bir oyun yok. Sadece bir kaç saniyede tek bir karede yapabildiğin oyunlarda o grafikleri optimize etmek zordur. Mesele tüm haritayı render almak değil o kare içinde yapabildiklerin. Tüm bunların içinde GTA'daki sinematikleri sunabilen bir oyunda değil Alan Wake 2. Teknolojinin gelişmediği bir ülkede şu şekilde yorumlar yapmak bana çok şımarıkça geliyor.

Alan Wake 2 evet oynamadım çünkü ilgimi çekmedi ama çok iyi oyun orası ayrı. Grafikleri, görsel detayları ve dokuları anlamam için oyunu oynamama gerek yok.

Kim dedi GTA'nın asıl olayı aşırı gerçekçi olacak diye?

GTA Amerikan kültürünü mizah ve eleştirisel olarak oyuncuya hikaye şeklinde sunan, dünyası çılgın ve asıl amacı eğlence ve kaos olan macera ve aksiyon dolu açık dünya video oyunudur.

GTA serisi gerçekçi grafikler kasan bir oyun olmadı. GTA San Andreas için de zamanında oyun iyi ama grafikleri çok iyi değil eleştirileri yapılıyordu. Gerçekçi grafikler tek bir konuda ilerleyen veya simülasyon tarzı oyunlara yakışıyor genelde. Bu oyunun sadece atmosferi ve dünya detayları gerçekçi. GTA'nın kendine ait yumuşak dokulu bir grafik yapısı var ve bence yakışıyor. Rockstar yapamıyor değil tercih etmiyor.

RDR2 GTA'ya göre işleyişi daha gerçekçi. GTA genel kitleye hitap eden bir oyun. Zaten uzuv kopması tarzı şeyler eklenirse bu oyunun kitlesi için sıkıntı. Oyun zaten +18 bununla birlikte çok tepki çeker.

Vuruş hissi bence iyi bir açık dünya oyunundan istenileni veriyor. Benim oyunda polisi vurmam o kadar da zor olmamalı. Demek istediğim bu oyun sadece araba sürme üzerine dayalı bir oyun değil, dövüş oyunu değil, silah oyunu değil veya sırf hikayeden ilerleyen koridor oyunu da değil. Birçok şeyin yapılabildiği bir oyunda birkaç şeyin zor veya farklı hissettirmesi oyunun tarzını bozabilir. Bu oyun hızlı akmalı, eğlenceyi körüklemeli. Atmosferi, görevleri ve yaşayan dünyası ile seni eğlendiren bir oyun serisi. Senin beklentin farklı yönde olabilir saygı duyarım. %50 ailenin düşük gelirli olduğu bir ülkede 4080 alın demende bayağı mantıklıymış. Alan Wake 2 GTA VI'dan daha iyi sistem isterse bu daha kaliteli olduğundan değil optimizasyonu kötü olduğu içindir. Bu oyun genele hitap eden bir oyun.

Son düzenleme:
Ayni motorun gelismis hali olduğu için uçurum bir fark olmaması normal tüm piyasa için geçerli 2008 den kalma grafik motorlarını biraz geliştirip yeni oyunlar yapiyolar yeni bir grafik motoru üretilmiyor 2000 lerin başindan 2009 lu yıllarda olan o grafik motoru sıçraması günümüzde olamadı. Örneğin mafia 1 e bak mafia 2 ye bakın grafik olarak kağıt gibi grafiklerden normal gunumuz grafiğine yakin bir motorla cikmisti hakeza piyasada barindirilmamış la noire grafik motoruna bakın oyun 2009 da cikti yuz animasyonları halen daha hic bir oyunda yok 4k hdr next gen satış stratejileri 2010 lakin grafiklerinden biraz ışıklandırma ve kaplama cizim mesafesi disinda hic bir yol katledilmedi.Eski oyunların pek cogunda gercek zamanli olmasada ray tracing denilen gölge ve ışık yansımaları mevcut sırf satış pazarlaması icin oyunlara normal bir gölge yansıması konmuyor.Gta 4 e enb modu kuran yağmurlu bir havada yere yansıyan araçların kaportalarina yansıyan reflectionu görmüştür.Uzun lafın kısası gta 6 grafikleri kötü değil ama çağ açacak gibi bir grafikte sunmuyor sunmayacak cunku diğer oyun firmalarında dahi sunan yok ki gta 6 sunabilsin.Bunun büyük sebebi yeni grafik motoru yapilmiyor sadece guncellestiriliyor.Ve konsolların sebebinden grafikler gercek anlamda değişmiyor.ps2 den ps3 sıçraması gibi bir durum yaşanamıyor.Cunku konsolların dusuk donanimlar içermesi kayda deger bir grafiksel değişmeyi engelliyor.Ek olarak simdi uzun bi süredir fsr dlss teknolojileri aramıza girdi simdide firmalar cogu oyunda adam akilli optimizasyon icin uğraşmıyor silent hill 2 ye bakın 4090 da dlss olmadan 4k da 60 veremiyor cogu yerde bunun gibi pek çok oyun var kart ne olursa olsun dlss açmadan stabil ve yüksek oynanmıyor.

Ayni motorun gelismis hali olduğu için uçurum bir fark olmaması normal tüm piyasa için geçerli 2008'den kalma grafik motorlarını biraz geliştirip yeni oyunlar yapiyorlar yeni bir grafik motoru üretilmiyor 2000'lerin başindan 2009'lu yıllarda olan o grafik motoru sıçraması günümüzde olamadı. Örneğin Mafia 1'e bak Mafia 2'ye bakın grafik olarak kağıt gibi grafiklerden normal gunumuz grafiğine yakin bir motorla cikmisti hakeza piyasada barindirilmamış la noire grafik motoruna bakın oyun 2009 da cikti yuz animasyonları halen daha hiçbir oyunda yok 4K HDR Next gen satış stratejileri 2010 lakin grafiklerinden biraz ışıklandırma ve kaplama cizim mesafesi disinda hiçbir yol katledilmedi. Eski oyunların pek cogunda gercek zamanli olmasa da Ray Tracing denilen gölge ve ışık yansımaları mevcut sırf satış pazarlaması icin oyunlara normal bir gölge yansıması konmuyor. GTA 4'e enb modu kuran yağmurlu bir havada yere yansıyan araçların kaportalarina yansıyan reflectionu görmüştür. Uzun lafın kısası GTA 6 grafikleri kötü değil ama çağ açacak gibi bir grafikte sunmuyor sunmayacak cunku diğer oyun firmalarında dahi sunan yok ki GTA 6 sunabilsin. Bunun büyük sebebi yeni grafik motoru yapilmiyor sadece guncellestiriliyor. Ve konsolların sebebinden grafikler gercek anlamda değişmiyor. PS2'den PS3 sıçraması gibi bir durum yaşanamıyor. Cunku konsolların dusuk donanimlar içermesi kayda deger bir grafiksel değişmeyi engelliyor. Ek olarak simdi uzun bir süredir FSR DLSS teknolojileri aramıza girdi simdide firmalar cogu oyunda adamakıllı optimizasyon icin uğraşmıyor Silent Hill 2'ye bakın 4090 da DLSS olmadan 4K da 60 veremiyor cogu yerde bunun gibi pek çok oyun var kart ne olursa olsun DLSS açmadan stabil ve yüksek oynanmıyor.

Katılıyorum. GTA serisinde 2 devrim niteliğinde oyun vardır. GTA III ve GTA IV. Devam oyunlarında oyuna yeni mekanikler, detaylar, hikaye ekleyip aynı oyun motorunun güncellenmesi dışında bir şey eklememeleri normal. Rockstar 16 senedir aynı oyun motorunu kullanıyor.
Açıksa şu görsellikte bir GTA oynamak benim için bekleneni vermiştir.
Bu kadar yıl beklenmesine rağmen grafikler ile endişe çok çıkmadı.

Ekran Görüntüsü (181).png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı