GTA 6 nasıl bir sistem ister?

Cidden 1080p ultra için 3080 ti mi ister diye düşünüyorsun.Abi Siz hangi kafadasınız bana bir söyleyin ya. Öyle birşey olursa oyun satmaz.Daha sistemler ile bir alakası olmayıp GTA yazısını gördükten sonra En son seviye sistem ister diye düşünen toplumlardan birisin galiba.Sizin dediğiniz gibi olsaydı PC almak gereksiz olurdu.Çünkü en iyi Bilgisayarı bile alsan nasıl olsa 2 sene sonra bir oyunu 1080p ultrada açmakta zorlanacak diye.Gta 6 nasıl bir oyun olursa olsun (2025 için konuşuyorum)1080p ultra 60-80 fps için maksimum 4060-ti 3070-ti isteyecektir.
Ben 3080 lazım diye birşey söyledim mi? Sistem gereksinimlerinin bu kadar abartıyla söylenmesine gerek yok çünkü bu bir bilgisayar oyunu, şuan en çok sistem isteyen oyunlardan birisi Cyberpunk, onunda önerdiği ekran kartı RX 590 ya da 1660S, ayrıca GTA yazısını gördükten sonra en son seviye sistem ister diye düşünen biri de değilim.

Sahip olduğun sistemi ikiye katla bir sonraki kişiye ver ve yeni bir sisteme sahip ol ama dikkat et önceki iki sisteminden de iyi olsun sonra GTA 6 için 5-10 FPS ile donmali kasmalı rahat rahat oynarsın.

NVIDIA tarafında GTX 1060 6 GB AMD tarafında RX 570 8 GB minimum sistem gereksinimlerinde.
NVIDIA tarafında RTX 3070 8 GB AMD tarafında RX 6700 12 GB önerilen sistem gereksinimlerinde.
Diye düşünüyorum tamamen rastgele ama bu değerlere yakın olacağından eminim.

GTA 5 çıkacağı zamanlar çok ağır olacağı üst seviye PC'lerin kaldıramıyacağı düşünülüyordu ama o zamanki giriş seviye ekran kartları bile 1080p orta/yüksek ayarlarda 45-50 FPS falan alabiliyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 4'ten bile daha hafif çıkmıştı. Yani GTA 6 belki RDR 2 ağırlığında olabilir en fazla yani şu anki giriş/orta seviye ekran kartları örneğin RX 6600 gibi kartlar orta ayarlarda 50-60 FPS falan alabilir. Bir de artık oyunların optimizasyonu gelişiyor mesela Far Cry 6 bazı Pcler'de Far Cry 5'ten daha çok FPS veriyor.

@569792 umarım inşallah dediğiniz gibi olur 🤲🏻

Onun sebebi GTA IV rezalet bir optimizasyona sahipti ondan. Bir de GTA V'in ekstrem grafik bölümü var, oradaki ayarlari acabilmek icin saglam PC gerekiyor bugün bile. Oyunlarin optimizasyonlari gelisiyor kismina katilmiyorum tam tersine hepsi daha da kotuye gidiyor. Ilk cikisini duzgun optimizasyonla yapan oyun yok bu yil PC'de.

GTA 5 Extreme grafikli örnek var mı? Görmek isterim açıkçası.

Ne attın be. Birde sistem dostu olacak deyip 1080p ultra ayarlar için 3080 ti ister demişsin.
High ayarına kadar sistem dostu, ultra ayar pc ağlatır diye düşünüyorum. Birde elalem laf söylemesin diye abarttım azıcık.
Sen üzülme Gt 710 ile akıtır.

Cidden 1080p ultra için 3080 ti mi ister diye düşünüyorsun.Abi Siz hangi kafadasınız bana bir söyleyin ya. Öyle birşey olursa oyun satmaz.Daha sistemler ile bir alakası olmayıp GTA yazısını gördükten sonra En son seviye sistem ister diye düşünen toplumlardan birisin galiba.Sizin dediğiniz gibi olsaydı PC almak gereksiz olurdu.Çünkü en iyi Bilgisayarı bile alsan nasıl olsa 2 sene sonra bir oyunu 1080p ultrada açmakta zorlanacak diye.Gta 6 nasıl bir oyun olursa olsun (2025 için konuşuyorum)1080p ultra 60-80 fps için maksimum 4060-ti 3070-ti isteyecektir.
Birde artık tüm oyunlar sistem önerisi olarak yüksek istiyor ama gerçeği yansıtmıyor, onuda belirtiyim.
Hertürlü oynar insanlar.

1050 Ti düşük-orta ayarlarda oynatır. 1060 orta ayarlarda rahat rahat oynatır diye düşünüyorum.
Sistem olarak minimum i5-6500 isteyecektir.

Bunların hepsi tahmin ve umut açıkçası. Türkiye'de iyi sistemlere erişmek çok zor. Ama Rockstar RDR2 için de GTA 5 için de optimizasyon sıkıntısı yaşatmadı, döneminin düşük sistemlerinde bile öyle ya da böyle oynandı. Yine aynı olacaktır.

1050 Ti düşük-orta ayarlarda oynatır. 1060 orta ayarlarda rahat rahat oynatır diye düşünüyorum.

Bunların hepsi tahmin ve umut açıkçası. Türkiye'de iyi sistemlere erişmek çok zor. Ama Rockstar RDR2 için de GTA 5 için de optimizasyon sıkıntısı yaşatmadı, döneminin düşük sistemlerinde bile öyle ya da böyle oynandı. Yine aynı olacaktır.

Evet. 720p de bu dediğin olabilir belki ama düşük FPS alırsın tatmin olmazsın

Olması gereken minimum 1060 1070 tarzı bir şey olması. Millet minimuma NASA PC'si yazmış kafayı yer insan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı