GTA V FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10

YILSUK11

Kilopat
Katılım
26 Temmuz 2016
Mesajlar
862
Makaleler
1
Çözümler
3
Selamlar, FPS 100 civarı olması rağmen özellikle arabayla hız yapınca oyunum droplanıyor. Önceden bu sorun yoktu güncellemeleri yapınca böyle oldu çözümünü bilen var mı?
Bu arada sürücüler vs her şey güncel.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RX 570 i3-9100F ile 60 FPS üstünde yağ gibi oynuyorum stok soğutucu ile?

Kanka Intel'in stok soğutucusunu kullanmadığım için bir şey söyleyemem ama 3600X'e kesinlikle Wraith Stealth yetersiz kalıyor. Hatta soğutucuyu değişteremeyen insanlar işlemcinin ömrü kısalmasın diye BIOS'tan CPB'yi kapatıyor.
 
Tek sorun sıcaklık olmayabilir mesela düşük hıza sahip bir HDD kullanıyorsa olma ihtimali var normalde 100 FPS alıyor ama harita yüklenmiyor önce bir sistem özelliklerini öğrenmek lazım.
Sisteminizi belirtin. Hız yapınca ani donmalar genelde RAM veya disk kaynaklı oluyor.
INTEL I5 9400F-GTX1660 GAMINGX 6G-H310M PRO-VD PLUS-SEAGATE 1TB-CRUCIAL 8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Sistem bu.
Sisteminiz nedir?
Sistem bu.
Sisteminizi belirtin. Hız yapınca ani donmalar genelde RAM veya disk kaynaklı oluyor.
Sistemim bu bazen oyun içi de drop yiyorum anlamadım illa hız yapmama gerek yok. Çok sık droplanıyor birde.
HDD olabilir.
Aida 64 yükleyip sıcaklıkları kontrol edin. İşlemci ısınmıyor ise soğutucu değiştirip masraf yapmayın, direkt araştırmadan soğutucu değiştirmek mantıksız.
Adsız.png

Değerler bence normal
 
Son düzenleme:
3600X güçlü bir işlemci olduğundan oyunlarda ve yük altındayken Wraith Stealth soğutmaya yetmiyordu. BF1, GTA V, gibi oyunları akıcı oynamama rağmen 20-25 Sn'de bir ufak droplar alıyordum. Kule tipi soğutucuya geçince düzeldi.

3600X'te spire soğutucu var 95 whatt TDP için.
 

Geri
Yukarı